hancko-goal-vs-fortuna

Feyenoord wint in rommelig duel met 0-1 van Fortuna Sittard

Karst

Feyenoord wint in een rommelig duel met 0-1 van Fortuna Sittard. De Rotterdammers kennen daarmee een goede generale repetitie en kunnen zich nu gaan opmaken voor de TOTO KNVB Bekerfinale tegen N.E.C in de eigen Kuip.

Feyenoord kwam moeizaam uit de startblokken op het stroeve veld in Sittard. Waar het eerste gevaar bij Fortuna Sittard vandaan komt, is het Feyenoord dat het eerste het net weet te vinden. Dávid Hancko zet Feyenoord na achttien minuten op 0-1 voorsprong. De Slowaakse verdediger heeft het vizier op scherp, want hij scoorde de laatste vier wedstrijden al drie keer. De Rotterdammers gaan met een kleine voorsprong de rust in.

Na rust blijft het veldspel rommelig aan beide kanten. Feyenoord scoorde wel nog op fraaie wijze, maar doelpuntenmaker Paixao stond helaas een aantal meter buitenspel. Gimenez werd twintig minuten voor het einde gewisseld en wist weer niet te scoren. De Mexicaanse spits worstelt al weken met zijn vorm en wordt vervangen door Ayase Ueda. Geertruida is tien minuten voor de tijd vlak bij de 2-0, maar schiet de bal ongecontroleerd over het doel van Fortuna Sittard. Ook Ivanusec mist nog een grote kans. Hij schiet van dichtbij op de paal en de Rotterdammers verzuimen daarmee de voorsprong te verdubbelen.

Na negentig minuten voetballen staat alleen Dávid Hancko op het scoreformulier en dus wint Feyenoord met 0-1 van Fortuna Sittard. Volgende week spelen de Rotterdammers de bekerfinale tegen N.E.C. in de eigen Kuip.