hand-in-hand-rasmussen

FSV De Feijenoorder/ Hand in Hand

De Feijenoorder

"Feyenoord is ook in Europa een grote club"

Van de redactie

Feyenoord kent dit seizoen vele nationaliteiten in het eerste elftal, waaronder de enthousiaste Deen Jacob Rasmussen. In Nederland kennen we hem vooral van zijn goede spel bij Vitesse. Nu is de ervaren Deen extra in the picture, aangezien Gernot Trauner langdurig is geblesseerd.

Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, sprak met hem.

Je staat tot juni 2024 onder contract bij Fiorentina maar bent tot juni 2023 verhuurd aan Feyenoord. Bevalt dat goed? “Ja, ik heb het hier erg naar mijn zin. Feyenoord is een grote club met fantastische supporters. En de Nederlandse competitie bevalt me goed”.

In juli 2022 klopte Feyenoord aan. Moest je daar lang over nadenken als Vitesse-speler? “Waar ik over na moest denken was, wat de beste stap voor mezelf zou zijn, wat goed zou zijn voor mijn carrière. Feyenoord is niet alleen in Nederland maar ook in Europa een grote club, kijk alleen maar naar de historie. Iedereen kent Feyenoord. Dus het was geen moeilijke beslissing.”

Je hebt tot nu toe nog niet heel veel wedstrijden voor Feyenoord gespeeld, maar nu Gernot Trauner geblesseerd is, krijg je je kans. Ben je daar blij mee? “Blij zijn met de blessure van Gernot? Dat niet natuurlijk. Maar zo werkt het in voetbal. Bij grote clubs heb je altijd veel concurrentie en dat is ook goed. Dat is nu ook het geval en uiteindelijk is het de coach die de opstelling maakt. Mijn taak is te doen wat ik kan op trainingen, een goede indruk achterlaten, me continu professioneel en positief opstellen en wachten op een kans. Dat heb ik gedaan. Ik steun het team en als de coach mijn inzet vraagt, sta ik er.”

Hoe verliep de samenwerking met Hancko in het centrum tot dusver? “We trainen al heel veel samen, zeker ook de laatste weken/maanden. Het is fijn naast Dávid te spelen; we voelen elkaar wel goed aan, denk ik.”

Trauner is langere tijd uitgeschakeld, verwacht jij de komende maanden te blijven spelen? “De coach besluit wie er speelt. Ik kan alleen maar mijn best blijven doen en op de training bewijzen dat ik er moet staan. Dan zien we wel wat er gebeurt.”

Lees het hele interview in de nieuwe Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, die donderdag verschijnt. Leden ontvangen Hand in Hand aan huis. Word nu lid.  

Verder in de nieuwste Hand in Hand:

  • Road to Tirana Boedapest
  • Een traditie geboren in Utrecht
  • Spraakmakende columns
  • FSV De Feijenoorder jaaroverzicht
  • Wintertransfers
  • Boxing Day – Een bezoek aan Sunderland 
  • Sofyan Amrabat, het monster van de Atlas
    En meer….

Delen

Reacties

Nog geen reacties