feyenoord-o21-de-graafschap-o21-4-1-jim-breeman-sports-photography-22

Jim Breeman Sports Photography

Feyenoord O21 doet goede zaken met winst op FC Twente/Heracles O21

Moreno

Feyenoord O21 won het inhaalduel met FC Twente/Heracles O21 van vanmiddag met 1-0. De Rotterdammers scoorden via Ilyas el Moussaoui. De ploeg van Melvin Boel speelt zo toch weer een rol in de titelrace.

De beloften begonnen goed aan het duel op Varkenoord. Na iets meer dan tien minuten spelen schoot Ilyas el Moussaoui zijn eigen rebound binnen. Zijn eerste poging - een lob over de Twente/Heracles-keeper - trof de lat, maar de herkansing was wel aan hem besteed. In het vervolg van de eerste helft was Feyenoord weliswaar beter dan de Tukkers, maar ook de tegenstander werd bij vlagen behoorlijk gevaarlijk.

In het tweede bedrijf kreeg Feyenoord al snel de kans om de voorsprong te verdubbelen via Jaden Slory. De talentvolle rechtsbuiten vond doelman Karssies op zijn weg, die knap redde. Ook in het vervolg van de tweede helft lukte verzuimde Feyenoord de wedstrijd af te maken. Sauer, Rust en Groen kregen kansen op de 2-0, maar het bleef bij één treffer. In de slotminuten behoedde Tein Troost Feyenoord nog van de gelijkmaker. Zo maakte de formatie van trainer Boel een belangrijke sprong op de ranglijst.

Koploper Almere City O21 leek eenvoudig op de titel af te stevenen, maar verloor de laatste twee duels. Des te belangrijker was het voor Feyenoord O21 om vandaag te winnen. Want met de overwinning stijgt de O21 naar plaats drie, met drie punten achterstand op koploper Almere City, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Wel speelt Feyenoord in de laatste competitieronde nog tegen de Almeerders. Wint Feyenoord de rest van de competitie alles, is er een serieuze kans op een kampioenschap.

Scoreverloop:
12': 1-0 El Moussaoui

Opstelling Feyenoord O21:
Troost; Arnaud, Valk (C) (69' Elmensdorp), Van der Zeeuw, Kleijn; Karim, Milambo (46' Zechiël), Rais (75' Rust); Slory (79' Candelaria), El Moussaoui (75' Groen), Sauer