Betrouwbaar
calvin-stengs-ogcnice

ogcnice

Transfers

'Feyenoord krijgt slechts 70% van de rechten op Stengs'

FeyenoordTM

Feyenoord heeft deze week zijn slag geslagen op de transfermarkt. De club hengelde Calvin Stengs voor zes miljoen euro binnen van OGC Nice.

De Telegraaf voegt dinsdagavond meer feiten toe aan het nieuws. De transfersom zou relatief laag zijn uitgepakt zijn vanwege het percentage transferrechten: 70% komt in handen van Feyenoord.

De transfersom van zes miljoen euro kan middels variabelen nog oplopen tot een totaalsom van maximaal zeven miljoen euro. Stengs wordt in De Kuip de grootverdiener met tweeënhalf miljoen euro aan salaris. 

De krant meldt dat de aanwinst waarschijnlijk aanstaande donderdag wordt aangekondigd door Feyenoord.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Kan me niet voorstellen dat Feyenoord zo'n hoog salaris gaat geven ook al is het bruto.
Nice lijdt dik verlies op deze transfer en wil in de toekomst een mooi bedrag terug zien. Ik snap niet wat daar raar aan is.
2.5 miljoen salaris....slechte deal hoor... 4 jaar contract dus 10miljoen...70% vd transfer rechten.... Eigenlijk na 1 max 2 jaar moeten verkopen...als die ernsitg geblesseerd raakt...dan helemaal drama
Je ziet het glas vooral half leeg maar je hebt idd een punt
We moeten ooit mee met de salarissen.
Er zullen altijd spelers zijn die niet slagen bij Feyenoord, het kan niet altijd feest zijn. Maar met dit beleid geloof ik er wel in dat we onder aan de streep dikke zwarte cijfers zullen kunnen schrijven als je ziet wat de afgelopen jaren binnengehaald en verkocht hebben.
Ivanusec 2 goals in 10 min vanavond in de CL!
Heel snel die zaken afhandelen dus......
30% doorverkoop is iets anders dan 70% van de transferrechten,zou je toch moeten weten FTM
Sorry,zie net dat het overal is aangepast nu,toch wel 70% vd rechten :(
Het woordje 'slechts' doet vermoeden dat FTM dit een slechte deal vindt. Maar dat moet komend seizoen blijken. Vooralsnog brengt hij in principe kwaliteiten (linkspoot, creatief, goede steekpass) die de huidige selectie grotendeels mist. Als hij die kwaliteiten vaak genoeg laat zien vind iedereen dit een een goede deal, anders niet. Typisch iets wat je achteraf pas kunt beoordelen. Wel is het zo dat creatieve spelers die er direct moeten staan meestal nou eenmaal duur zijn.
Ik vind dat woordje ‘slechts’ een teken van slechte journalistiek. Het zou gewoon objectief gebracht moeten worden. Feyenoord wilde kennelijk niet meer geld uitgeven voor een groter deel. Waarschijnlijk omdat ze nog een goede oorlogskas willen overhouden voor Ivanusec en een vervanger van Danilo.
Inderdaad het wordt beetje vervelend.
Dat negatieve gedoe moet maar eens afgelopen zijn… In Slot We Trust…
Mee eens. Wat mij betreft had het ook weggelaten kunnen worden.
https://livetv.sx/enx/eventinfo/144522515_dinamo_zagreb_astana/#webplayer_alieztv|204857|144522515|2179799|901|1|en wel ff goede adblocker installeren
Ivanusec scoort 2x in de 1e helft
Ik ben ** link maar ik werk niet voor zagreb
Waarom is die presentatie pas donderdag? Dat snap ik totaal niet. Jongen kan morgen toch mee trainen, tegen Villarreal helftje meedoen en dan naar zondag toe werken om nog een keer een helft te spelen. Gaan we nou echt wachten met presenteren...
Ook beetje bescherming. Kans is groot dat hij overlopen wordt tegen deze kaliber teams.
Dat klinkt ongunstig met het oog op de Champions League...
Denk dat ze met het beperkte budget kiezen voor de Eredivisie :)
Hij vervangt Szymanski die een half miljoen minder per jaar kostte en waar Feyenoord 0% procent van de rechten had. Bij een toekomstige verkoop is er al snel sprake van een goed resultaat. Het wordt anders als je Feyenoord als opleidingsploeg ziet waarbij iedere plaats in de kern selectie - ongeveer 16 plekken - ieder jaar een bepaalde opbrengst moeten hebben. Er zijn tenslotte beperkt plaatsen in de Feyenoord etalage. Als je dan naar de deals kijkt moet er bij verkoop na drie jaar ook de salariskosten verrekend worden. Dan is een beperkt eigenaarschap en een hoog salaris een lastige combinatie. Evengoed vind ik Stengs een prima speler.
Gaat even het dubbele van andere grootverdieners verdienen…

En dat voor een middelmatige speler, een eendagsvlieg, die op 1 leuk seizoen bij AZ nergens heeft weten te overtuigen.

Wat een beleid.
En dat om je trainer, die zonodig op de stoel van de TD wil zitten, te plezieren
Weet jij wat Bijlow Geertruida etc verdienen ?
Maar wel heel hard juichen als we straks succes boeken, toch? Er wordt zeer goed, doordacht beleid gevoerd. We hebben in twee jaar tijd reuzesprongen gemaakt en we gaan ook dit jaar weer mooie stappen maken.
Kan jij je profielnaam niet beter veranderen in "Super Azijnzeiker"!!!
Het is BRUTO. Gaat ruim 50% belasting vanaf.
Ja, dat begrijp ik, wat is je punt?
Alsnog is het een verdubbeling
Volgens mij heeft hij ook salaris ingeleverd het was 2,5 en nu 2
Was al bekend.

Was namelijk ook de deal met FC Antwerp.
De nieuwe tendens: percentage van de transferrechten. Prima als je zo spelers kunt krijgen die normaliter onhaalbaar zijn. Doet hij het subliem en verkopen we hem ooit voor 30 miljoen dan houden we nog 15m winst over.
Nou ik denk dat die jongen nog best eens groot kan worden bij onze club. Hij heeft best veel doelpunten gemaakt bij middelmatige clubs.
Eens, maar beste van de opties. Ueda is niet te betalen denk ik voor 10 mil.
@FTM kan het dat Toulouse nog terug komt voor Alireza en Chaïbi in de deal betrokken wordt?
Iemand een link voor Zagreb vnv?
Ik hoop dat deze werkt: https://youtu.be/RWyPurgr5Ss
@FTM verwacht jij dat er snel een nieuwe spits komt?
Iemand link voor de wedstrijd zo van Ivanosec??
Volgens de Telegraaf.... En iedereen zich maar druk maken. Stel dat het wel zo is heeft Feyenoord voor een relatief laag bedrag een goede speler kunnen halen en hebben ze nog budget over voor 1 a 2 toppers. Daarmee kan je vervolgens hoge ogen gaan gooien in de EV en evt CL/EL en kan je door kwalificatie aan de CL 24/25 een veelvoud aan geld binnen harken dan nu de deal laten klappen op % doorverkoop (als het al waar is volgens de Telegraaf).
@FTM enig idee of die 30% over de verkoopprijs of de winst bij doorverkoop gaat?
"dertig procent van de volgende transfersom van Stengs" staat er in de telegraaf. dus dan idd over het brutoresultaat
Dat we voor 6 tot 7 miljoen niet zijn volledige rechten krijgen begrijp ik wel en dat is op zich prima. Maar gelijk 2,5 miljoen salaris is wel heel erg veel. Je zou zeggen dat Gimenez, Hancko en Geertruida bijvoorbeeld dan toch minimaal al hetzelfde zouden moeten verdienen, wat ik betwijfel.
Geertruida denk ik wel hoor en denk die andere 2 ook wel of in de buurt iig
Dit gebeurt tegenwoordig bij veel meer deals, Feyenoord doet dit zelf ook.
En mocht Geertruida toch gaan dan krijg je een soort gelijke deal.
Het is ook nooit goed.
Bij Ivanusec lang bezig ivm bonussen en doorverkoop percentage: ze doen het niet goed duurt te lang.
Bij Stengs handelen ze snel ( met als gevolg een minder goede deal): ze doen het niet goed want het doorverkoop percentage is te hoog.

Het is het een of het ander hé.
Helemaal mee eens, want ik heb liever deze deal dan een terugkoop clausule voor de oude club van slechts 4 Miljoen 😉.
Allemaal zeurders joh. Het is nooit goed.
Ik word een beetje moe van de redactie hier die contant een eigen (waarde)oordeel over een deal, speler of gerucht geven. Telkens een 'subtiel' woordje in de titel, neem hier het woordje 'slechts'. Of bij Boadu wordt subtiel benoemd dat ie uit Amsterdam komt, bij Stengs werd direct benoemd dat ie uit Amstelveen komt (terwijl dit onjuist is).

In bijna elk nieuwsbericht klinkt een oordeel door. Breng gewoon het nieuws, feitelijk en juist. En noem het anders een column, als je perse je visie kwijt moet.
Eens, het succes van de site is inmiddels erg afhankelijk van de nieuwtjes. Journalistiek gaat het namelijk niet echt vooruit..
DUs 30% van de gehele transfersom is van nice, helaas heeft Feyenoord dit bij kokcu niet gedaan en gaat dat alleen maar over de winst
Ik vond een doorverkoop percentage van 30% al vrij hoog. Maar nu blijkt dat het om 30% van de transferrechten gaat, heb ik mijn vraagtekens bij deze deal. Als je hem verkoopt voor 15 miljoen kom je op € 0,00 uit. Niet rekening houdende met salarissen, af te dragen premies e.d.
Volgens mij is 30% van 15.000.000 4.500.000

Dus 15.000.000 min 4.500.000 = 10.500.000
10.500.000 min 6.000.000 = 4.500.000 winst
Wat is 30% van 15 miljoen volgens jou?
70% van 15 miljoen is 10,5 miljoen en je betaalt 6 miljoen... Dan heb je gewoon 4,5 miljoen winst hoor... Als je hem verkoopt voor 8,57 miljoen speel je quitte...
Niet vergeten zijn salaris mee te nemen in de berekening, van bruto 2,5mln
Salarissen neem je bij andere spelers toch ook niet mee bij verkopen?waarom nu dan wel?

Dan zouden ze in Engeland of bij Madrid bijv. Aan geen 1 speler meer wat verdienen na een paar jaar🤣laten we dan helemaal niet over mbappe hebben als salaris meegerekend moet worden😋als ze die voor 300mil verkopen maken ze nog dik verlies op die manier
Dan maak je nog steeds 2 miljoen winst...
Aha oke we hoeven zijn salaris dus niet te betalen?
..."Niet rekening houdende met salarissen, af te dragen premies e.d. "...
Staat in de originele comment

En je maakt 4,5 winst en salaris is 2,5... dus hou je nog 2 over
Als je hem na 1 jaar verkoopt ja.
Als je hem voor 15 verkoopt ja... Kan ook 20 worden...
Als als als
Inderdaad als als hahaha. Voor sommigen is het een zekerheid dat hij voor 30 gaat worden verkocht. Hij is van CL niveau. We gaan het zien zondag. Hij zal die Kokcu wel helemaal wegspelen.
Feyenoord hoeft zich de komende jaren niet druk te maken over een technisch manager/directeur. Er zijn er genoeg 🤣
https://www.voetbaldiepte.nl/transferanalyses/1406162_analyse-waarom-calvin-stengs-alles-is-wat-feyenoord-nodig-heeft
30% van doorverkoopwinst niet rechten
excuus "dertig procent van de volgende transfersom van Stengs" staat er in de telegraaf. dus dan idd over het brutoresultaat
Maar wel voor slecht 7 mjn. Daardoor blijft er geld over voor andere aankopen. Prima deal dit, want zo kun he toch ‘boven je macht’ kopen.

Echt slim die DTK. Jammer dat Dynamo Moskou niet openstond voor zo’n constructie
Stengs boven de macht van Feyenoord 🤣
Qua kosten wel. Als we geen dvk% hadden zouden we minimaal 10 mjn moeten aftikken en dan houden we te weinig geld over voor de andere gewenste versterkingen.
Kun je lachen, maar Stengs zou normaliter inderdaad boven onze macht zijn.
Oei dit is erg veel. Wordt lastig om winst op hem te maken dan. Aangezien er ook nog belasting etc van zijn volgende transfer afgaat.
Dat zal wel meevallen want die belasting gaat dan ook enkel over 70%. Verkoop je m voor 20 mjn, maak je nog steeds een mooie winst.
Jezus… wat een salaris en maar 70%?..
Salarishuis gaat flink scheef trekken nu
Wat moeten Bijlow, Geertruida enzo denken?
Maakt niet uit. Is allemaal logisch volgens sommigen hier.
Die krijgen echt niet minder dan 1,25
Is bruto hè. Gaat nog ruim 50% belasting vanaf.
Te Kloese maakt het me steeds lastiger om hem elke keer maar weer te verdedigen...
Ja want je hebt liever 100% Diemers of Antonucci dan 70% Stengs.

Wat een reactie weer. Je krijgt er toch een super speler voor terug?
Je betaald tot 7 miljoen voor een blessure gevoelige speler die de afgelopen 3 jaar weinig tot niets heeft gepresteerd. En dat ook nog is maar voor 70% van de rechten🤦
Vorig jaar 37 wedstrijden gespeeld , vaak geblesseerd dan?
Te Kloese zit helemaal niet opbouw verdediging te wachten joh
Pfff op jouw….. Wanneer komt de wijzig optie…
Ivanusec zo dadelijk in de basis bij Dinamo Zagreb. Blijf heel, aub.
Feyenoord doet nooit mededelingen over salaris ect.
Ik hoop dat Feyenoord zo verstandig is om een basissalaris af te spreken van bijvoorbeeld 1.300.000 basis + 200.000 per gespeelde CL-wedstrijd + 50.000 per gespeelde EL-wedstrijd met een maximumtotaal van 2.500.000. Anders zou het een dure deal zijn als we ons volgend seizoen niet weten te plaatsen voor de CL.
Toen Santi werd gehaald was het geen probleem, maar omdat het Stengs ism Slot is, is het met je eens “slechts”.

Stel hij wordt verkocht voor 20, blijft er 13 miljoen over. Gaat er 4 miljoen naar Nice en heb je er 11 miljoen voor betaald. Gewoon marktconform en totaal niks mis mee. Wij verdienen, minus salaris er dan ook nog gewoon op.
Het is duur betaald voor een in het buitenland mislukte voetballer
Maar voor een speler die je volgend jaar naar de top 2 helpt en dus aan enorm veel CL miljoenen totaal niet duur betaald.
Jij kan in de toekomst kijken dus.
Nou, jij zegt dat, maar vlak mij niet uit.
Moeten her eerst maar eens zien.
“Moeten het eerst maar eens zien”, maar wel zelf al oordelen
Waar oordeel ik dan dat we de eerste 2 niet redden? Ik ben er niet 100 procent van overtuigd dat Stengs ons dat gaat brengen. Jij weet het al zeker.
Mag je niet zeggen. Beste deal ooit.
Ik geniet van de lekken waardoor wij nieuwtjes krijgen te horen en de primeurs. Echter helpt dit medium ook mee aan een beeldvorming over Slot en/of transferbeleid überhaupt
Omdat we bij Santi tot 90 procent erbij konden kopen. Dat kan bij deze deal niet.
Ah jij bent ook een insider? Jij wist natuurlijk direct vanaf het begin dat dit bij Santi ook kon.
Dat werd bij santi toen gelijk door 1908 aangegeven. Maar misschien kan jij gewoon niet lezen of is je geheugen slecht.
Nee prima als hij bij Feyenoord gaat knallen ga je gewoon winst maken
Hoeveel winst maken we erop als we hem voor 15 verkopen?
Winst maken ze sws als hij gaat presteren
Hahaha echt niet verkoop je hem voor 15. Maak je 0 winst.
Bijna niks als die bonussen ook doorgaan.
Benieuwd of Feyenoord nog rechten kan bijkopen zoals bij Gimenez. Dat hij topverdiener wordt vind ik niet zo gek. Hij wordt voor de basis gehaald.
In deze kop zit een mening verscholen. Maar ja, ook geen journalist natuurlijk.
Helemaal eens een sneer, het is heel normaal dat dit gebeurt.
Hij is 10 miljoen waard op transfermarkt.nl.

Dus 70% voor 7 miljoen is dus marktconform. Niets raars aan.
Inderdaad. Nu nog even Boadu kopen voor 11.9 miljoen voor 70 procent transferrechten.
Is gewoon marktconform volgens transfermarkt dus goede deal🤣. Dat is de redenatie van hierboven toch haha
Klopt. Is het ook. Goed gelezen. Niet doen alsof we een slechte deal gesloten hebben. Zijn voormalige club heeft hem nl. voor 15 verkocht en wil nog wat terug verdienen.
Daarom kunnen we toch ook gewoon 11.90 voor 70 procent voor Boadu neerleggen?
Vind 6 miljoen voor maar 70% wel veel, en de 2,5 miljoen ook erg gortig, al met al valt me deze deal toch wat tegen
Kunnen ze wel meer bijkopen?
  • 1
  • 2