Primeur Bevestigd
VK Sportphoto | Quinten Timber, edit 1908.nl FC Utrecht

Foto: VK Sportphoto

Transfers

Feyenoord waagt poging voor terugkeer Quinten Timber

FeyenoordTM

Feyenoord en FC Utrecht lijken deze zomer wederom zaken te gaan doen. Na een eerdere transfer van Ramon Hendriks, draait het ditmaal om een mogelijke transfer van Quinten Timber. De Utrechter maakte in de zomer van 2014 de gevoelige overstap van de Feyenoord academy naar aartsrivaal Ajax. Hij kan nu terugkeren op Rotterdam-Zuid.

De middenvelder heeft een sterk seizoen achter de rug en geniet al langere tijd interesse, ook van PSV. Nu wil Feyenoord ook daadwerkelijk concreet gaan worden voor de international van Nederland onder 21. Het is vooralsnog onbekend of FC Utrecht toe wil gaan happen wanneer Feyenoord nader bijeen wil komen. Timber bezit een contract tot medio 2024 bij de Domstedelingen.

Update 17:30 uur: 
Nadat eerder vandaag De Telegraaf het nieuws vanuit 1908.nl bevestigde, meldt Voetbal International zojuist ook dat Feyenoord concrete interesse heeft in Quinten Timber. Het medium geeft aan dat Feyenoord ver wil gaan voor de 21-jarige middenvelder, maar ook concurrentie geniet van Ajax, PSV en 'clubs uit de grotere competities van Europa'. 'De verwachting is dan ook dat Feyenoord het financieel af zal leggen', zo schrijft Stef de Bont van VI.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hi. Weet iemand of dit nog speelt, of hier nog beweging inzit? En/of eventueel waarom Feyenoord niet doorpakt?
Die koreaan gaat naar rennes niet naar napoli volgens de laatse berichten, zou napoli dan als nog voor senesi gaan?
Hé Rutger,

Wanneer kunnen we wat verwachten denk jij? Op het gebied van inkomende transfers.

En is Gattoni een optie? Ik lees op Twitter dat we blijkbaar interesse hebben?
Feyenoord heeft intresse in 20 spelers maar niemand van die namen is gekomen. Chong, Stengs, Ekkelenkamp, Vilhena, Bazoer blabla
Hahha dat is waar. Maar bij veel namen is dat maar beter ook! Al zie ik Hancko GRAAAG komen
@FTM, is Feyenoord geïnteresseerd in Boadu? Wordt wellicht interessant nu ze daar Embolo gaan aantrekken (terwijl ze ook nog Ben Yedder hebben)
Vindt die stilte rondom Gnonto steeds zo mysterieus, alsof er allang een akkoord ligt wat niet naar buiten mag.
Heb er weinig vertrouwen in dat die komt .
Haha maandag is gnonto dag he, elke maandag krijgen we een update volgens mij
Die argentijnen worden meteen gek "basta feyenoord" schrijven ze bij san lorenzo oftewel blijf met je tengels van onze cb gattoni af na senesi....gerucht wat wel sterker wordt in argrntinie ...

Gerucht gaat wel nu
Ja ze willen hem niet kwijt. Maar weet niet hoe oprecht dit gerucht is
Evander dan maar als vervanger van Orrie mocht hij eventueel vertrekken ? @ftm
Ik weet niet hoe ik het hier als tip of gerucht kan door geven dus dan maar zo.

Argentijns gerucht. Gattoni van san lorenzo?

https://twitter.com/RefuerzosCASLA/status/1547657930765258753?t=YbdO9DL9yvIU5Z0M4SpWoA&s=19
Senesi in ieder geval niet naar Napoli. Wir weet naar Inter of Roma😎 of Feyenoord verlengt met hem
10 miljoen is uiteraard te veel, maar als ze echt zijn overtuigd dan moet je misschien een paar miljoen meer aftikken dan je oorspronkelijk zou willen. We kunnen wel iedere keer beginnen met een lachwekkend voorstel zoals we bij Hilgers en Veerman hebben gedaan maar andere clubs zijn ook niet **********. Op deze manier halen we nooit een speler.
Feyenoord is helemaal niet in staat om ff een paar miljoen meer neer te leggen. Het is een enorme afweging die gemaakt wordt bij iedere transfer omdat we het per speler maar met zo weinig budget moeten rond krijgen. De laatste transferzomer waarin Feyenoord qua financiën dezelfde mogelijkheden had als nu was die in 2017, na het kampioenschap. Toen hadden we 25 miljoen beschikbaar en de transfers van bijvoorbeeld Larsson, Amrabat en Boëtius waren toen erg snel rond. Hoe kijken we daar nu op terug? Het is achteraf gebleken dat Feyenoord toen niet de juiste transferstrategie hanteerde. Qua financiën en scouting is de clubleiding toen tekortgeschoten. We moeten gewoon geduld hebben en vertrouwen in de nieuwe technische staf.
Ik beaam alles wat je zegt, maar ik heb liever dat Feyenoord een paar miljoen te veel betaalt voor een topper dan dat we weer in de middelmaat categorie terecht komen. Nu lees je al dat Boetius eventueel een contract zou krijgen. Leuk voor de breedte maar als dat een beoogd basisspeler wordt dan zou het echt lachwekkend zijn.
We mogen denk ik wel aannemen dat er een aantal spelers gaan komen in de categorie van 4-5 miljoen. Stel we leggen nu 8-9 miljoen neer voor die Timbert, dan zou dat dus ten koste gaan van een extra versterking. De kunst is juist om zo'n breed mogelijke selectie te krijgen zonder dat je sterkste 11 vol zit met middelmaat. En dat is iets wat veel tijd gaat kosten. Vaak komen de grootste buitenkansjes pas aan het einde van de transferwindow voorbij, en daarom is het belangrijk dat we nu niet toehappen en de hoofdprijs betalen voor een talentje. Prima hoor als hij komt, maar dan wel onder verantwoorde omstandigheden.
Je leest de roddels en dat neem je voor waarheid.
Financieel afleggen, nou ze krijgen nog een grote verrassing. De media bedoel ik hiermee. Als er geen geld is waarom dan interesse tonen in een speler????
Denk niet eens dat er bedoeld wordt dat Feyenoord hem niet zou kunnen betalen, maar dat er gewoon financieel interessantere clubs voor hem in de markt zijn. Bij Ajax/PSV zou hij tonnen meer kunnen verdienen dan bij Feyenoord, en bij grote Europese clubs zelfs miljoenen meer
Ja maar wat is voor hem persoonlijk belangrijk?
We kunnen ons beter bezighouden met wat belangrijk is voor Feyenoord. Als een speler een andere club om wat voor reden dan ook boven ons verkiest, dan lig ik daar niet wakker van.
1 aankoop per week, 7 spelers minimaal, nog 6,5e week tot de transfer markt dicht gaat. Op schema toch?
Als je al die vraagprijzen zit van de subtopclubs vraag je je toch af waarom Feyenoord jarenlang 5m vroeg voor zijn beste spelers. Ongekende fout dat die van Geel zolang td was bij ons
1 aankoop per week, 7 spelers minimaal, nog 6,5e week tot de transfer markt dicht gaat. Op schema toch?
Ben benieuwd of 1 per week wel realistisch is . Zo snel is Feyenoord niet 😪
Bij verkoop van kokcu moet dit toch gewoon haalbaar kunnen zijn?
Heel ander type dus hoop niet dat ie als eventuele vervanger van Orrie komt.
Valt wel mee hoor, is een nr 8 net als Kokcu.
Ja en Immers en Kaka waren beiden een nummer 10.
Timber staat bij geen enkel pass statistiek in de top 10 van de Eredivisie, dat is nogal een verschil met Kökcü die overal minimaal top drie of bovenaan staat. Alleen qua dribbels blinkt ie uit in de Eredivisie.

Daarnaast speelt ie bij Utrecht een stuk meer vooruitgeschoven dan Orrie bij ons, meer als een 10. Kökcü is onze opbouwer terwijl Timber bij hun vooral rond de 16 aan de bal moet komen.
Joh VI natuurlijk weer met een geweldig artikel over dat we het zullen afleggen,
Al zou het zo zijn. Dan nog hoeft dat niet nu al vermeld te worden nu het nog geen 12 uur terug is dat dit nieuws naar buiten is gebracht
Waarom niet? Omdat jij dat niet leuk vindt?
Deze speler gaat toch niet komen . Zonde om erover te blijven praten . Op naar meer haalbare spelers.
Goed nieuws dat we het niet gaan redden financieel gezien. Hou die 10 miljoen maar lekker in kas moet je echt niet aan hem uitgeven.
Die kom definitief niet naar ons
Op basis van het feit dat Feyenoord nog 2 aanvallers, een nummer 10 en 3 verdedigers moet halen met een beperkt budget.
En het feit dat deze jongen begeert word door veel clubs gaat die echt niet onder de 8 miljoen weg.
Simpelweg te duur voor ons
@FTM hoe zit het met de link naar adil aouchiche? Ik vernam dat er meer was dan interesse vanuit Feyenoord? Komt er binnenkort een concreet bod of is er al contact geweest tussen de twee clubs?
Relax is 2 dagen geleden naar buiten gebracht. Zo snel veranderen de zaken niet.
Uit welk deel van mijn reactie maak je op dat ik niet relaxed ben? Contact leggen kan binnen een uur gebeurt zijn dus 48 uur verder kan er heel wat veranderd zijn.
Zal vast vervagen als we JPB weer voor de derde keer vastleggen en verwonderd zijn dat dat het toch niet echt is…..
Het is gewoon de rode draad van deze transferwindow geworden dat clubs weten dat Feyenoord veel te besteden heeft en dat ze daarom ook buiten alle perken gaan met hun vraagprijs. Twente vraagt 6mln voor Hilgers, Heracles 3mln voor die Quagliata en FC Utrecht zal wel de kroon spannen wat dit betreft. Zeker als Kokcu nog weggaat dan vragen ze straks 10-12 miljoen, terwijl hij wat mij betreft niet meer dan 4 of 5 waard is..
Die bedragen vragen ze niet alleen aan Feyenoord hoor.

Wij kunnen wel vinden dat Timber geen drol waard is maar blijkbaar is er wel veel interesse voor die jongen waardoor ze dit soort bedragen kunnen vragen. En anders blijft ie lekker, maakt voor hun ook niet uit.
Ze mogen uiteraard vragen wat ze willen maar als je kijkt naar de feiten is 4 miljoen gewoon marktconform. Utrecht heeft afgelopen seizoen 0,0 laten zien en ook komend seizoen zijn ze zonder Europees voetbal geen aantrekkelijke club voor jonge spelers om te blijven. Je kunt het het beste vergelijken met de transfer van Amrabat in 2017. Dat seizoen won Utrecht mede door zijn sterke prestaties de play-offs en toen werd de transfersom ook rond de 4 miljoen. Geen feitelijke onderbouwing dus voor een transfersom met 7 nullen.
Je betaalt dan ook niet voor de prestaties van Utrecht maar voor de potentie van Timber, die een stuk meer groeipotentie heeft dan Amrabat destijds.
Op basis waarvan baseer je dat? Timber moet zich dan ook gewoon bewijzen hiero
@Tikkie_Terug
Toch heeft hij tot op zekere hoogte een punt. Als je als het gedegradeerde Heracles doodleuk 2-3M vraagt voor een LB met een eenjarig contract ben je niet realistisch bezig. Idem met 6M voor Hilgers die net komt kijken en een jaartje gepresteerd heeft op nationaal niveau. Schermen met genoeg interesse is leuk maar je kunt ook je hand overspelen zodat uiteindelijk iedereen afhaakt.
Ze hebben het volste recht om dat nu te vragen, in deze fase van de window. Maar tegen het eind zullen ze toch wel moeten zakken, zeker als je met spelers zit die echt weg willen. Zeker met Quagliata zie ik die prijs nog wel flink zakken aan het einde, zeker omdat hij nog maar 1 jaar contract heeft. Ik zie hem daarom ook nog wel komen als back-up linksback, voor een prima prijsje. Maar dat gaat dus simpelweg nog wel even duren.
@ftm kan ik de aankomende verkoop van kokcu zien als een extra overtuiging van het benaderen/komst van johannesson?
De Engelse fans zijn niet enthousiast na het debuut van sinisterra, laten we m maar terug huren 😉
Waar kan je de comments lezen? Ze krijgen de echte Sini nog wel te zien 🤫
Engelse fans neem ik allang niet meer serieus. Ooit de mooiste voetbalcultuur die er was maar met de komst van het grote geld daar is dat rap verdwenen en zijn de fans daar net een stel verwende kinderen geworden.
@FTM is er nog nieuws over Bannis, Balde, Hall en Mark Diemers binnenkort?
Allemaal leuk en aardig dit, maar hoe zit het met Hancko? Die heeft prio lijkt me? Kan op Linksback en CV. Vluggejapie zegt dat hij 7 moet kosten en wij niet meer als 3,5/4. Klopt dit?
Hou die onzin van Vluggejapie lekker op FR12.
Goede speler, maar pas een optie als Kokcu zou vertrekken.
Ook maar eens een duit in het zakje na al vaak hier gelezen te hebben: ik vind Timber een prima speler, maar zou piever voor Bazoer gaan. Ja, dat us een lastige speler, maar bij Vitesse hebben ze hem toch echt weer aan het spelen gekregen en dat is Slot ook toevertrouwd. Bovendien is Bazoer multifunctioneler dan Timber.
Bazoer kwam handelingssnelheid te kort bij Vitesse en werd daardoor een linie teruggezet. Wat zal er gebeuren als hij op een hoger niveau als middenvelder komt te spelen?
Misschien is centrumverdediger wel zijn beste plek. En dan inschuivend op het middenveld.
Die positie hebben wij niet. Bazoer heeft nog nooit in een viermansdefensie gespeeld voor zover ik weet.

Velen zeggen dat hij zo multifunctioneel is, maar het tegenovergestelde is waar, vind ik in ieder geval. Hij is juist een speler die op een super specifieke manier gebruikt moet worden.
Wanneer dit een soort van Feyenoordnetwerk word, wil ik hier ook wel vaker komen 😉
Feyenoordnetwerk? Bestaat toch al een half eeuw niet meer.
Lijkt me duidelijk tot kocku gaat vertrekken, senesi en roma hoe concreet is dat ? Moeten flink aan de bak vooral omdat andere ploegen tot nu toe niks verloren zijn ..

@FTM heb je wat info over senesi of evt kocku?
Is niet te betalen, utreg vraagt de hoofdprijs.
Vanavond even op locatie een nieuwe 'Studio1908' opnemen ;-)
Beste wel man! Vorige studio1908 was nice
Wanneer komt die uitzending online denk je?
Dit blijft bij interesse utrecht vraagt 8m
En toch accepteren,is groot talent. Vorig jaar niet opgelet..
Idd die is gewoon te duur ,Utrecht wilde hun transferrecord verbreken met hem .

Doorschakelen maar
Dit lijkt me een advies van Slot ter vervanging van de niet haalbare Bazoer.
Vind het een goede voetballer, eigenlijk best verbaasd dat Ajax het niet in hem zag zitten.
Lijkt mij dat juist Timber niet te halen is, Bazoer is transfervrij
Transfervrij betekend niet gratis
Timber zal toch wel veel duurder zijn dan het totaalpakket van Bazoer.
Speelt bij Utrecht op 10, Bazoer is een centrumverdediger die eventueel als controleur uit de voeten kan maar daar nooit echt uit de verf komt. Heeft denk ik niet zo veel met elkaar te maken.
Nieuwsbericht 30 juni 2022;
Psv gaat voor Quinter Timber, maar Utrecht verlangt een bedrag met 7 nullen inclusief bonussen. Onhaalbaar lijkt me dit. Kunnen we nooit betalen…
Kunnen we wel maar ik denk dat ze het niet willen betalen
Dit is zonder meer een speler die Feyenoord beter maakt. Maar ik kan me niet voorstellen dat Utrecht hem voor minder dan 8 laat gaan. En ik zie Feyenoord niet meer dan 5 miljoen uitgeven aan 1 speler, exclusief bonussen. Misschien voor Gnonto.

Als hij komt gaat Feyenoord hopelijk vaker spelen zonder nummer 10. Punt naar achteren op het middenveld.
Vanwaar hopelijk vaker met de punt naar achteren? En als we dat al zouden doen, zou een middenveld met Kökçü, Aursnes en Geertruida dat niet al prima kunnen zonder dat we een absurd bedrag aan FC Utrecht moeten overmaken?
Absoluut, dat trio zou zeker de basis kunnen vormen. Geertruida speelde heel sterk op 6 en Aursnes liet zien dat hij ook diepgang kan brengen. Maar behalve deze 3 heb je eigenlijk alleen Toornstra die een potentiële basisklant is voor de posities van Aursnes en Kökcu in n systeem met de punt naar achteren. Wieffer lijkt me meer een speler voor op 6. Dan is Timber een zeer welkome versterking!
Zijn juist gaan presteren toen Slot weer gewoon ouderwets met de punt naar voren is gaan spelen. Geen idee waarom we dat om zouden moeten gooien.
1908.nl is zo'n opluchting tov fr12.nl Dat is zo'n waardeloze site, helemaal dat klote café daaro
Alleen maar idioten daar. Vooral van "Ronskk" die daar actief is, vraag ik me af of hij geestelijk wel helemaal in orde is
Eens, ooit een paar keer 5 minuten meegelezen. Maar wat een ********** volk daar zeg, vooral ****, pies en kots verhalen vinden ze grappig. Oja, zichzelf bewijzen is ook iets wat ze graag doen, naast beslissingen maken voor een ander. Een stel pubers, niet meer niet minder.
Haha en dan zelf zulke opmerkingen maken :

Feyenoord
14 juli 2022 09:07
Feyenoord is tegenwoordig een oud-joden opvang centrum?

Iets met pot en ketel
Timber is gewoon groot geworden op Zuid
Onder Van Geel bij feyenoord laag of geen contract en Ajax sloeg toe.
Precies dat! Een typische fr12.nl opmerking hahaha
Dat is idd echt een gemiddeld fr12 reactie. Blij dat hier vaak op een positieve manier wordt gediscussieerd. En leuk dat FTM zelf ook op onze vragen reageerd.
Helemaal eens, wat een negativiteit daar. Hopelijk blijft dit hier gewoon normaal.
Lijkt me dat er hier wel mods zitten die er voor zorgen dat het leuk blijft.
Ja alleen als ze hier niet strak moderaten kan het snel bergafwaarts gaan als ze deze kant op komen. Ik weet nog dat FR12 vroeger veel minder toe liet en toen was die site stuk beter te pruimen.

Want als Gnonto ooit google translate los laat op de comments daar gaat ie zowiezo van zn levensdagen nooit tekenen.
Ik zit ook op fr12 maar ik ben het met je eens dat het zwaar is afgegleden de laatste tijd. Zitten teveel domme pubertjes die beetje stoer willen brullen. Maar niet iedereen is zo. Maar ook de crew is laks geworden daar. Jammer, het was ooit veel leuker
Door de likes en de punten die je daar kunt verdienen zijn de pubers helemaal losgeslagen op fr12. Ik kom er niet meer. Jammer, het was ooit een leuk platform.
Crew vindt daar alle antisemitische en homofobe opmerkingen ook allemaal lollig. Laten ze lekker staan. Bedreigingen aan spelers en bestuurders is ook allemaal heel grappig en nuttig naar het schijnt.
Tokkie site met Tokkie reaguurders.
Zoveel namen, ik ben benieuwd wie er gaan komen en wanneer: Hancko, Adil, Quintin, Gnonto, Stengs and the mist goes on..
Hoe ver zijn ze al? Al tussen clubs gesproken of al een akkoord? Neem aan dat je dit nieuwtje niet brengt als ze enkel geïnformeerd hebben. Dat kan namelijk schadelijk voor de club zijn.
@ftm is er al bekend of Timber het zelf ziet zitten om naar Feyenoord te komen ?
Senesie vertrekt ook en er moet wel wat bij.
Als Timber het niet ziet zitten dan zou
dit niet op de sites staan.
Zou een prima aankoop zijn. Maar wat droom ik van een creatieve 10 uit eigen jeugd. Hoelang is het al geleden dat iemand als een type Ihattaren doorbrak bij Feyenoord op 10?
Aurness word de nummer 8 zeg maar
Timber of Geertruida word de 6
Ik zou hier blij van worden! Middenveld met Aursnes, Timber, Kokcu zou een top middenveld zijn. Dat die naar die neuzen is gegaan toen in de jeugd is jammer, maar als we daar naar blijven kijken kunnen we beter alleen nog maar eigen jeugd opstellen. Laat hunnie maar verdienen aan hun Timber, doen wij het straks met de onze, grote fout toen van hun om hem zo makkelijk te laten vertrekken.
Ik zie het wel zitten in Timber, maar is het wel realistisch? Denk dat je er zo 7 miljoen voor moet neer leggen.
Wanneer snappen deze noobs dat FTM geen Rutger is op deze site 😂
Zou wel raar zijn als dat zo is dat er geen actie tegen genomen is.
  • 1
  • 2