brandau

VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Vrouwen

Feyenoord V1 onderuit op bezoek bij PEC Zwolle

Feyenoord V1 heeft in de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar geen resultaat weten te boeken. Op bezoek bij PEC Zwolle ging de ploeg van Jessica Torny met 2-0 onderuit.

De wedstrijd op het kunstgras van VV Berkum ging in de openingsfase gelijk op. De eerste kans was voor Feyenoord: Celainy Obispo kon op doel koppen uit een corner, maar haar poging ging over. Na een half uur spelen was het Zwolle met een grote mogelijkheid: een speelster van de thuisploeg schoot van afstand, en raakte de lat. Ruststand: 0-0.

Tweede helft
De tweede helft was nog maar een paar minuten bezig toen PEC Zwolle de score wist te openen. Een voorzet van de zijkant kon binnengekopt worden: 1-0.

Na deze tegenvaller ging Feyenoord met veel energie en strijd op zoek naar de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. In de 72ste minuut verdubbelde PEC Zwolle de score. In de slotfase van de wedstrijd ging het spel alle kanten op, en hadden beide ploegen nog mogelijkheden om te scoren. De aansluitingstreffer maken, en daarmee de spanning weer terugbrengen in de wedstrijd, was Feyenoord echter niet meer gegeven. Eindstand: 2-0.

Scoreverloop:
51'  1-0
72' 2-0

Opstelling Feyenoord
Weimar; Ypema (59' Kagenaar), Verspaget, Obispo; De Graaf, Van Bentem, Van den Goorbergh (46' Henry), Brandau; Van de Ven (68' Van de Lavoir), Conijnenberg (68' Koopman), Bennink (59' Van der Sluijs)

Programma
Voor Feyenoord V1 begint nu de interlandbreak. De eerstvolgende wedstrijd is meteen de laatste voor de winterstop: op zaterdag 9 december komt ADO Den Haag op bezoek op Varkenoord (aftrap: 16:30 uur). Bij deze wedstrijd kan de ploeg jullie steun meer dan ooit goed gebruiken. Ben jij erbij? Scoor je ticket(s) hier.