img-4918

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen – NEXT MATCH – Een debutant met potentie

Rinus

Aanstaande zondag staat de tweede wedstrijd op het programma voor Feyenoord Vrouwen. Na de moeizame maar terechte winst op Excelsior is debutant Fortuna Sittard de volgende tegenstander. In Sittard gaat Feyenoord op zoek naar de volgende overwinning.
 
Zondag 12:15 wordt er afgetrapt en een wedstrijd op dat tijdstip betekent een live-uitzending op ESPN 1. Feyenoord is de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd voor Fortuna op het hoogste niveau. Het daadwerkelijke debuut voor Fortuna eindigde in een koude douche. In de seizoensopening verloren zij op bezoek bij Ajax met 4-0. 1908 kijkt kort vooruit naar de tegenstander van zondag.
 
Nadat VVV Venlo in 2012 afhaakte in de eredivisie heeft Limburg lange tijd geen vertegenwoordiging gehad op het hoogste niveau. Met ingang van dit seizoen is daar ineens Fortuna Sittard. Dat Fortuna met een vrouwenteam kwam was best verrassend. De drijvende kracht achter deze toetreding is Azerion. De game-ontwikkelaar is daarmee niet alleen naamgever van de hele eredivisie maar staat ook garant voor minimaal 3 jaar deelname van Fortuna Sittard. Dat Azerion het vrouwenvoetbal serieus neemt blijkt wel uit de begroting.
 
Fortuna Sittard is de Eredivisie binnengekomen met een begroting van maar liefst 1 miljoen. Daarmee werken ze direct met de op een na grootste begroting van de eredivisie en dat brengt verwachtingen mee. De selectie kent in ieder geval een aantal verrassende namen. Ten eerste is daar Samantha van Diemen. De ex-Feyenoorder die om onduidelijke redenen Varkenoord achter haar liet werd al snel vastgelegd. De meest verrassende naam is echter die van Tessa Wullaert. De nationale topscorer van België speelde al 2 CL-finales met Wolfsburg en al 114 interlands. Ze moet haar eerste goal nog maken maar met aantrekken van Wullaert laat Fortuna direct haar ambitie zien. Met Roger Reijners als trainer staat er een ervaren man voor de groep. Reijners leidde van 2010-2015 de Oranje-vrouwen en zorgde daar onder meer voor een eerste deelname ooit aan het WK.
 
Het is moeilijk in te schatten hoe Fortuna en Feyenoord zich tot elkaar verhouden. Een vrij kansloze nederlaag bij Ajax is bij een debuut geen schande. Feyenoord worstelde zich langs Excelsior maar zal beter voor de dag moeten komen in Sittard. Het duel is daarmee voor beide ploegen een goede testcase. Fortuna zal zich voor haar thuispubliek graag willen laten zien, voor Feyenoord geldt dat als er aansluiting bij de top 3 gevonden wil worden dat dit soort wedstrijden 3 punten op moeten leveren.

Delen

Reacties

Nog geen reacties