team

Feyenoord verslaat stadsgenoot Sparta in De Kuip

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby in De Kuip zondagavond met 2-0 gewonnen van Sparta. De doelpunten van de Club van Zuid kwamen op naam van Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida. Ondanks dat de doelpunten pas in de tweede helft vielen, kwam Feyenoord nauwelijks in gevaar tegen de Kasteelheren.

De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk kwam de Maas niet over om Feyenoord onder hoge druk te zetten. Sparta zakte veelal terug tot de eigen zestien. In een eerste helft, waar beide ploegen nauwelijks tot echte mogelijkheden kwamen, bleef de stand halverwege 0-0.

Na rust was Feyenoord direct gevaarlijk. Na een grote kans voor Igor Paixão, die voorlangs kopte, ging Yankuba Minteh na een actie tegen de grond in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Van Boekel vond het in eerste instantie geen strafschop, maar na een VAR-check werd alsnog de strafschop aan Feyenoord toegekend. Dávid Hancko verzilverde de penalty.

Na een dubbele wissel van Arne Slot kwamen Antoni Milambo en Luka Ivanusec het veld in. De Kroaat was direct belangrijk met een mooie voorzet op Lutsharel Geertruida die, met zijn zesde eredivisiedoelpunt van dit seizoen, de eindstand na 63 minuten voetbal op 2-0 bepaalde en de punten op Zuid hield.

Feyenoord - Sparta 2-0

Scoreverloop:
57' 1-0 Hancko (pen.)
63' 2-0 Geertruida