gimenez

Feyenoord wint gemakkelijk van PEC Zwolle in De Kuip

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 5-0 gewonnen. De doelpunten aan Rotterdamse kant kwamen op naam van Ayase Ueda, Luka Invanusec, Lutsharel Geertruida en tweemaal invaller Santiago Gimenez.

Voorafgaand aan het duel werden Alireza Jahanbakhsh en Gernot Trauner in het zonnetje gezet en ontvingen beide een bos bloemen vanwege hun honderdste optreden in het shirt van Feyenoord. De ploeg van Arne Slot was direct gevaarlijk na de aftrap. Doelman Schendelaar van PEC Zwolle moest de bal van de lijn werken uit een kopbal van Dávid Hancko.

Na een slordige en rustige openingsfase van beide ploegen wist Feyenoord voor rust wel tweemaal het net te vinden. Ayase Ueda, die Santiago Gimenez op de bank hield, opende de score door de bal van dichtbij binnen te schieten. De 2-0 viel ook nog vlak voor rust. Quinten Timber schoot hard op goal, maar de bal werd onderweg van richting veranderd door Luka Ivanusec en zo kreeg de Kroaat en tweede doelpunt van de avond op zijn naam.

In de tweede helft was Feyenoord opnieuw direct gevaarlijk. Bram van Polen moest in de eerste minuut van de tweede helft de bal van de lijn werken op de inzet van Igor Paixão. in de 48ste minuut kreeg de thuisploeg een strafschop nadat Ueda opzichtig naar de grond werd gewerkt. De Japanner ging zelf achter de bal staan, maar wist niet zijn tweede van de avond te maken. Doelman Schendelaar van PEC Zwolle keerde de inzet van de spits van Feyenoord.

In het tweede deel van de tweede helft bracht Arne Slot een aantal wissels, waaronder Santiago Gimenez. Feyenoord kreeg tijdens de wisselmomenten een strafschop toegekend na ingrijpen van de VAR vanwege een eerdere overtreding op Calvin Stengs. De Mexicaan Gimenez mocht direct achter de bal staan en schoot zijn 22ste doelpunt van de competitie tegen de touwen.

Het vierde van de avond kwam op naam van Lutsharel Geertruida. De verdediger van Feyenoord werkte de bal van dichtbij binnen uit een hoekschop. Santiago Gimenez scoorde in de 82ste minuut het vijfde en laatste doelpunt van de wedstrijd door na een mooie actie hard binnen te schieten in de korte hoek. De laatste tien minuten van het duel stond vooral in het teken van Het Legioen wat trainer Arne Slot en zijn assistent Sipke Hulshoff toezongen.

Feyenoord - PEC Zwolle 5-0
Scoreverloop:
33' 1-0 Ueda
41' 2-0 Ivanusec
67' 3-0 Gimenez (pen.)
80' 4-0 Geertruida
82' 5-0 Gimenez

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Beelen, Trauner (C), Hancko (65' Lopez); Zerrouki, Timber (65' Van den Belt), Stengs (76' Lingr); Paixão, Ueda (65' Gimenez), Ivanusec (57' Jahanbakhsh).

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen (C), Kersten, Van der Haar, Mac Nulty; El Azzouzi, Krastev; Velanas, Reijnders (62' Van den Berg), Van der Water (77' Vellios); Thy.