feyenoord-vrouwen-juichen

Tekst: Feyenoord.com

Vrouwen

Feyenoord V1 start competitie met gelijkspel tegen AZ

Feyenoord V1 is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel. Op Varkenoord eindigde de wedstrijd tegen AZ zondagmiddag in 1-1. Maruschka Waldus nam het Feyenoord-doelpunt voor haar rekening.

De ploeg van Jessica Torny startte sterk aan het duel op het eigen Varkenoord. In de openingsfase kwamen er een aantal grote kansen, maar geen daarvan trof doel.

Na 22 minuten spelen was het aanvoerder Waldus die de score opende. Ze gleed een bal achter de keeper van AZ, en zette haar ploeg bij haar officiële debuut voor Feyenoord verdiend op voorsprong.

Onzorgvuldig
Feyenoord had voor rust kansen om de voorsprong verder uit te breiden, amar was onzorgvuldig in de afronding. Esmee de Graaf had twee minuten voor de pauze de 2-0 binnen kunnen schuiven, maar stuitte op de doelvrouw van de Alkmaarders.

Tweede helft
Waar Feyenoord in de eerste helft sterk speelde, had de ploeg het na de rust een stuk moeilijker. AZ kreeg een aantal kansen, en wist uiteindelijk ook de gelijkmaker te scoren. Een hoekschop van de bezoekers leidde tot een rommelige situatie voor het doel van Feyenoord-keeper Jacintha Weimar, en de bal belandde in het net: 1-1.

In de slotfase kreeg Feyenoord nog een aantal kansen, maar het was AZ dat in de blessuretijd nog heel dicht bij de winst was. In de 94ste minuut ging een speelster van de bezoekers alleen op Weimar af, die met een zeer knappe redding een achterstand voorkwam. De daaropvolgende rebound ketste af op de buitenkant van de paal. Eindstand: 1-1.

Scoreverloop
22' 1-0 Waldus
57' 1-1

Opstelling Feyenoord
Weimar; Van Bentem (77' Lont), Koga, Obispo, Brandau (77' Verspaget); Koopman, Waldus, Teulings; Van de Lavoir, Van Kerkhoven (63' Conijnenberg), De Graaf

Programma Feyenoord
De ploeg van Jessica Torny gaat volgende week op bezoek bij ADO Den Haag. De aftrap van de wedstrijd in het Bingoal Stadion is op zondag 6 oktober om 16:45 uur.