feyenoord-o21-de-graafschap-o21-4-1-jim-breeman-sports-photography-22

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord O21 doet goede zaken met winst op FC Twente/Heracles O21

Moreno1908

Feyenoord O21 won het inhaalduel met FC Twente/Heracles O21 van vanmiddag met 1-0. De Rotterdammers scoorden via Ilyas el Moussaoui. De ploeg van Melvin Boel speelt zo toch weer een rol in de titelrace.

De beloften begonnen goed aan het duel op Varkenoord. Na iets meer dan tien minuten spelen schoot Ilyas el Moussaoui zijn eigen rebound binnen. Zijn eerste poging - een lob over de Twente/Heracles-keeper - trof de lat, maar de herkansing was wel aan hem besteed. In het vervolg van de eerste helft was Feyenoord weliswaar beter dan de Tukkers, maar ook de tegenstander werd bij vlagen behoorlijk gevaarlijk.

In het tweede bedrijf kreeg Feyenoord al snel de kans om de voorsprong te verdubbelen via Jaden Slory. De talentvolle rechtsbuiten vond doelman Karssies op zijn weg, die knap redde. Ook in het vervolg van de tweede helft lukte verzuimde Feyenoord de wedstrijd af te maken. Sauer, Rust en Groen kregen kansen op de 2-0, maar het bleef bij één treffer. In de slotminuten behoedde Tein Troost Feyenoord nog van de gelijkmaker. Zo maakte de formatie van trainer Boel een belangrijke sprong op de ranglijst.

Koploper Almere City O21 leek eenvoudig op de titel af te stevenen, maar verloor de laatste twee duels. Des te belangrijker was het voor Feyenoord O21 om vandaag te winnen. Want met de overwinning stijgt de O21 naar plaats drie, met drie punten achterstand op koploper Almere City, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Wel speelt Feyenoord in de laatste competitieronde nog tegen de Almeerders. Wint Feyenoord de rest van de competitie alles, is er een serieuze kans op een kampioenschap. 

Scoreverloop:
12': 1-0 El Moussaoui

Opstelling Feyenoord O21:
Troost; Arnaud, Valk (C) (69' Elmensdorp), Van der Zeeuw, Kleijn; Karim, Milambo (46' Zechiël), Rais (75' Rust); Slory (79' Candelaria), El Moussaoui (75' Groen), Sauer

Wissels:
Remie, Groen, Candelaria, Hokke, Zechiël, Rust

Delen

Reacties

0-0 tegen Den Haag, dus hier hoeven we het ook al niet meer over te hebben.
Mocht je kampioen worden en PEC Zwolle bij de onderste 2 eindigen (kampioen van de herfstcompetitie), dan is het algehele Onder 21 kampioenschap direct voor Feyenoord. Als Jong FC Volendam dan ook nog bij de onderste 2 eindigt in de Tweede Divisie, is directe promotie naar de Tweede Divisie een feit! Mocht Jong FC Volendam hoger eindigen, dan volgt er een play-off net als vorig jaar. Idem als PEC Zwolle in de lentecompetitie bij de 1e 6 eindigt.
Pietje_Visstik
Mooi, hopelijk kunnen sommige speler van 1 meedoen nu kampioenschap eredivisie vrijwel binnen is. Heel belangrijk. Tov CL wordt sprong van Jong alleen nog maar groter volgend jaar.

Off topic, vraag ik me af hoe dat combi team van Heracles en Twente werkt? Verdelen ze de talenten of aantal posities in het team oid?
Beetje laat weer, is weer hetzelfde verhaal als vorig jaar. En dan nog dan wordt je kampioen zoals Almere en promoveer je nog niet.
Dat is mooi, hoe zit het dan met eventuele promotie?
Bijna onmogelijk. Almere kan nog 6 punten halen en zij hebben slechts 1 punt nodig. Daarnaast moet Feyenoord 21 de laatste twee wedstrijden winnen met overtuigende cijfers
Almere moet nog 5 wedstrijden te spelen. Ze verloren zaterdag van de nummer 2 en krijgen nu nog de nummer 3, 4 en 5, waaronder Feyenoord. Genoeg kans dus!
Ah op transfermarkt, staan alleen de volgende twee wedstrijd in plaats van de resterend vijf. Goed er is een kans maar 6 punten is wel erg veel. Almere moet de volgende twee wedstrijd tegen nummer 7 en 8. We gaan het zien.
Pietje_Visstik
Als Jong Feyenoord wint van Almere, is het verschil nog 3 punten, en zij hebben ook een lastig programma, en blijkbaar mindere vorm.