De Graaf

bron: VK sportsphoto

Vrouwen

Feyenoord V1: Reacties na gelijkspel in de Klassieker

Van de redactie

In een spannende Klassieker sleepte Feyenoord V1 gisteren een verdiend punt uit het vuur. Nadat Feyenoord via Bennink vlak na rust op voorsprong kwam maakte Ajax snel gelijk. In het restant van de wedstrijd  was het vooral tegenhouden. Mede dankzij een knappe redding  van Weimar hield Feyenoord stand. Een overzicht van de reacties na de wedstrijd: 

Na haar debuut in de beker tegen PSV kreeg de 17-jarige Baptiste wederom het vertrouwen van Torny. In haar eredivisiedebuut hield ze goed stand tegen een van de wekelijkse uitblinkers in de eredivisie, Hoekstra. In een interview met Feyenoord vertelt ze over de grote stappen die zij maakt: "Het vertrouwen van de trainer doet mij natuurlijk goed, een maand geleden had ik niet durven dromen dat ik deze wedstrijd zou spelen"

Jessica Torny bevestigt dat het een stunt is om een punt te pakken in de Arena. "We zijn bezig met een plan, en maken daar wel stappen in. Aan de andere kant hadden we in de counter best nog wel een keer kunnen toeslaan. We zetten de zijkanten goed vast en je zag dat Ajax het daar moeilijk mee had. We hielden het lang vol. Op het eind dacht ik wel, houd die bal wat langer vast anders moeten we met zuurstoftankjes gaan spelen. We waren als collectief met elkaar bezig. De laatste minuten word je wel gek als trainer maar als je het zo over de streep trekt is het wel genieten"

Doelpuntenmaker Bennink bij ESPN: "Niet gedacht dat ik zou scoren maar natuurlijk wel over gedroomd. We hadden hier niks te verliezen en dat haalde wel wat druk weg. We hebben veel getraind op standaardsituaties de laatste weken. Vorige week scoorden we daar uit en nu valt er weer een doelpunt uit een hoekschop. We willen nu natuurlijk anders spelen onder deze trainer en dan is het mooi dat er nu resultaat is"

Matchwinnaar word je als keeper niet snel maar met een prachtige redding in de blessuretijd pakte Weimar wel een punt voor Feyenoord. "Je mag ons zeker feliciteren met een punt, het was moeizaam de laatste weken dus dit is wel een felicitatie waard. De laatste minuten was het goed blijven focussen. Ik ben op een gegeven moment gestopt met op de klok te kijken. We bekeken het aanval voor aanval. Ik ben blij met die laatste redding. De manier waarop wij hebben verdedigd dan moet je dit soort reddingen gewoon vieren als een doelpunt. Het was heel mooi dat er zoveel mensen zaten maar ik ben blij dat ik wat roet in dit Amsterdamse feestje heb kunnen gooien"

Delen

Reacties

Nog geen reacties