kuip leeg

Nieuws

Feyenoord wint besloten oefenduel van FC Dordrecht

Van de redactie

Feyenoord heeft daags na de sterke seizoensopener tegen Vitesse (2-5 zege) opnieuw met ruime cijfers gewonnen. De reserves en jeugdspelers zetten FC Dordrecht in De Kuip met 5-0 opzij. Cole Bassett, Alireza Jahanbakhsh (2), Noah Naujoks en Aliou Baldé tekenden in het besloten oefenduel tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie voor de doelpunten.


De hoge pressing van Feyenoord werd FC Dordrecht al in de twaalfde minuut te machtig. Alireza Jahanbakhsh had daar al een rol in, maar Cole Bassett was van dichtbij de afmaker. Via de binnenkant van de linkerpaal opende hij de score. Jahanbakhsh verdubbelde de marge in de 35ste minuut door snoeihard een strafschop binnen te schieten, na een overtreding op Mimeirhel Benita: 2-0.

Die pegel via de onderkant van de lat was al mooi, maar dat kon zeker gezegd worden van de vrije trap die de Iraniër drie minuten later in de linkerbovenhoek ramde. Van een kleine dertig meter liet hij de keeper van Dordrecht kansloos. Na rust tilde Noah Naujoks de score naar 4-0, na een korte combinatie met Mo Taabouni, waarna het fraai slotakkoord voor invaller Aliou Baldé was. De buitenspeler vuurde de bal van dichtbij in de rechterkruising: 5-0.

Feyenoord komt komende zaterdag weer in actie. Die avond (21:00 uur aftrap) speelt het team de eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe Eredivisie-seizoen. De laatste kaarten zijn nu nog verkrijgbaar in de Online Ticketshop.

Feyenoord – FC Dordrecht 5-0
Scoreverloop:
12’ Cole Bassett 1-0
35’ Alireza Jahanbakhsh 2-0 (strafschop)
38’ Alireza Jahanbakhsh 3-0
52’ Noah Naujoks 4-0
83’ Aliou Baldé 5-0

Opstelling Feyenoord: Marciano; Benita, Valk (81’ Groen), Van der Zeeuw, Hartman (59’ Kleijn); Toornstra, Bassett, Dermane (46’ Hartjes); Jahanbakhsh (81’ Baldé), Naujoks, Taabouni.

Tekst: Feyenoord.nl

Zie hieronder de samenvatting van de wedstrijd: 

Delen

Reacties

Toch wel weer Balde, scoort regelmatig nu. Lijkt zich terug te vechten ri Fey 1?
Zielig voor Toornstra om tussen wal en schip te staan. Verdient ie niet. Maja.. voetbalwereld is hard soms.
Mooi man Balde, is aardig bezig zo. Elke wedstrijd wel een goal te pakken.
Balde is volgens Slot niet goed genoeg, maar bij O21 scoort hij toch regelmatig laatste 2 wedstrijden beide 2 keer en vandaag weer 1 keer. Basset pakt toch ook zijn doelpuntjes mee.
Kan ook een trigger naar de speler toe zijn
@ftm in hoeverre is er concrete interesse in Kökçü? Kan me niet voorstellen dat hij onder de 30 weg zou gaan als het er nog van komt.
Met je reserves 5-0 winnen tegen een KKD ploeg. Netjes toch.
Ligt eraan of Dordrecht met hun vaste basis speelde of dat daar ook reserves stonden. Buiten dat mag je wel een overwinning verwachten met spelers als Marciano, Benita, Toornstra, Jahanbakhsh, Bassett en Taabouni, in mijn ogen allemaal volwaardige Eredivisiespelers.
Kuegd was ook op dreef, onder 17 met 10-0 gewonnen. Andere met 6-0…zijn allemaal aangestoken door Slot en co
Er stond gewoon een serieus goed team, niet slecht voor reserves en jeugd. Zal menig eredivisie club jaloers op zijn.
Als vervanger van een tweede elftal in de KKD is regelmatig oefenen niet eens zo gek. Mag toch hopen dat we er zo snel mogelijk naartoe promoveren.

Ook dit vind ik een gemiste kans van Feyenoord. Gooi het stadion open, laat mensen voor 2 tot 5 euro een wedstrijdje bezoeken. Desnoods doe je alleen de Maastribune open voor publiek. Zorg voor een livestream en laat de supporter meekijken op een tweede scherm tijdens het werk.
Wie weet wil die Boekhoorn Jahanbaksh ook nog wel naar NEC halen.
Jahannbaksh kan blijkbaar wel scoren. Waarom moeten we hem zo nodig weggeven volgens de feyenoord aanhang? Als je er niks voor krijgt, kan je hem beter nog een kans geven. Waarschijnlijk moet hij nog in vorm komen. Het is regelmatig zo alles of niks hierzo. Als hij niks kon, was hij toch nooit de topscorer van de eredivisie geworden.
Omdat hij het niet laat zien en we nu 4 betere flankspelers hebben voor 2 posities. Daarnaast scoorde hij uit een penalty en een vrije trap. Leuk maar zijn veldspel lijkt er niet beter op te worden. Toch een salaris waar je van af wil.
Hoe weet je zo zeker dat die buitenspelers beter zijn?
Waar het om gaat is dat Jahanbakhsh een erg groot salaris krijgt bij Feyenoord. Daar is niks mis mee als hij dan ook belangrijk voor het team is, maar dat is afgelopen jaar niet het geval geweest. Zijn vorm van bij AZ heeft hij nooit weer teruggevonden. Natuurlijk scoort hij af en toe wel een goal, maar hij heeft ook heel veel balverlies, en Feyenoord heeft simpelweg andere buitenspelers die het gewoon beter doen. Voor een wisselspeler kost Jahanbakhsh nogal veel geld, en daarom ziet men hem liever vertrekken. Dan komt er ruimte in het budget voor andere (betere) spelers.
Vorig jaar kwam hij binnen met twee jaar daarvoor amper wedstrijden in de benen, het team begon zonder hem te draaien, en in de tweede seizoenshelft zag je dat hij steeds beter in z'n ritme kwam.

Zeg absoluut niet dat hij op zeker een goed seizoen gaat draaien, maar zelf hou ik nog een slag om de arm met het afschrijven van ARJ.
Vind ik ook laat hem maar eens langer spelen tegen Hereveen voordat je oordeelt. Daarnaast was hij in het vorig seizoen ook vaak ongelukkig met mooie goals die een mm buitenspel waren

Of tegen Twente in de beker twee keer ongeluk met de paal

Conclusie geef hem tegen hereveen meer speelminuten en dan kan je oordelen
Gewoon belangrijk samen met Toornstra voor de ervaring en voorbeeld om elke dag op de training en elke wedstrijd 100% te geven als ze spelen. Dit soort spelers brengen nieuwe energie en dynamiek in een wedstrijd als het even niet (meer) lekker loopt. Heb je soms nodig.
Wat brengt een oefenpotje tegen Dordrecht nou?
Wedsgrijdritme voor een x-aantal spelers
Ja ok maar is Dordrecht dan niet wat magertjes als tegenstander?
Barcelona wilde niet in een lege Kuip spelen.
Doe Marciano nou weg en maak Jansen 2de keeper
Slot heeft vertrouwen in marciano en de nul gehouden met een matige verdediging voor zich. Doet het gewoon prima, lekker houden zo
Toch wel erg benieuwd naar Taabouni ook ondanks de stevige concurrentie.
Ik vind dat een veelbelovende speler.
Ja, zo wennen ze aan 2 keer in de week spelen met deze opstelling.
Deze 11 hebben geen basis gestaan dus wennen niet aan 2x per week. Kan ook niet als je zo'n wedstrijd binnen 48 uur speelt na een competitiewedstrijd. Alleen een aantal invallers hebben nu flink meer minuten gemaakt.
Pijnlijk voor Toornstra dat hij met dit team moet spelen.

Maar hij doet het wel en waarschijnlijk zelfs zonder mopperen.
Pijnlijk? Dat heet topsport. Jens is geen basismateriaal meer. Niks mis mee toch?
Onze Diesel heeft gewoon wedstrijden nodig om warm te draaien. Gaat in september en oktober gewoon weer belangrijk zijn.
In de kleedkamer ja. Niet op het veld..
Fantastisch hoe 1908 ons op de hoogte houdt! Ga zo door crew!
Jahanbakhsh lekker uitlenen aan een KKD team, kan die wel wat doen daaro
Verhuren aan NEC met optie tot koop van 4,5 mil. Dan heeft hij een heel seizoen om in vorm te komen bij een team waar hij het al een keer goed heeft gedaan. Bewijst hij zich niet dan is t jammer en mag hij vertrekken van mij. Bewijst hij zich wel dan verdienen we 4,5 mil of hebben we er een rechtsvoor met zelfvertrouwen en kwaliteit bij
Gelukkig bepaal jij het beleid niet. Zo'n club kan 50k salaris betalen. De rest moeten we dan nog steeds zelf betalen. Dan kan je 'm er beter bijhouden, oa om Walemark wakker en scherp te houden.