walemark-danilo-rasmussen

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord neemt drie punten mee uit Waalwijk

Van de redactie

RKC-uit is traditioneel een lastige uitwedstrijd voor Feyenoord en dat kon ook na de editie van seizoen 2022-2023 worden gezegd. Toch pakte de ploeg van hoofdtrainer Arne Slot drie punten, dankzij een benutte strafschop van Danilo: 0-1.

Feyenoord won slechts negen van de 25 voorgaande edities van RKC Waalwijk – Feyenoord, dus niemand beweerde vooraf dat het een gemakkelijke middag zou worden in het Mandemakers Stadion. Dat werd het ook allerminst.

Debutant Hartman
Voor rust kwam Feyenoord, met debutant Quilindschy Hartman in de basis als linksback, amper tot kansen. RKC kwam ook zelden in de buurt van Justin Bijlow, maar toch was duidelijk dat het beter moest om met een goed resultaat uit Brabant te kunnen vertrekken.

De inbreng van Jens Toornstra en Patrik Wålemark direct na rust gaf Feyenoord de impuls die het nodig had. Laatstgenoemde versierde een strafschop, die werd benut door Danilo. Met alweer zijn derde treffer van dit Eredivisie-seizoen tekende hij voor de verlossende 0-1.

FC Emmen-thuis
Door goed verdedigend werk van onder anderen Gernot Trauner, maar ook een belangrijke save van Bijlow in de slotseconden, telde Feyenoord zondagmiddag drie punten op bij het totaal. Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd. Op zaterdagavond komt FC Emmen op bezoek in De Kuip. Kaarten zijn verkrijgbaar in de Online Ticketshop.

Tekst: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Ik weet dat zeiken op alles er een beetje bij hoort als Feyenoord supporter, maar het is allemaal wel erg negatief wat ik lees. Komt naar mijn idee vooral door een onterecht verwachtingspatroon na Vitesse uit..
Wat we vandaag hebben gezien, is precies wat je kunt verwachten van een conpleet nieuw team, heb dus geduld, want dit gaat nog wel vaker voorkomen.
En focus ook op de positieve dingen: eerste wedstrijd defensief heel onzeker, nu 2x de nul gehouden! Hartman met een sterk debuut, en wissels kunnen het verschil maken, oftewel brede selectie en dan komen er nog een aantal basisspelers bij!
Niet zo paniekerig dus, dit gaat echt nog wel een mooi seizoen worden!!
Ik vond Hartman een verademing. Met name omdat hij meerdere keren gewoon lekker over de hele opent om het spel snel van links naar rechts te verplaatsen.
Niet heel raar dat het niet loopt natuurlijk, zoveel nieuwe jongens, dat duurt nog wel een paar weken. Heb ook Ajax gekeken, ook dat leek helemaal nergens op. Punten pakken draait het om de komende 6 a 7 wedstrijden, dan komen de automatisme vanzelf.
Zijn voorlopig niet compleet en wat ik wel grappig vind om te horen is dat het bij Ajax niet goed loopt, en daar een uitgaande transfer zo lang mogelijk wordt gerekt om maar 100milj. te kunnen cashen. We hebben al 5 á 6 basisspelers zien vertrekken kunnen niet nog meer hebben. Wij hebben er 19 belangrijke spelers ten opzichte van vorig seizoen weg zien gaan (en dan niet alleen de basisspelers) waar er 14 nieuwe voor zijn gekomen.

Jammer dat eerste klassieker pas na WK is want hadden denk ik het team gehad nu met minste fouten en grootste kans op winst.

Snap een aantal dingen in opstelling nog steeds niet. Je koopt een spits die in de vorm van zijn leven is en gebruikt hem in de laatste 5 minuten. En ja hij zal nog moeten wennen, maar hebben het hier over speler die 5x scoort in 4 wedstrijden tegenover een speler die van de bank of jong Ajax komt.

Dilrosun starten op links en Wålemark op rechts beide spelers in hun kracht brengen. Kijk erg uit naar de wedstrijd van Hancko en Trauner samen centraal ernaast Geertruida/Pedersen op rechts Lopez/Hartman op links
Zijn er mensen die weten hoe sinisterra het vandaag deed?
20 minuten meegespeeld. Niet echt indruk gemaakt
Dat "onze" jongens het niet zo goed doen in het buitenland is ook niet echt lekkere reclame. Hopen dat het geen weerslag zal hebben op onze toekomstige verkopen.
Wat een onwijs zure en vooral domme reactie. Alsof je bij een club binnenkomt en gelijk de man bent. Iedereen moet wennen en settelen. Slapen wrs nog gewoon in een hotel ipv een appartement of huis.

Daarnaast levert het ajax ook geen slechte reclame op terwijl die allemaal voor grotere bedragen floppen en met hangende pootjes terug willen.
@FeYeNoOrD1983 Zo, zo wat een felle reactie... Het ligt in mijn optiek nog eens zozeer aan de spelers zelf (even ter verduidelijking) maar meer aan de clubs waar ze spelen. Fijn dat Feyenoord nu de centen binnen heeft geharkt, maar de spelers moeten wel gaan presteren in het buitenland. Goed punt over 020 maar daar ben ik persoonlijk niet mee bezig, hopelijk heeft het net als bij hen geen invloed op onze toekomstige verkopen.
Hartman verdient de complimenten momenteel! Beste man van vandaag!!
Er komt geen fatsoenelijke bal van Dilrosun. Loopt zich constant vast, ziet geen medespeler staan.
Mag toch wel eens een voorzet zien in plaats van dat evendurige gepingel.
Slot geeft aan dat clubs uit de subtop veel geld vragen voor hun spelers, en dat is zonde voor die jongens. Ik voel hierbij een sneer richting FC Twente.
niet zonde voor Feyenoord.
Heb die speler van Twente paar keer gezien vind het niks bijzonders
Matige wedstrijd, maar nog niet alle spelers zijn aanwezig. Komt goed hebben even tijd nodig.
eindelijk weer een goede invalbeurt van Walemark. werd tijd
Waar speelde Wålemark op welke positie??
Timber was vandaag ook positief aanwezig.
Voor de rest een middelmatige wedstrijd en weer een week om het beter neer te zetten.
Ben trots op het beleid wat Feyenoord eindelijk is ingeslagen.
Timber, Trauner en Walemark uitstekend! Voor iedereen die vind dat Gimenez slecht gespeeld heeft, meneer komt in een wedstrijd waar het slecht gaat, waar we moeten verdedigen en krijgt maar 7/8 min. Komt nog wel goed
Idd. Wat moet die jongen laten zien in 10 min in een klote wedstrijd. 3punten in de tas . En op naar volgende week, als dit elftal op elkaar ingespeeld is krijgen we weer een leuk seizoen
Als ik sowieso reacties van die nepsupporters lees, word ik narrig. De club is veranderd, nu de supporters nog een upgrade
Ik ben niet van het snel spelers afschrijven, maar Idrissi kunnen we alvast doen. Slot ziet het duidelijk. niet zitten in Alireza en zal nog wel vertrekken. Dilrosum heeft mij nog niet overtuigd, net als onze twee spitsen. Walemark is ( op termijn) een groeibriljantje.
Ik zou als ik Feyenoord was nog een poging wagen voor Gnonto. Genoeg transfergelden binnen en mocht hij voor 5/6 miljoen te halen zijn, dan zou ik dat toejuichen.
probleem van ali is zijn salaris. dus dat zal hooguit een verhuurdeal worden
Jij mag Idrissi doen, ik sla over 😧
Gnonto? Really? Je hebt nu al gezien dat Gimenez er niks kan van en vestigt je hoop op een 18 jarige invaller die in een 2 spitsen systeem speelt? Clown
Later meer… no thanks lekker zo laten en geen woorden meer aan vuil maken ;) punten in de tas en weer een week verder om ingespeeld te raken en dichterbij het moment dat de nieuwste aankopen kunnen aansluiten. Ik denk dat het nog even billen knijpen gaat worden maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit echt wat moois kan gaan worden.
Gauw vergeten, het gaat om de knikkers!
Inderdaad... 3 punten mee, daar is alles mee gezegd.
Lastige wedstrijd, gelijk tegen een 532 wat compact staat dan hebben we het al jaren moeilijk. Het was slordig, niet creatief genoeg en doorzichtig. Maar 3 punten en op naar volgende week met waarschijnlijk weer een stuk dichterbij de beste 11. Je mist vandaag nog 4 misschien wel 5 potentiële basisspelers misschien vergeten we dit. Idrissi spant wel de kroon, die speelt zo ongeïnteresseerd. Gelukkig hebben we op die posities meerdere opties en hebben we er waarschijnlijk niet zo lang last van als Alireza vorig jaar...
Zo zeg dit, viel bij mij ook nog eens de verbinding weg
Achterin stond het redelijk, vond zelfs Rasmussen redelijk spelen, goed debuut van Hartman. Om ook nog bangura te halen, onnodig.
Middenveld vond Timber zeker niet slecht. De aanval was met uitzondering van Walemark echt hopeloos. Meeste geërgerd aan Dilrosun omdat hij hele wedstrijd speelde, was super slecht net zoals die Idrissi. Danilo werkt zich wel kapot en schoot penalty er goed in.
Met nodige geluk 3 punten.
Vandaag heeft Timber laten zien dat hij met de tijd absoluut de 6 positie over kan nemen van Aursnes.
Geen duel verloren die man is zo sterk in zijn duels he, niet normaal 💪🏽
Zwakke wedstrijd, maar ik heb er alle vertrouwen dat Slot het elftal ( met het inpassen van de nieuwe aankopen) hier een goed team van smeed. Man of the match: Trauner. Wat is deze man belangrijk en een leider!
Eens JJ en vergeet daarbij het leiderschap van Toornstra niet. Het viel op dat hij veel aanwijzingen gaf en een voorbeeldrol had in de 2e helft qua speelwijze.
Waren 2 goede spelers . Trauner en Wallemark. De rest was onvoldoende. Aankomende weken veel werk aan de winkel. Gelukkig de punten mee kunnen nemen.
Wålemark heeft zich laten zien. Verder was het niet best maar we hebben het overleefd. Nu weer een week de tijd om te trainen als een malle
Hopen dat die project signing spits een beetje kan ballen en snel kan aanhaken..

Anders Bullaude maar in de spits gooien.

Voor de mensen die zeggen 'we hebben zo veel middenvelders', hebben jullie Taabouni en Toornstra zien spelen vanmiddag? Juist.

En Walemark gewoon vertrouwen geven op rechtsbuiten. Die jongen komt er echt wel. Kapitaalvernietiging om hem op links of de bank te zetten.
Project signing spits pff. Dat is termen papegaaien, ook nog out of context. Spits van 4 mio en mogelijk 7 mio, die moet er snel staan.

Bullaude is geen spits. Mogelijk wel de oplossing voor een nog stroef lopend middenveld.

Laat Walemark, Paixao en Dilrosun het maar uitvechten voor de twee posities. Walemark was de goedkoopste van de drie, dus heeft niets met kapitaalvernietiging van doen. Sowieso moet de beste gewoon spelen. Zou Tabouni wellicht nog eerder opstellen dan Idrissi op links. Maar hoop dat de Braziliaan gaat verrassen.
@Hargio

Hoe is dat termen paegaaien? Hoe interpreteer jij iemand anders zijn comment?

FTM zegt toch gewoon dat er mogelijk een jong talent voor de spits nog bij komt, nou, ik hoop alleen dat die snel aanhaakt bij het eerste. Dat is het enige wat ik zeg. Dat mag ik toch vinden? Wat the fuck is daar out of context aan?

Als er iets out of context is is het jouw reactie.

Bullaude staat trouwens gewoon weer in de spits vanavond, en speelt daar ongeveer 40% van zijn minuten. Dus die kan daar wel degelijk ook spelen.

Wat kom jij irritant over zeg.
Idrissi gaar ,Dilrosum speeld als een natte krant, Slot Giminez zo laat brengen waar hij letterlijk geen ene fuck kon doen pffff dit moet echt veel beter
Zwakke wedstrijd, maar ik heb er alle vertrouwen dat Slot het elftal ( met het inpassen van de nieuwe aankopen) hier een goed team van smeed. Man of the match: Trauner. Wat is deze man belangrijk en een leider!
Ik heb niet kunnen kijken ivm vakantie uiteraard wel rijnmond aangehad. De aankopen vallen tot op heden nog tegen? En de eigen jeugd en hetgeen wat we al hadden doet het beter als ik de mannen moet geloven? Waar ligt het aan?
Denk dat het nog niet eigenheid is. Door wedstrijden goed te kunnen winnen kun je samen ook groeien. Daarbij slechte wedstrijden winnen maakt je wel kampioen😂😂👍
Pijnpunten worden bloot gelegd; een gevaarlijke linksbuiten en een solide linker centrale verdediger. Laat dat nou precies zijn wat er aan komt… 3 punten en door!
Het middenveld functioneert ook nog niet
Rasmussen was vandaag niet slecht
Idrissi aub niet meer opstellen, want wat is daar mee gebeurd.😱😱 verder maar denken dat het allemaal beter kan worden dan wat ik vandaag heb gezien.
3 punten in the pocket en door. Snel vergeten. Op naar Emmen thuis.
Het was zeker niet goed, maar we hebben gewonnen!
Alleen Wålemark krijgt een voldoende in de verdediging. Het is dat Danilo gescoord heeft, maar was verder ook niet zijn pot. Giménez viel slecht in
Dat moet de aanval zijn natuurlijk lol
Is niet niks om 8 minuten in te vallen in zo’n belabberde wedstrijd. Iedereen verwacht meteen dat hij Messi is. Geef deze jongen de tijd. Hij is pas 21.
Ik verbind een conclusies aan; het was slechts een constatering :)
Hier geen conclusies aan*

(Edit knopje zou fijn zijn)
Santi viel idd slecht in maar goed waarom wachtte Slot zo tergend lang met die wissel? Zo krijgt hij nooit de kans om echt te wennen aan het spel...