Primeur Bevestigd
varkenoord-feyenoordnl

Jeugd

Feyenoord werkt aan komst toptalenten PSV & Ajax

FeyenoordYouthWatcher

Feyenoord is vlak voor de jeugdtransferdeadline nog volop bezig met topversterkingen. De club rekent volgens Feyenoord Youth Watcher op de komst van de Rotterdamse buitenspeler Jivayno Zinhagel (Ajax) en is ook concreet voor de 14-jarige verdediger Nuuradiin Mahamuud Abdi van PSV.

Beide talenten hebben volgens Feyenoord Youth Watcher in de afgelopen weken een contractvoorstel van Feyenoord ontvangen en houden sindsdien radiostilte over hun mogelijke overstap. Hoewel het al enige tijd stil is rond de eventuele komst van Jivayno Zinhagel (15), is er bij diverse bronnen rondom Varkenoord volop vertrouwen dat hij voor Feyenoord gaat kiezen. 

Ajax probeert heeft de afgelopen periode echter alles op alles gezet en last-minute een contract opgesteld waarmee Zinhagel behouden moet blijven. In Amsterdam is men er juist van overtuigd dat de de vleugelaanvaller het voorbeeld van de door PSV begeerde Sean Steur zal volgen. Als Zinhagel naar Feyenoord vertrekt zal hij vermoedelijk bij Feyenoord O17 aansluiten. De jeugdinternational van Oranje O15 speelt bij Ajax ook een lichting hoger dan zijn eigen leeftijd.

Ook PSV-talent staat voor overstap

Naast Zinhagel maakt Feyenoord ook werk van de 14-jarige Nuuradiin Mahamuud Abdi van PSV, eveneens international voor Oranje O15.
De gesprekken met Abdi, die wordt gezien als één van de beste spelers in zijn lichting, kwamen later op gang. De linksback annex linker centrale verdediger met Somalische roots wordt door Feyenoord gezien als een indirecte vervanger voor de naar Bayern München vertrokken Chivano Wijks. Saillant is dat Abdi een jaar geleden nog Ajax verliet voor een nieuw avontuur bij PSV. 

Abdi, die bij PSV 5 wedstrijden meedeed met een hogere lichting, sluit waarschijnlijk in de nieuwe O16 aan en een van de huidige O15-verdedigers Finn Baks, Boaz Plantinga of Mika Pieterse schuift dan door naar de nieuwe Feyenoord O17.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Uit andere media lees ik dat ze elders rondkijken omdat de beloofde salarissen van +/-6 ton on hold zijn gezet door Kroes en co bij Ajax. Mogen ze misschien leuk tegen een bal kunnen trappen maar die bedragen gaan wij niet neerleggen....mag ik hopen.
Eerder sloegen ze hier allemaal op de vlucht. Het tij lijkt iets gekeerd.
Ik wou niet te blufferig overkomen hier. 3 zwaluwen maken nog geen zomer ;-)
er zijn echt nog heel weinig spelers opgeschoten met een overstap tussen topclubs in de jeugd. de broertjes timber tel ik niet mee, want die gingen weg omdat hun moeder geen reisvergoeding kreeg. zelfs noa slang kwam niet aan bod bij ajax. die vd sloot ging naar zn ajaxvriendjes en kwijnt nu lekker weg bij schalke. alle spelers die naar psv verkast zijn hebben het niet gered. bij ajax zit nu nog rico speksnijder, die heeft 18 wedstrijden in jong gespeeld, maar er zijn sowieso weinig halve talenten doorgestroomd uit dat jong naar het 1ste. de spelers die het gered hebben hadden dat jong team ook niet nodig gehad.

ook de meeste clubhoppers naar de engelse jeugd hebben gefaald. alleen ake heeft het gered. bruma en rekik hebben veel minders imposante carrieres dan degenen die wel bij feyenoord bleven.

kortom, reken je niet rijk met overlopers.
De inhoudelijke reden van het vertrek van deze spelers ken ik niet maar als club moet je hier niet zomaar aan beginnen.

Deze 3 clubs moeten niet shoppen in elkaars opleiding anders is het einde zoek. Hier hebben ze destijds niet voor niets een akkoord op gesloten.
Hoe zou jij het vinden als je werkgever met concurrenten afspreekt niet elkaars medewerkers te benaderen? Misschien loop je daardoor wel een hoop salaris mis. Of wat als je zelf weg wil omdat er teveel concurrentie is op jouw functie en de concurrent heeft wel plek?
Als een talent geen vertrouwen uitgesproken krijgt of geen toekomst ziet, dan is het logisch dat ze elders heen willen waar ze dat wel krijgen en zien. Feyenoord bied deze spelers misschien een heel mooi perspectief wat ze bij de andere club niet krijgen of niet in geloven.
Zeker een terecht punt. In dat soort situaties is het ook prima. Niet naar de zin, dramatisch niveau in 020 etc.

Maar shoppen in elkaars opleiding niet. Daar hebben de clubs nu juist een afspraak over gemaakt.
Je moet inderdaad niet gaan bieden op elkaar jeugdspelers. Maar de eerstgenoemde van Ajax, en bovendien een Rotterdammer, die misschien geen toekomst ziet bij Ajax, moet je inderdaad wat mij betreft wel proberen binnen te halen. (als het daadwerkelijk zo'n talent is)
Aldus de gentlemen agreement tussen de traditionele top 3
Ik durf nog niet te vroeg te juichen, maar wat zou het mooi zijn als we een toptalent van Ajax kunnen overnemen. Tot nu toe verliest Ajax zelden een talent aan Feyenoord of psv. Helemaal niet aan ons. En daarnaast kunnen wij flankspelers wel gebruiken in iedere lichting.
Ventje van 14 dat dan bij alle drie de topclubs gespeeld heeft.. dat zal vast een leuke jongen zijn met beide benen op de grond
Mooi dat je in je reactie eigenlijk al aangeeft dat het een vooroordeel is. Misschien laat hij zich wel leiden door zijn management of ouders? Beetje gek om meteen een stempel op die jongen te zetten.
Hoe dan ook, elke keer veranderen van club voorspelt niet veel goeds
inderdaad die kunnen ook steeds een bom onder die transfer gooien.
Zeker. Ik bedoel niet alleen dat ventje. De ouders van het goudmijntje zijn op deze leeftijd vaak een groter probleem.
Goed dat je het nuanceert haha. Tuurlijk heeft zo’n ventje een eigen mening, maar kan me voorstellen dat hij ook aardig wat druk voelt van anderen.
Of goed voor zijn ontwikkeling, in de keuken gekeken van de drie grootste clubs van het land. Verder kan je ook stellen dat het al moeilijk genoeg is voor talenten van die leeftijd echt het eerste te halen. Als een club bereid is in jou te investeren met een goed contract heb je mijn inziens echt wel een voordeel ten opzichte van spelers die men eerder laat vallen maar van eenzelfde niveau zijn.
14 jarige jongens moeten vooral met een glimlach voetballen bij een mooie club en hard werken om de beste te worden.

Clubhoppen, zaakwaarnemers, overdreven ouders, contacten, daar worden ze op die leeftijd niet beter van.