whatsapp-image-2024-06-01-at-165914

Feyenoordtraining.nl

Nieuws

Feyenoord Onder 21 speelt 'finale' kampioensduel tegen FC Twente/Heracles op Varkenoord

Van de redactie

Feyenoord Onder 21 werd zaterdagmiddag na een overtuigende overwinning (5-0) op SC Cambuur O21 voorjaarskampioen in Divisie 1-A. Eerder dit seizoen werden de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles Academie O21 najaarskampioen. Een laatste 'finale' duel zal beslissen welk team algeheel kampioen van seizoen 2023-2024 wordt.

Naast de bekerwinst vorige week kunnen de beloften ook de landstitel pakken. Dit laatste beslissingsduel om het landskampioenschap zal aankomende zaterdag 8 juni gespeeld worden op Varkenoord. Het tijdstip van de aftrap wordt op een later moment bekendgemaakt, naar verwachting zal dit wederom om 15:00 uur zijn.

Voor diverse teamleden zal het het laatste duel zijn in het shirt van Feyenoord. Zo vertrekken onder anderen trainer Melvin Boel, Mike Kleijn (naar Sparta) en aanvoerder Sem Valk (speelt komend seizoen in het shirt van FC Dordrecht).

Helaas kunnen de beloften van Feyenoord niet meer promoveren naar de Betnation Tweede Divisie doordat zowel Jong Sparta Rotterdam als Jong Almere City boven de streep in het linkerrijtje eindigden en beide ploegen hierdoor veilig bleven.

Delen

Reacties

Van benthem ga eens wat fixen Zodat we kunnen promoveren vriend
Joep van der Sluis is echt een talent, ook al is hij al bijna 23. Geweldig linker been.
Naast de eerzucht om de titel en daarmee ook de dubbel te winnen, zullen er hopelijk ook nog wat revanche gevoelens zijn voor de 4-0 nederlaag een paar maanden geleden tegen Twente/ Heracles. Ook wel eerlijk dat je thuis mag spelen als je de meeste punten hebt gehaald over een heel seizoen.

En ben benieuwd of er toch nog een kans komt voor Jong Feyenoord als de licentiecommissie streng blijft richting Vitesse.
@Beppie172, ik dacht dat al was besloten dat als Vitesse zijn licentie kwijtraakt er niet een extra Jong team bijkomt in de KKD. Of heb jij iets anders gelezen?
Helemaal niets gelezen over dat scenario. Denk ook niet dat knvb daarover nu al iets bekend maakt en ze Vitesse uiteindelijk toch wel in de KKD laten landen komend seizoen. Daar worden nu heel veel stappen in de goede richting in korte tijd genomen. Krijgen ze voor het restant het voordeel van de twijfel en moet dat volgend jaar volledig op orde zijn, anders is het dan alsnog einde verhaal.
Zelfs al zou dat zo zou zijn lijkt mij niet dat Feyenoord daar als eerste voor in aanmerking zou komen. Ik denk dan toch eerder aan de Jong clubs die al een divisie hoger spelen (helaas) al zou het dan wel mooi zijn als Feyenoord dan vervolgens wel doorstroomt daar de tweede divisie.
Goeie lichting met een aantal spelers die aansluiting bij Feyenoord 1 verdient hebben!