de-graaf

Vrouwen

Feyenoord V1 eindigt seizoen met nederlaag tegen FC Utrecht in De Kuip

Voor Feyenoord V1 is een speciale dag geëindigd in teleurstelling. De ploeg van Jessica Torny speelde zaterdagmiddag voor het eerst in twee jaar weer een competitiewedstrijd in De Kuip. Een doelpunt van Ella Van Kerkhoven was niet genoeg voor een resultaat: FC Utrecht was met 1-2 te sterk.

In een zonnig Rotterdam zat de stemming er voorafgaand aan de wedstrijd goed in, en rondom De Kuip namen supporters van alle leeftijden deel aan de verschillende activiteiten op de binnenring. Zo was er onder andere een pannakooi, en konden Kameraadjes een spandoek spuiten.

Kansen
Toen iedereen plaats had genomen op de tribune en het duel van start was gegaan kregen de supporters een fel duel te zien, waarin Feyenoord en FC Utrecht in de openingsfase flink aan elkaar gewaagd waren.

Na ongeveer een half uur spelen volgden een aantal grote kansen elkaar op. Eerst was het Utrecht dat dicht bij de openingstreffer was, en vlak daarna stond Feyenoord-aanvaller Esmee de Graaf alleen voor de keeper van de tegenstander. Haar schot ging echter via de lat over.

Nog geen twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Na een fout achterin bij Feyenoord konden de bezoekers eenvoudig op 0-1 komen.

Dit zou echter niet de ruststand zijn, want vijf minuten voor de pauze was het andermaal Ella Van Kerkhoven, de spits die de laatste wedstrijden zo goed op dreef is, die met een knappe kopbal voor de 1-1 zorgde.

Tweede helft
Ook na rust kregen beide ploegen kansen, maar het was een rake mogelijkheid voor Utrecht die uiteindelijk voor de beslissing in de wedstrijd zou zorgen. Eindstand: 1-2.

Afscheid
Na afloop van de wedstrijd zat het seizoen 2023-2024 er officieel op voor Feyenoord. Op het veld werd afscheid genomen van vijf speelsters en vier stafleden. Ricci Geenen, July Schneijderberg, Cheyenne van den Goorbergh, Maxime Bennink, Zoï van de Ven, Sandra van Tol, Karin Mennen, Simone Shearsby en Jonara Bernardina zullen volgend seizoen niet meer bij de club actief zijn. Onder luid applaus werden zij bedankt voor hun tijd bij Feyenoord.

Scoreverloop
33'  0-1
39' 1-1 Van Kerkhoven
62' 1-2

Opstelling Feyenoord: Weimar; Pijnenburg (62' Van Bentem), Verspaget, Obispo, Brandau; Koga, Folkertsma; Van de Lavoir (70' Van der Sluijs), Koopman (85' Lont), De Graaf (85' Van de Ven), Van Kerkhoven.