kagenaar-vrouwen

Foto: VK Sportphoto

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen verliezen oefenduel tegen Club Brugge

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een minimale nederlaag geleden. Op een zonnig Varkenoord was de nummer vijf van de Belgische competitie van vorig jaar in een oefenwedstrijd met 1-2 te sterk.


In een vanaf het begin gelijk opgaande wedstrijd wist Feyenoord in de eerste helft niet te scoren. De kansen daarvoor waren er wel. Zo mocht Feyenoord-aanvaller July Schneijderberg de keeper van Club Brugge meerdere malen onder vuur nemen. Al haar schoten werden echter gekraakt.

Vijf minuten voor de pauze vond Brugge het net wèl: een vrije trap van de bezoekers belandde achter Feyenoord-keeper Jasmijn de Groot. Ruststand: 0-1.

Tweede helft
In de rust voerde trainer Danny Mulder vijf wissels door. Zo kwam onder andere Jacintha Weimar, onlangs nog actief op het EK in Engeland met de Oranjeleeuwinnen, in het veld.

Vijf minuten voor tijd leek de goed spelende Zoï van de Ven een gelijkspel uit het vuur te slepen voor Feyenoord. Cheyenne van den Goorbergh werd vlak voor het Brugge-doel onderuit getrokken en kreeg een strafschop. Van de Ven ging achter de bal staan en faalde niet: 1-1.

Nog geen twee minuten later kwam Brugge echter al weer op voorsprong. Een diepe bal werd hoog over Weimar in het Feyenoord-doel gelobd. Eindstand: 1-2.


Programma
Volgend weekend speelt Feyenoord Vrouwen 1 een tweedaags toernooi in Duitsland. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 19 augustus. Topklasser Ter Leede is dan de tegenstander. Toegang is gratis. Aftrap: 19:30 uur.

 Meer foto's zijn hier te zien. 

vrouwen-basis
BOVEN: De Groot, Verspaget (C), Kagenaar, Ypema, Boshuizen, Schneijderberg. ONDER: Van Den Goorbergh, Brandau, De Graaf, Van De Lavoir, Van De Ven. Foto: Jim Breeman
kagenaar-vrouwen
Isa Kagenaar in actie en moest na 35 minuten geblesseerd het veld verlaten. Noëlle van der Sluijs was haar vervanger.
van-den-goorbergh-vrouwen
Cheyenne van den Goorbergh met een schot, helaas geen goal.
vrouwen-wissels
In de rust werd er maar liefst vijf maal gewisseld aan de kant van Feyenoord.
van-den-lavoir-vrouwen
Romee van de Lavoir in actie.
van-de-ven-vrouwen
Zoï van de Ven benut de penalty in de 84e minuut (1-1).
vrouwen-brugge
Nog geen twee minuten later scoren de Belgen nogmaals. Eindstand 1-2.

Foto's: Jim Breeman + VK Sportphoto    Meer foto's  zijn hier te zien. 

Delen

Reacties

Hoop dat volgend jaar miedema komt!
Er is een fout in de opstellingen, Van De Ven scoorde in de 84e minuut maar ze werd ergens in minuut 60 gewisseld...