o19-verliest-van-benfica-vk

Jeugd

Feyenoord O19 opnieuw onderuit in UEFA Youth League

Karst

Feyenoord O19 heeft vanmiddag opnieuw verloren in de UEFA Youth League en staat na drie wedstrijden nog altijd op nul punten. De ploeg van trainer Pascal Bosschaart ging met 2-0 onderuit tegen het jeugdelftal van SL Benfica. Beide doelpunten werden gescoord door Gonçalo Moreira.

Feyenoord had het moeilijk in de eerste helft en kwam nauwelijks in het spel voor. Mede dankzij het sterke keeperswerk van de 18-jarige Ismail Ka bleef het lang 0-0. De 18-jarige doelman hield meerdere kansen tegen, en stelde de Portugese openingstreffer uit tot de 45e minuut. Vlak voor rust komt Benfica O19 verdiend op 1-0 voorsprong via Gonçalo Moreira. De grootste kans van de Rotterdammers voor rust kwam uit een vrije trap van Ayoub Ouarghi, die werd gepareerd door de Benfica-doelman.

Na rust ging het snel mis voor Feyenoord. Twee snelle gele kaarten en een tweede goal van Moreira verdubbelde de achterstand. Feyenoord creëerde weinig en maakte geen kans op de aansluitingstreffer. In de slotfase ontbrak de overtuiging en bleef Benfica de bovenliggende partij. Feyenoord O19 blijft na drie Youth League-wedstrijden op nul punten en zal tegen de volgende tegenstander RB Salzburg op zoek gaan naar de eerste punten.

Benfica O19 - Feyenoord 019 • 2-0 [FT]