supporters-tribune

Nieuws

Feyenoord springt niet in de bres bij KNVB-straf: supporters ontstemd over lege tribune bij afscheid Slot

Van de redactie

Feyenoord heeft een gedeelte van haar seizoenkaarthouders nogmaals laten weten dat zij niet welkom zijn bij de afsluitende Eredivisiewedstrijd van aankomende zondag tegen stadsgenoot Excelsior. Op last van de KNVB moeten de vakken X, R, S en T verplicht leeg worden gehouden. Onder supporters heerst er grote verontwaardiging over het besluit én de houding die de club aanneemt.

Het sluiten van de vakken is een direct gevolg van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. Daarnaast stond er nog een voorwaardelijke straf open vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. 1908.nl ontving veel reacties naar aanleiding van de straf. Supporters reageren ontstemd dat er een sanctie is opgelegd voor een competitiewedstrijd, terwijl de vergrijpen plaatsvonden in het bekertoernooi.

Willekeurige straf
Seizoenkaarthouders claimen dat zij worden bestraft voor incidenten bij wedstrijden die niet met de seizoenkaart te bezoeken waren. Het dichthouden van vakken bij de eerstvolgende thuiswedstrijd in het bekertoernooi lijkt volgens hen een meer logisch besluit. Nu worden ook supporters geraakt die niet aanwezig waren. De stoeltjes waar zij tijdens competitiewedstrijden plaatsnemen is voor de bekerwedstrijden door Feyenoord aan anderen verkocht. Dat de KNVB daar geen oog voor heeft, voelt voor veel supporters als het specifiek willen raken van een tribunedeel, in plaats van een dadergerichte aanpak.

Door de supporters een competitiewedstrijd te ontnemen, wil de KNVB dat er daadwerkelijk een consequentie wordt gevoeld. De seizoenkaarten zijn immers al betaald. Dit zou anders zijn wanneer een bekerwedstrijd in de ban wordt gedaan. Supporters hebben dan opnieuw de keuze om geld uit te geven en bovendien de kans een kaartje te kopen voor een vak dat wel beschikbaar is. Met het opleggen van de huidige sanctie, neemt de KNVB voor lief dat er ook onschuldige supporters worden geraakt. Als er maar gestraft wordt, zo lijkt het devies.

Feyenoord niet in de bres
Getuige de vele berichten die deze site heeft mogen ontvangen, storen seizoenkaarthouders zich ook aan de matte houding van de club. Feyenoord heeft de KNVB-maatregel geaccepteerd, zonder publiekelijk in verweer te gaan. Volgens de reglementen is de club verplicht om de sanctie vanuit Zeist uit te voeren, maar dan had men alsnog kunnen kiezen om in de bres te springen voor haar supporters. Men had protest kunnen aantekenen en op kunnen komen voor de belangen van seizoenkaarthouders die nu een wedstrijd moeten missen. Men had ook in twijfel kunnen trekken, of het opleggen van een stadionverbod voor één wedstrijd aan mensen die niet aanwezig waren bij de incidenten, überhaupt rechtsgeldig is. Al is het maar voor de vorm. Maar vanuit het Maasgebouw bleef het stil. Wel ontvingen seizoenkaarthouders meerdere e-mails van de club, met veelal de weinig strijdbare strekking ‘wij kunnen ook niet anders.’

Arne Slot
Wat meespeelt, is dat de wedstrijd tegen Excelsior de laatste wedstrijd is van Arne Slot in De Kuip. Veel supporters willen de afscheid nemende trainer nog één keer aan het werk zien en bedanken voor de afgelopen drie schitterende seizoenen. Door het besluit wordt dit hen (en Slot ook) ontnomen. Om die reden werd de succescoach tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle al hartstochtelijk toegezongen. Slot viel daar een noodgedwongen vervroegd afscheid ten deel.

Geblokkeerd
Feyenoord geeft aan dat de seizoenkaarten van de supporters op de betreffende vakken voor de stadsderby inmiddels zijn geblokkeerd. In lijn met de straf van de aanklager is het seizoenkaarthouders van de vakken X, R, S en T bovendien niet toegestaan om het stadion tijdens de wedstrijd te betreden. Supporters die via Feyenoord Ticket Exchange kaarten voor de gesloten vakken hebben gekocht, ontvangen restitutie van hun aankoopbedrag.

Delen

Reacties

Ff voor de mensen die fakkels leuk vinden .Dit kan een fakkel ook met jou of familie of kinderen doen.https://www.tubantia.nl/enschede/ouders-luke-7-jaar-wie-hield-de-fakkel-vast-waarmee-het-misging-op-het-viaduct~a7f7e42c/.Laten ze ajb nog strenger gaan optreden..Boetes van 10000 euro kan je t niet betalen en je hebt een eigenhuis dan verplicht verkopen , anders schuldsanering in en rond laten komen met 25 euro
Heel jammer voor de goedwillenden. Maar het moet over zijn met de fakkels en de boetes. Totaal niet nodig om sfeer te creëren.
Dit is voor mij en mijn maten de druppel.
Heb niets met die fakkels te maken, heb seizoenkaart voor T maar mag laatste wedstrijd niet heen.
Trappen staan elke wedstrijd bomvol waardoor er steeds meer supporters (verplicht) gaan staan.
Na 35 jaar verkassen wij naar de overkant waar je gewoon altijd je vaste plek hebt.
Veel sterkte iedereen op de Noordzijde!
Gevolgen vuurwerk, rookpotten en zee aan fakkels:
- Soms een wedstrijd met lege tribunes (Sturm, Shakhtar en Excelsior)
- Boetes
- Risico op brandgevaar en brandwonden
- Tijdelijk staken van de wedstrijd, daardoor ritme uit het spel.
- Inademen van giftige stoffen
Kortom de supporters zijn boos vanwege sancties die ze zelf veroorzaakt hebben.
Er was een club met voorwaardelijk en daarna vuurwerk op het veld. Hoe liep dat af?
Sow dat is een misselijke jaloeziestreek zeg van die ex ajakkessiet bij de KNVB. gadverdamme. Precies het trouwste maar ook minst bedeelde volk zo pakken.
Heel zielig van de KNVB
Ik blijf erbij dat dit gewoon eigen schuld is. Vaak zat gewaarschuwd. Men wist tegen Groningen dat de voorwaardelijke straf er was. Jammer voor de supporters die er tegen Groningen niet waren en wel een seizoenkaart hebben, maar hopelijk dringt het nu eens door dat dat vuurwerk moet stoppen.
Het moet stoppen met die fakkelzeeën.
Wedstrijden liggen tegenwoordig vijf minuten stil vanwege de enorme rookontwikkeling. Het gevaar is aanwezig dat megaspandoeken in de brand vliegen en dat zelfs de brandweer moet uitrukken.

In Nederland is het vaak pappen en nathouden. Nu is er een straf opgelegd na de voorwaardelijke straf. Er is gewaarschuwd en de gele zone parterre en 1ste ring is doorgegaan.

De KNVB kan echt niet wachten met de straf want de eerstvolgende thuiswedstrijd in de beker kan zomaar in seizoen 2025/26 zijn tegen een amateurclub.

De goeden moeten altijd lijden onder degenen die dachten door te kunnen gaan met de honderden fakkels tegelijk.

De seizoenkaarthouders hadden bovendien het eerste recht op het kopen van een kaartje voor het eigen vak en het grootste deel heeft daar gebruik van gemaakt.

De beslissing van de KNVB is te volgen. Het is geen onrecht. Bovendien zal de Feyenoord-directie stilletjes hopen dat het gebruik van fakkels in de toekomst zal afnemen. Van bezwaar maken tegen deze straf gaat een verkeerd signaal uit. De sfeer wordt vooral gemaakt met de Feyenoord-liederen die tijdens de wedstrijd uit volle borst worden gezongen. Daarmee zijn we uniek in Nederland.
Zo waar deze reactie, is iets wat al wel vaker gezegd wordt maar wordt er zoals in het artikel zelf heel erg gedaan dat deze zijde slachtoffer is en vooral heel erg zielig is. Maar hoe vaak moest er gewaarschuwd worden? Hoe vaak is er gedreigd met zwaardere straffen??

Ik hoop met KNVB en Feyenoord dat dit een aanzet zal geven aan de heren op de gele zijde zich eens normaal te gaan gedragen. Geen fakkels meer geen vuurwerk... Die spandoeken ja tuurlijk gaaf om die voor de wedstrijd te zien, maar sfeer kan je op zoveel verschillende manieren maken hoeft echt niet met vuurwerk en fakkels
Door de supporters een competitiewedstrijd te ontnemen, wil de KNVB dat er daadwerkelijk een consequentie wordt gevoeld. De seizoenkaarten zijn immers al betaald.

Juist en dat denken ze in het Maasgebouw ook, t zal ze jeuken...
Goed dat Feyenoord dit standpunt steunt van de KNVB
Nee. Feyenoord had moeten opkomen voor de goedwillende supporters. Nu zeggen ze eigenlijk: we buigen voor de KNVB en de zgn sfeer verhogers en de rest zoekt het maar uit. Alsof de goedwillende het moeten opnemen tegen die leipo's, nou succes en respect als jij tegen die doorgesnoven leipo's je bek open durf te doen. Ik niet.
Nee maar dit is vanuit Feyenoord het signaal aan die leipo's ga je normaal gedragen of wij laten toe dat jullie er niet bij zijn. Zo simpel toch

En het is niet alleen aan de KNVB en Feyenoord om hier tegen op te treden ook de wetgeving moet harder worden. Kijk naar PL daar is die omslag eeuwen geleden al gemaakt en dat gaat niet ten koste van de sfeer. De door gesnoven lui een meldplicht geven en nooit meer tot het stadion toelaten maar daar is dus meer budgetten voor nodig en meer wetgeving. Pas dan kan Feyenoord op die gele zijde opkomen voor anderen goedwillende supporters
Er moet iets gebeuren. Feyenoord vindt het echt wel vervelend, maar al die boetes die ze moeten betalen vanwege vuurwerk en fakkels vinden ze nog veel vervelender. Er is nog nooit een dader naar Feyenoord gekomen met het verhaal: joh, ik was het die jullie een bieten van 50k euro heeft bezorgd, ik betaal het wel terug. Toch? Jammer dat de goeden onder de kwaden moeten lijden, maar het moet gewoon eens klaar zijn met die idioten die het voor de rest verzieken.
Er moet iets gebeuren, maar de onterecht gestrafte supporter kan alleen maar een ander vak opzoeken en dat is niet makkelijk. Bovendien, je kunt erop wachten dat het hele stadion leeg moet blijven.

De oplossing heb ik niet, maar collectief straffen lost niks op, Het komt zeker de club niet ten goede als ze het niet opnemen tegen trouwe goedwillende supporters. Je geeft geen signaal af en laat ze verrekken onder het motto: wij vinden het ook rot.