goal-sauer-utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord toont veerkracht en legt FC Utrecht over de knie

TwanR

Feyenoord heeft in de top van de Eredivisie goede zaken gedaan. De Rotterdamse ploeg wist met 4-2 te winnen van FC Utrecht, nadat het op een 0-2 achterstand was gekomen. Hierdoor is het gat ten opzichte van FC Twente gelijk gebleven en het gat met PSV met drie punten gedicht.

De equipe van trainer Arne Slot begon met een valse start. In de tweede minuut kwam FC Utrecht op voorsprong, nadat Othman Boussaid uit een afgeslagen corner de bal in de verre hoek plaatste. Het was pas na bijna tien minuten toen Feyenoord zijn eerste kans kreeg. Santiago Giménez werd in de diepte gestuurd door Dávid Hancko, alleen werd zijn schot geblokt door een verdediger. Ook Mats Wieffer, Yankuba Minteh en Igor Paixão kregen daarna nog kansen op de gelijkmaker. 

Echter viel de goal niet en kreeg FC Utrecht een strafschop nadat Quilindschy Hartman de doorgebroken Niklas Vesterlund neerhaalde. Sam Lammers schoot de strafschop langs Timon Wellenreuther en zo keken de Rotterdammers tegen een 0-2 achterstand aan na 32 minuten. De Domstedelingen wisten niet lang van deze stand te genieten, toen Igor Paixão verwoestend uithaalde vanaf een meter of 30 en de bal via de onderkant van de lat tegen het net kwam. Na die aansluitingstreffer, kreeg Wieffer in de blessuretijd van de eerste helft uit een doodgeslagen corner nog een grote kans, maar wist hij de bal niet in het doel te werken. Hierdoor zochten de ploegen met een stand van 1-2 de kleedkamers op.

Wat er precies is gezegd in de kleedkamer is onduidelijk, maar Feyenoord kwam gretig terug het veld op na de rust. Dit leidde uiteindelijk tot een doelpunt van Minteh, alleen ontving hij de bal in buitenspelpositie waardoor het doelpunt terecht werd afgekeurd. Met Calvin Stengs - die terugkeerde van zijn blessure - als vervanger voor Ramiz Zerrouki, werd nadrukkelijk de aanval gezocht door de thuisploeg. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker; na een goede combinatie met Quinten Timber stuitte Dávid Hancko in eerste instantie op Vasilis Barkas, maar was Bart Nieuwkoop alert en werkte hij de rebound binnen.

Niet veel later zette diezelfde Hancko de stadionploeg op een 3-2 voorsprong. Na een goede actie schoot de Slowaakse international de bal onberispelijk in de rechterbovenhoek. Hiermee had Feyenoord een 0-2 achterstand weten om te buigen in een voorsprong, die het uiteindelijk ook nog wist uit te breiden tot 4-2. Leo Sauer snelde langs alle Utrechtse verdedigers en was uiterst koelbloedig in de 1-tegen-1. In de laatste minuut van de blessuretijd schoot Ondrej Lingr nog tegen de lat uit een vrije trap van Quinten Timber, tevergeefs kaatste de bal terug het veld in. Desondanks was de wedstrijd gespeeld en Feyenoord kon drie punten bijschrijven op de ranglijst.

Delen

Reacties

Het bijzondere is dat in het jaar 1999, we tegen het FC Utrecht van Mols, ook in speelronde 27, ook met 0-2 achterkwamen en uiteindelijk met 4-2 wonnen. Een wedstrijd die veel leek op deze, niet alleen qua scoreverloop, maar het Feyenoord van toen had ook iets van 'wij gaan hier niet verliezen'. Dat zag je gister ook. Heerlijk.
Hartman zware knieblessure einde seizoen en mist het ek.wat een drama voor die jongen
Ik weet niet of dat bij jullie ook was maar bij de column "beoordelen spelers tegen fc utrecht"
Kan ik Niet openen, ik dacht meld het even.
Dankje voor het melden dan weet ik dat ik niet de enige ben.
Gedurende de afgelopen dagen heb ik "zeven kleuren stront gescheten" voor de wedstrijd van vandaag. Ik ben dus ook hartstikke blij met de drie punten. Normaal gesproken moeten de wedstrijden tegen Volendam en 020 deze week goed zijn voor twee overwinningen en dus zes punten, maar: Eerst zien en dan geloven! Als PSV nog drie keer (!!!) verliest is er nog een kans, maar let op jezelf wen concentreer je in eerste instantie op de tweede plek. (Nog minimaal 14 punten)
Zijn nog 7 wedstrijden te gasn toch?
Dan zijn 12 punten genoeg.
Hoe komt het dat Santo zoweinig aan de bal.komt ..ja 25 meter opmeer van het doelmaarin de 16 erh weinig. De aanvoer is niet goed genoeg naar hem toe ..
Omdat we niet vaak de achterlijn halen e. De bal dan voorgeven. Alles moet door het midden en de bal gaat traag naar voren.(in veel wedstrijden) vandaag buig je de wedstrijd om omdat er snelheid en variatie in het spel zat. Dat mist vaak in grote delen van wedstrijden
Door het tempoloze, eindeloze gebrei met die bal. Heel de 16 staat ondertussen dicht gebouwd waardoor Santi geen cm ruimte heeft om zich vrij te maken
Gimenez gewoon ver boven zijn stand geleefd. De Ware aard komt een beetje boven. In Mexico was het ook een echte doelpuntenmaker. En als je dan weinig individuele acties in huis hebt, snelheid tegen valt, meevoetballen niet geweldig is, ja dan blijft er weinig over als die uit vorm is.
Je mist een diepgaande 10 zonder bal. Dat doet alleen Lingr.
Heerlijke comeback en 3 punten ingelopen op de lampies en 9 punten behouden op de duitsers, dus dichter bij plek 1 als twente bij plek 2
Peter(altijd net niet)bosz, ik zie het niet gebeuren
but you knever know😉
Ik
Nu Santi nog gaan bedienen. Hij krijgt het hele seizoen al geen bruikbare voorzet en wordt zijn kopsterkte door eigen teamgenoten lam gelegd. Hij krijgt bakken kritiek vanuit de media en ook het legioen begint af en toe te morren. Hij loopt echter met een zakdoek op een eiland te zwaaien. Je moet een wapen wel laden, anders kan je lopen, springen en dansen tegelijk, maar je mist de roos niet, want je hebt geen roos. Zonder aanvoer kan je ...!
Mee eens, al vind ik Giminez niet zo kopsterk. Ueda is daar veel beter in,
Mijn bloeddruk was gestegen met 30000
Pffff
Stengs begon flauwtjes maar gelukkig herpakte hij zich.
Intense pot met attractief voetbal.
Paixao en Timber erg sterk vandaag.
Buitenspelers waren goed, zeker Paixao, die bleef gaan langs die back.
Uitstekende 2 de helft en goed ook weer Stengs terug, heeft een prima spelinzicht.
Echt een mooi doelpunt van sauer gun het die jongen echt , hamcko ook echt een held!
David hancko moet echt wel een mega record bedrag opleveren wat een speler
Dank je wel Team Feyenoord !
Geweldig veerkracht getoond…0-2 achter
En dan met 4-2 winnen..💪🏼
En er hadden meer doelpunten ingezeten!

We lopen 3 punten in op de lampendraaiers..
Laten we hopen dat die nog meer misstappen gaan maken!

Vrolijk Pasen allemaal ! 🐣

♥️🤍
🖤🖤
Mooi terug geknokt, en ingelopen op psv helemaal top.
We hebben heel geen nieuwe vleugelspelers nodig. We hebben Sauer.
We hebben wel een nieuwe spits nodig. Want oei, oei, Gimenez.
Hij krijgt door het breien dat we veel wedstrijden doen ook maar weinig bruikbare ballen.