img-5156

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen wint overtuigend van VV Alkmaar

Rinus

Feyenoord Vrouwen blijft ongeslagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In de vierde speelronde werd VV Alkmaar zondagmiddag overtuigend met 3-0 aan de kant gezet. De doelpunten werden gemaakt door Maxime Bennink (2) en Esmee de Graaf.

Op de zondag waar een dubbele clash tussen Rotterdam en Alkmaar op het programma stond waren het de Feyenoord Vrouwen die als eerste de 3 punten moesten zien binnen te slepen. Na 3 moeizame overwinning volgde er dit keer een overtuigende 3-0.

Feyenoord zette veel druk en vv Alkmaar werd diep op eigen helft teruggedrongen. Het goede spel betaalde zich uit in een prachtig doelpunt: Maxime Bennink wist in de 23ste minuut van buiten het strafschopgebied in de verre hoek raak te schieten: 1-0. Na 3x winst bij het doelpunt van de week voor Feyenoord solliciteerde Bennink nadrukkelijk voor een 4e doelpunt van de week op rij.

In het restant van de eerste helft kreeg Feyenoord nog genoeg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar slaagde er niet in om zichzelf te belonen.

In de tweede helft was het vrijwel direct raak. Meteen na de aftrap werd Maxime Bennink met een fraaie steekpass alleen voor de keeper van VV Alkmaar gezet. Bennink schoot haar tweede van de middag binnen, en verdubbelde zo de voorsprong voor haar ploeg.

De uitslag werd zelfs nog mooier voor Feyenoord Vrouwen, want in minuut 54 kopte Esmee de Graaf een mooie voorzet van Sanne Koopman tegen de touwen. De Graaf bepaalde hiermee de eindstand op 3-0.

Met de volle buit uit 4 wedstrijden is Feyenoord de trotse koploper in de Eredivise. De samenvatting van de wedstrijd vind je hier