inv202310174-10252-133901

VK Sportphoto

Jeugd

Feyenoord O19 speelt gelijk tegen Lazio O19 | 2-2

Twan

Feyenoord Onder 19 heeft de derde wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Youth League met 2-2 gelijkgespeeld tegen Lazio Onder 19. De Rotterdammers kwamen nog op een 2-0 voorsprong, maar moeten uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Feyenoord O19 begon met de welbekende namen, ondersteund door Zechiël en Sauer in de basis tegen de Italianen. Milambo, die de eerste twee Youth League wedstrijden speelde, was er dit keer niet bij. De jonge middenvelder die het afgelopen weekend scoorde tegen Vitesse is door Slot bij het eerste gehaald.

Feyenoord begon met veel balbezit aan de goedbezochte wedstrijd op Varkenoord. Het lukt echter lastig om door de verdediging van de Italianen heen te breken. Uiteindelijk zagen beide ploegen over en weer kansen, waarbij beide keepers goed optraden. Na een half uur krijgt Feyenoord de uitgelezen kans om de voorsprong te pakken vanaf de stip. Redmond kon deze mogelijkheid helaas niet verzilveren. Vijf minuten voor rust is het alsnog Feyenoord dat op voorsprong komt. Verdediger Djomar Giersthove weet knap binnen te koppen vanuit een hoekschop. Hiermee wordt de ruststand bepaald op 1-0.

Tien minuten na rust slaat Feyenoord weer toe. Jaden Slory weet voor de derde keer op rij te scoren in de Youth League, en weet daarmee de voorsprong te verdubbelen. Na de 2-0 lijkt de ploeg onder leiding van Robin van Persie het wat rustiger aan te gaan doen. Gevolg hiervan is dat Lazio uit het niets de aansluitingstreffer weet te maken via Luca Napolitano. Als El Harmouz in vier minuten tijd twee keer geel krijgt, moet Feyenoord het de laatste tien minuten volhouden met tien man. Helaas lukt dat de talenten niet, en zien ze de Braziliaanse Filipe Bordon in de 86ste minuut de gelijkmaker en eindstand op het bord zetten. 

Met een gelijkspel zal Feyenoord hoe dan ook koploper blijven in de groep na deze speelronde.

 

Scoreverloop

30' 0-0 Redmond (gemiste strafschop)

40' 1-0 Giersthove

54' 2-0 Slory

72' 2-1 Napolitano

83' 2-1 Rode kaart El Harmouz

86' 2-2 Bordon

 

Opstellingen

Feyenoord O19: Ka; Read, Giersthove, Sebbar, Candelaria (84' Plug); Zechiël (c), Sauer, El Harmouz; Slory, Redmond, Sliti (61' Van der Heijden)

Wissels: Haksteeg, Plug, Kleijn, Van der Heijden, Sneijer, Neijenhuis, Ouarghi.

Lazio O19: Renzetti; Zazza, Dutu, Ruggeri (c), Milani (59' Marini); Di Tomasso, Bordon, Nazzaro (15' Napolitano); Yordanov (59' Serra), D'Agostini, Fernandes.

Wissels: Margo, Bedini, Petta, Napolitano, Serra, Sulejmani, Marini.

Delen

Reacties

Thanks El Harmouz 😒
Tot die rode kaart was er niet zoveel aan de hand.
Jammer van die rode kaart en die strafschop. Winst zat er tot rood echt in.