Hannie

Screenshot: ESPN.nl

Nieuws

Feyenoordsupporter haalt via crowdfunding binnen vijf uur 12.537 euro op voor Hannie

Van de redactie

Feyenoord beleeft de mooiste week van het jaar, evenals vele supporters van de club. Na zes jaar eindelijk weer een landstitel voor de Rotterdammers. Afgelopen maandag stonden ruim 150.000 Feyenoordsupporters uit alle hoeken van het land in het centrum van Rotterdam om een glimp op te vangen van hun helden met de schaal.

Zo ook de 60-jarige Hannie. Met een foto van haar zoon in haar hand stond ze vooraan op de Coolsingel. Sinclair Bischop, verslaggever ter plaatse van ESPN, liep met de microfoon op haar af. Live op televisie vertelt Hannie: "Het liefst zou ik hier staan met mijn zoon, maar die is helaas afgelopen december overleden. Hij was een groot Feyenoordsupporter. Hij ligt begraven op het Feyenoord-veld naast Christian Gyan."

De tranen rollen over haar wangen als ze verder praat. "Hij is hier bij, ik weet het echt zeker dat hij erbij is hier. We zouden hier met zijn tweeën staan, maar ja. Ik mis hem zo, mijn enige kind." Met een kus op zijn portret wordt het interview gestopt en richt Hannie haar blik weer op de feestende selectie van Feyenoord op het balkon.

Deze woorden van Hannie hebben vele mensen diep geraakt, valt te lezen in de honderden, zo niet duizenden reacties onder de video op social media. Zo ook Feyenoordsupporter en een van de redacteuren van 1908.nl, Marc. "Ik kan niet naar het filmpje kijken zonder dat mijn hart breekt. Ik had direct het gevoel dat ik iets wilde doen voor haar."

"Ik zocht via via contact met iemand die haar kende. Ik vroeg wat we voor haar konden betekenen om haar een hart onder de riem te steken. Bijvoorbeeld een weekendje weg of iets anders om haar een plezier te doen. Misschien heeft mevrouw nog wel kosten van de uitvaart of iets dergelijks", vervolgt Marc. Dus startte hij op eigen initiatief een crowdfunding op om te kijken of er met andere Feyenoorders geld ingezameld kon worden om Hannie een hart onder de riem te steken. Binnen twee (!!) uur was het streefbedrag van 2.100 euro opgehaald nadat de actie al door diverse media werd opgepikt.

UPDATE 22:45 uur • De crowdfunding is inmiddels stopgezet. In totaal is er 12.537 euro binnen vijf uur opgehaald. In totaal hebben ruim 1200 mensen een donatie gedaan. Zeer binnenkort wordt het goede nieuws bij Hannie persoonlijk gebracht. De kracht van Feyenoord!

To be continued...

Delen

Reacties

Deze kwam echt keihard binnen! Een dierbaar verliezen, je kind verliezen, je enig kind verliezen. Deze vrouw gaat door een hel. Het lijkt er ook op dat ze zijn pet draagt. Respect voor deze actie!
Top gedaan, ik kan er zo weer om janken
Geef die vrouw een seizoenkaart, rouwtherapie sessies of weet ik veel, iets waar ze wat aan heeft prima. Maar zomaar blind geld overmaken is onzin. Hoorde dat de zoon zelfmoord had gepleegd, doe dan met de rest van het geld een donatie aan zelfmoord preventie. M.a.w. gebruik zo'n donatie een beetje nuttig.
Als je te dom bent om te lezen dan moet je niet tegen mij zeggen dat ik geen hart heb.
Daar wordt vast wel over nagedacht, denk je niet?

En het is niet echt sympathiek om hier het lot van die jongen zomaar op straat te gooien.

Doe een beetje normaal, zeg.
Nee dat denk ik inderdaad niet. Zoals nu ook bekend kan die vrouw helemaal geen geld aannemen omdat ze haar bijstandsuitkering dan stopzetten.

Dus zoals ik al zei is er gewoon niet over nagedacht. Net als eerdere inzamelingsacties die weliswaar vanuit een goed hart ontstaan maar door simpelheid totaal niet over nagedacht is en ook niet tot uitvoering gebracht kan worden. Zoals nu weer blijkt.

Dus doe zelf normaal en gebruik je hersens zou ik zeggen.
Oke, met terugwerkende kracht neem ik mijn woorden terug.
Je hebt inderdaad ook wel goeie punten aangedragen in jouw eerdere reactie.

Ik ken haar exacte situatie niet betreffende haar bijstandsuitkering.
Het hoeft namelijk geen gevolgen te hebben mocht je 12 duizend euro te ontvangen.

Zolang haar vermogen niet zo rond de 7 duizend euro uitkomt. mag je (een gedeelte) het bedrag houden.
Fantastisch, Feyenoorders. ❤️
Als je dit initiatief neemt voor die mevrouw, een verhaal wat mij ook byzonder raakte, dan ben je gewoon een kanjer!
Mooiste moment van de huldigingsdag!!! Fantastisch dat Marc dit doet heel veel dank voor deze actie. Laten we Hannie een warm onthaal geven op het ereterras tijdens laatste wedstrijd. Geen bestuur in die unit maar deze fans die al tijden lijden.
Gave actie. Ook een donatie gedaan. Wat een verdriet heeft deze dame. ❤️🤍🖤
Geweldig Marc! 👏❤️ 🔴⚪️⚫️