jada-conijnenberg-ii-280823

Vrouwen

Feyenoord V1 verliest inhaalwedstrijd van Fortuna Sittard

Karst

Feyenoord heeft de midweekse inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard verloren. De ploeg van Jessica Torny speelde woensdagavond een goede wedstrijd, maar ging uiteindelijk toch met 2-1 onderuit. Het Feyenoord-doelpunt werd gemaakt door Jada Conijnenberg.

In Sittard begon Feyenoord sterk aan de wedstrijd. De ploeg had het meeste balbezit en kreeg de beste kansen. Desondanks was het Fortuna dat na 22 minuten spelen op voorsprong kwam. Een korte combinatie in het strafschopgebied van Feyenoord werd binnengeschoten.

Een kleine tien minuten voor rust kwam Feyenoord op gelijkte hoogte. Jada Conijnenberg onderschepte een terugspeelbal op de keeper, en schoof de bal het net in. Ruststand: 1-1.

Tweede helft
Na rust kwam Fortuna weer snel op voorsprong. In de 52ste minuut kwam de thuisploeg via een schot van dichtbij op 2-1. Hierna ging Feyenoord vol op zoek naar de gelijkmaker, en bleef de ploeg van Torny voor elke bal strijden. Het mocht echter niet baten. Eindstand: 2-1.

Scoreverloop
22' 1-0
37'  1-1 Conijnenberg
52' 2-1

Opstelling Feyenoord: Weimar; Van Bentem (71' Van der Sluijs), Verspaget, Obispo, Brandau; Koga, Folkertsma (46' Van den Goorbergh), De Graaf (71' Van de Ven); Koopman, Bennink (46' Henry), Conijnenberg (79' Haesakkers)

Aanstaande zondag gaan de Feyenoord vrouwen, net als de mannen, om 12:15 op bezoek bij AZ in Alkmaar.