uitvak-fortuna

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord-fans van thuisvak gehaald in Sittard

Fer1908

Een aantal Feyenoord-supporters is tijdens de wedstrijd het stadion uitgezet. Meerdere bronnen melden dat dit nog om onbekende reden is. 

Zoals te lezen in de onderstaande tweet is het zelfs voor de Fortuna-supporters een raadsel waarom de groep met supporters het stadion uit werd gezet. Onder deze groep zaten onder andere vaders met kinderen. 

Supporters met Genk kleding mochten wel gewoon op hun plek blijven zitten. 

Delen

Reacties

Ik kom zelf uit Sittard, maar heb al 10 jaar een seizoenkaart van Feyenoord. Ik ga regelmatig kijken naar Fortuna als het past. Nu zijn ze koploper in bestuurlijke onkunde bij Fortuna. Ze zijn daar al heel snel bang voor ongeregelheden. Nu ben ik ook tegen 020 en de boeren gaan kijken, ook in deze wedstrijden de thuistribune overspoelt met fans van deze clubs, en daar gebeurde niks.
Als er een auto combi is en geen vrij vervoer en je dan als Feyenoord supporter in het thuisvak gaat zitten is dit het risico. Ik ben zelf Fortunees, doe dit ook regelmatig bij andere clubs maar weet ook dat dit nou eenmaal het risico is dat erbij hoort als je de combi negeert.
Ofwel lekker in het familievak zitten en niet overdreven juichen/zingen, ofwel je billen branden en op de blaren zitten (of natuurlijk gewoon een kaartje voor het uitvak kopen)

Helemaal mee eens dat dit zeker niet altijd nodig is, maar met alle recente ongeregeldheden op de Nederlandse velden en het gebrek aan 'vriendschapsband' tussen de clubs snap ik deze keuze volkomen.
"Dit houdt in dat er bij twijfel over de intenties van het wedstrijdbezoek, het dragen van clubuitingen van de tegenstander of het zichtbaar aanmoedigen van de tegenpartij, de toegang tot het stadion op basis van deze gronden kan worden ontzegd."

Bovendien staat dit in de vooraf gecommuniceerde info omtrent bezoekersvoorwaarden waarmee men akkoord gaat bij het betreden van het stadion.

Laat ik voorop stellen dat ik zelf groot voorstander ben van gemoedelijke awaydays en supporters gemixt door elkaar, maar ik weet ook dat dat in de de afgelopen maanden verder weg is geraakt dan ooit. Dat er steeds meer stemmen op gaan om überhaupt geen uitsupporters meer in stadions toe te laten maakt dat het standpunt van Fortuna om ongeregeldheden kosten wat het kost te voorkomen (zeker als het er na 20 minuten uitziet alsof het een zware middag kan gaan worden voor Fortuna met dito sentimenten richting de tegenstander) best te volgen is om verdere verboden te voorkomen.
Zat ook op zuid ook eruit gehaald na het "juichen" na de 0 2.. zonder enige reden. Gelukkig kon na een gesprek met de hoofdsteward terug gaan zitten maar moest wel stil zijn belachelijk!!!! Kom zelf uit Limburg maar dit is verre van de gastvrijheid wat hier normaal is SCHANDE !!!
Belachelijk als er niets gebeurd is. Zeker daar waar het kinderen betreft. De vergelijking met Genk gaat dan weer niet op. Die zitten daar namelijk vrijwel elke thuiswedstrijd van Fortuna. Dat is een vriendenband van zo'n 25 jaar.
Zulke mensen zitten hier ook.als je een andere me hebt dan hun ben je ineens van alles en nog wat.Zijn voor mij dan net als 020 fans
Die Jan de Knegt naar Auschwitz sturen, wat een bezopen vergelijking.

Sommigen gedrochten op deze aardbol hadden hier nooit moeten zijn
Kan Alan dan ook mee daar heen
Beetje bekrompen reactie om deze meneer om zijn woord keuze (die u schijnbaar niet aanstaat) naur Auschwitz te willen sturen.
Doe anders over twee weken Warschau maar ? Een hele trein zou mooi zijn
Gestoord is dit. Echt gestoord.
Als je bij zoiets al een verwijzing moet maken naar de oorlog (razzia) dan heb je echt 0 historisch besef...
Wat is het probleem dan? Mensen verwijderen die niks misdaan hebben. Hoe zou jij dat willen noemen?
Zou eens googlen wat een razzia precies was voordat je zulke domme opmerkingen maakt...
Gelukkig dat er iemand nog verstandig praat!
Zijn maar weinig mensen die verstandig praten.Als je een andere mening hebt is dat ook niet goed hier.Dat betreft zijn wij met een ondertal
Razzia: een razzia is een georganiseerde opsporing met als doel een (grote) groep mensen op- of eigendommen af te pakken.
Het was dus wel een razzia, alleen niet zoals jij dat interpreteerd.
Het is op zijn minst belachelijk dat wanneer je niets misdaan hebt je omwille van je club voorkeur eruit gezet wordt. En iemand met een andere club voorkeur (KRC Genk) dan wel mogen blijven zitten.
Zou eens wat verder kijken dan wikipedia...
Of volgende keer gewoon opletten op de middelbare school ;-)
BoMiNoKa jij hebt echt een enorme plank voor je hoofd, maar goed speciaal voor jou gaan we even in de van Dale kijken....
Razzia
raz·zia
actie waarbij op grote schaal mensen worden opgepakt

Verder zou ik als ik jou was je hoofd eens uit je hol halen, dingen zijn niet alleen maar zoals jij denkt dat ze zijn.
Wat een onzin zeg