lingr

Feyenoord neemt drie punten mee uit Arnhem na chaotisch duel

Feyenoord heeft zondagmiddag in het Gelredome met 1-2 gewonnen van Vitesse. Door de overwinning op de Arnhemmers is de voorsprong van koploper PSV, wat gelijkspeelde tegen FC Utrecht (1-1), geslonken naar tien punten en de voorsprong op FC Twente, dat zaterdag met 1-0 verloor van NEC, uitgebreid naar vijf punten. Lutsharel Geertruida en Ondrej Lingr namen de doelpunten namens de Rotterdammers voor hun rekening.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Feyenoord. Santiago Gimenez verzuimde de openingstreffer binnen te schieten en stuitte zowel in de tweede als elfde minuut met een grote kans op doelman Room van de thuisploeg. De ploeg van trainer Arne Slot nam vanaf de aftrap direct het initiatief. In de 22ste minuut was het wel raak voor Feyenoord. Lutsharel Geertruida schoot van buiten de zestien, via de rug van Feyenoord-huurling Ramon Hendriks de bal tegen de touwen.

Quilindschy Hartman moest na veertig minuten het veld geblesseerd verlaten. Marcos Lopez was de vervanger voor de Oranje-international. De ernst van de blessure is nog onbekend. Direct na de wissel was de eerste kans voor de thuisploeg, maar door een goede reflex van Justin Bijlow belandde de bal via de bovenkant van de lat over het doel en ging Feyenoord met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de start van de tweede helft was opnieuw de eerste grote kans voor de Rotterdammers. Dilrosun ontving de bal na een goede balverovering van Paixão op Hendriks, maar raakte de lat. Vitesse kwam in het begin van de tweede helft meer aan voetballen toe en kwam tot een aantal kleine mogelijkheden, maar wist het Justin Bijlow niet echt moeilijk te maken. Na een uur spelen werd het spel tijdelijk stilgelegd nadat Vitesse-spits Andy Visser hard in botsing kwam met Mats Wieffer en per brancard het veld moest verlaten.

In de 71ste minuut raakte Feyenoord opnieuw de lat. Gernot Trauner was dichtbij zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord, maar kopte uit een corner op het aluminium. Vier minuten later brak de thuisploeg dan voor het eerste echt door de verdediging van Feyenoord heen. Boutrah kwam ook in oog met Justin Bijlow en schoot de bal hard tegen de touwen in het dak van het doel, 1-1. Na de gelijkmaker greep Arne Slot in en wisselde beide buitenspelers Dilrosun en Paixão voor Lingr en Ivanusec voor een slotoffensief.

Ondrej Lingr zorgde in de 83ste minuut voor de 1-2 voor Feyenoord. De Tsjech kon de bal na een strakke voorzet van Calvin Stengs achter doelman Room tikken. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd het duel tijdelijk gestaakt omdat Vitesse-supporters vanaf de tribune achter het doel van Feyenoord het veld op kwamen en moesten beide teams naar de kleedkamers. Na een onderbreking van 15 minuten kwamen beide ploegen weer het veld op voor de laatste minuten van de wedstrijd waarin maar liefst 12 minuten blessuretijd bij werd gerekend.

Na de hervatting en in de blessuretijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en kon de ploeg van Arne Slot de drie punten mee naar Rotterdam nemen, waar Feyenoord zich klaar mag gaan maken voor het bekerduel tegen koploper PSV in De Kuip. De aftrap van dat duel is woensdag om 20:00 uur in De Kuip. Het eerstvolgende eredivisieduel voor Feyenoord is zondag tegen FC Twente, ook in Rotterdam-Zuid.

Vitesse - Feyenoord 1-2