
Feyenoord.com
Nieuws
Feyenoord introduceert nieuw maatschappelijk project: Feyenoord Forever
Feyenoorder ben je niet voor even, Feyenoorder ben je heel je leven! Dat belangrijke uitgangspunt staat centraal bij Feyenoord Forever, een nieuwe project van Feyenoord dat zich richt op vitaliteit onder ouderen. Met dit initiatief stimuleert de club zowel de fysieke als mentale gezondheid van mensen van 55 jaar en ouder.
Feyenoord Forever brengt vitaliteit naar de wijken van Rotterdam door middel van verschillende activiteiten die gericht zijn op beweging en sociale interactie. Het project kent twee belangrijke programma’s: beweegactiviteiten in de wijken en zogenaamde ‘beleefmiddagen’ in De Kuip. De beweegactiviteiten zijn speciaal ontworpen om ouderen te helpen actief te blijven, terwijl de beleefmiddagen een diepere beleving van het Feyenoord-gevoel bieden. Tijdens deze middagen worden deelnemers meegenomen op een trip down memory lane door het Feyenoordverleden, waarbij historische relikwieën zoals de Europacup, oude krantenartikelen en andere waardevolle objecten uit het museum (archief) centraal staan. Daarnaast worden laagdrempelige beweegactiviteiten aangeboden voor de deelnemers die daar fysiek toe in staat zijn.
Een succesvolle start
Vorig jaar heeft er al een pilot plaatsgevonden van de eerste beleefmiddag in De Kuip. Afgelopen vrijdag werd het project officieel afgetrapt met ruim 40 senioren en hun mantelzorgers. De deelnemers kwamen via welzijnspartij SOL en zorgorganisatie Aafje naar het stadion en werden welkom geheten door een suppoost. De deelnemers ontvingen een bijzonder aandenken: een seizoenkaart uit het seizoen 1969-1970, het jaar waarin Feyenoord zijn legendarische prestaties leverde, en een Feyenoord-sjaal die diende als attribuut tijdens het beweegmoment.
Beweegmomenten en herinneringen aan Feyenoord
Tijdens de middag werden de senioren aangemoedigd om actief deel te nemen aan de beweegactiviteit. Op het ritme van de bekende Feyenoord-liedjes ‘Hand in Hand’ en ‘Wat gaan we doen vandaag?’ zwaaiden de deelnemers met hun sjaal, wat zorgde voor een speelse en laagdrempelige manier om in beweging te komen.
Na het beweegmoment was het tijd voor een interview met oud-spelers Jan van Deinsen, Ben Wijnstekers en Wim Rijsbergen, waarin herinneringen aan de glorieuze tijden van Feyenoord werden opgehaald. De aanwezigen kregen de kans om historische museumstukken te bekijken, waaronder de Europacup I, de UEFA Cup en de Wereldbeker. Ook oude krantenartikelen uit het seizoen 1969-1970 werden besproken, wat zorgde voor veel nostalgie en trots bij de deelnemers.
De middag werd afgesloten door Sander de Kramer, die de deelnemers bedankte voor hun aanwezigheid. Vervolgens kreeg de groep de kans om het heilige gras van De Kuip van dichterbij te bekijken, een moment dat voor velen een onvergetelijke ervaring was.
Het doel van Feyenoord Forever
Het doel van Feyenoord Forever is dubbel: ten eerste om de ouderen weer de magische Feyenoordbeleving te laten ervaren, door hen te herinneren aan de glorietijden van de club. Het tweede doel is om de ouderen in beweging te krijgen, wat cruciaal is voor hun gezondheid. Onderzoek toont aan dat beweging niet alleen het fysieke welzijn bevordert, maar ook het mentale welzijn, door de hersenen actief te houden.
Het project zal de komende tijd verder worden uitgebreid met meer beweegmomenten en beleefmiddagen, zodat nog meer senioren kunnen profiteren van de kracht van sport, beweging en herinneringen aan Feyenoord.
Reacties
Voetbal haalt toch altijd mooie herinneringen naar boven.
Niet omdat ie zo'n wereldtalent was, maar harde werker en über symphatiek!
Maar Peter Houtman blijft mijn all time favorite.