feyenoord-o21-fc-dordrecht-o21-2-1-jim-breeman-sports-photography-66-1

Jeugd

Feyenoord O21 wint midweeks in Groningen

Feyenoord Onder 21 heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen Onder 21 gewonnen. Het laatste uitduel van het seizoen eindigde ondanks een vroege achterstand in een 2-3 overwinning. Nesto Groen scoorde twee keer, terwijl de winnende in het hoge noorden op naam kwam van Gjivai Zechiël.

Het eerste kwartier zat vol kansen voor de beloften. Van der Heijden was dichtbij de openingstreffer, maar schoot hard voorlangs. Ook Groen en Amir hadden de 0-1 meermaals op de schoen, maar verzuimden te scoren. De thuisploeg deed dit wel. De thuisploeg kreeg een strafschop, die werd benut door Steyn Potma. Een antwoord van Feyenoord volgde snel via Groen, die voor de gelijkmaker tekende.

Na rust scoorde Onder 21 tweemaal op prachtige wijze. De mooiste van de avond kwam op naam van Groen. Arnaud stak Van der Heijden de diepte in. Hierop volgde een heerlijke voorzet van de vleugelspeler, waarna Groen de bal tegendraads in de linkerbovenhoek kopte. Ook Feyenoord was de voorsprong echter snel kwijt en zo leek het duel onbeslist te eindigen, tot de 84ste minuut. Hokke behield het overzicht en vond Zechiël, die vervolgens na een kapbeweging binnenschoot en de drie punten veiligstelde.

Feyenoord sluit het seizoen op zaterdag 20 mei aanstaande af met een thuiswedstrijd tegen kampioen Almere City. De aftrap op Varkenoord is om 15:00 uur.

FC Groningen O21 – Feyenoord O21 2-3 (1-1)