VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord stelt tweede plaats officieel veilig na zege op Go Ahead Eagles

Karst

Feyenoord behaalde een eenvoudige overwinning in Deventer, waarmee de tweede plaats officieel is veiliggesteld. Dit betekent dat ook volgend seizoen de Champions League-hymne weer zal klinken in De Kuip, viermaal zelfs. Ook PSV won vanavond en terwijl het feest in Eindhoven al is losgebarsten, mogen de Rotterdammers zich nog minstens een week lang regerend landskampioen van Nederland noemen.

In de eerste helft stelde Feyenoord snel orde op zaken met twee doelpunten van Luka Ivanusec. Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat hij zou starten, maar door een hamstringblessure van Paixao stond de Kroaat in de basis. Go Ahead Eagles deelde echter vlak voor rust nog een tik uit toen Oliver Edvardsen in blessuretijd de aansluitingstreffer kopte. Beide ploegen gingen met een 1-2 tussenstand de rust in.

Feyenoord drong ook na rust aan voor een derde doelpunt en kreeg het ook. In de 69e minuut scoorde Ayase Ueda, op aangeven van Calvin Stengs, zijn derde treffer in het rood en wit van Feyenoord. De Japanse spits bepaalde met zijn doelpunt ook meteen de eindstand. Het bleef 1-3 in Deventer.

Dankzij de overwinning op Go Ahead Eagles heeft Feyenoord de tweede plaats veiliggesteld, waardoor ze ook volgend jaar weer te bewonderen zullen zijn op het allerhoogste Europese podium. De overwinning van Feyenoord heeft ook gevolgen voor PSV; zij zijn nu officieus kampioen.