team

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord verslaat stadsgenoot Sparta in De Kuip

Van de redactie

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby in De Kuip zondagavond met 2-0 gewonnen van Sparta. De doelpunten van de Club van Zuid kwamen op naam van Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida. Ondanks dat de doelpunten pas in de tweede helft vielen, kwam Feyenoord nauwelijks in gevaar tegen de Kasteelheren. 

De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk kwam de Maas niet over om Feyenoord onder hoge druk te zetten. Sparta zakte veelal terug tot de eigen zestien. In een eerste helft, waar beide ploegen nauwelijks tot echte mogelijkheden kwamen, bleef de stand halverwege 0-0.

Na rust was Feyenoord direct gevaarlijk. Na een grote kans voor Igor Paixão, die voorlangs kopte, ging Yankuba Minteh na een actie tegen de grond in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Van Boekel vond het in eerste instantie geen strafschop, maar na een VAR-check werd alsnog de strafschop aan Feyenoord toegekend. Dávid Hancko verzilverde de penalty.

Na een dubbele wissel van Arne Slot kwamen Antoni Milambo en Luka Ivanusec het veld in. De Kroaat was direct belangrijk met een mooie voorzet op Lutsharel Geertruida die, met zijn zesde eredivisiedoelpunt van dit seizoen, de eindstand na 63 minuten voetbal op 2-0 bepaalde en de punten op Zuid hield.

Feyenoord - Sparta 2-0

Scoreverloop:
57' 1-0 Hancko (pen.)
63' 2-0 Geertruida

Delen

Reacties

Blij dat Ivanusec weer van zich deed horen!
Mooi dan Hancko de aanvoerdersband over nam. Een echte baas!
Yessss, ons aller Feyenoord weer drie puntjes erbij….
Hancko, Wieffer, ok, but for me Beelen is really underrated, he looks better and better! For a trauner, perfect.
Prachtige 2 de goal, pingel van Hancko ging er ook mooi in. We staan nog 5 punten voor op Twente, daar gaat het om.
3 punten daar gaat het om. Ueda ook meegedaan ?
Poe, je gaat toch twijfelen aan die jongen en of we niet beter Pepi konden halen....?

Was niet goedkoop deze jongen, echt totaal onzichtbaar.....
Heeft geen fatsoenlijke bal gekregen man. Ook speelde sparta heel compact, klote wedstrijd voor een spits dus! Geef het tijd en oordeel niet gelijk op 1 wedstrijdje een speler.
Gimenez en Ueda zijn verschillende typen spitsen. Ik denk dat Ueda door zijn looplijnen beter tot zijn recht komt tegen een aanvallende tegenstander en hij is niet bang om te schieten (Real Madrid uit). Heeft wedstrijd ritme nodig. Gimenez is meer een kaatsende spits, maar uit vorm. Slot zal een manier moeten vinden zodat Ueda in z’n kracht kan spelen
Veel geld aan uitgegeven is 25 jaar ik hoop dat we hem verkopen met winst. Want na dit seizoen blijft hij en dan is hij 26-27 dan moet je hem wel verkopen. Zelfde geldt voor ivanušec en lingr(mochten we de optie lichten)
Best riskant als je het mij vraagt.
Wijst constant met zn vingers waar hij de bal wilt hebben... Niemand durft de bal te geven. Alleen Milambo gaf hem en daar kwam zelfs met zo'n moeilijke hoek meteen een prima doelpoging uit. Wat zou jij doen als je verwacht dat een speler je een bal geeft in je loop/waar je naar vraagt, en je krijgt m in je voeten. Dan lijkt het ineens heel slecht als je niks met die bal kan
Je moet als spits ook redelijk worden bediend...