ueda-proshots-1

Pro Shots

Feyenoord wint op nazomerse middag met 2-0 van NAC

Karst

Feyenoord heeft de kater van afgelopen donderdag weggespoeld met een gemakkelijke overwinning op NAC. Op een nazomerse middag in De Kuip wonnen de Rotterdammers met 2-0 van de Bredanaars dankzij doelpunten van Ueda en Timber. De enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Gimenez.

De openingsfase van de wedstrijd verliep rustig. Beide ploegen kwamen het eerste kwart van de wedstrijd niet tot echte grote mogelijkheden. Na 25 minuten spelen zette Gimenez druk op de back van NAC. De Mexicaanse spits van Feyenoord raakte hierbij vervelend geblesseerd aan de hamstring en bleef op het veld liggen. De medische staf snelde het veld op en besloot dat de spits niet verder kon spelen, waarna hij per brancard werd afgevoerd. De blessure van Giménez is wederom een domper voor Feyenoord. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is en hoelang hij mogelijk uit de roulatie zal zijn, maar de eerste signalen lijken zorgwekkend voor de Rotterdammers. Gimenez werd vervangen door Ayase Ueda.

De Japanner kopte een paar minuten na zijn invalbeurt direct raak. Uit een voorzet vanaf de linkerkant van de voet van Gijs Smal kwam de kleine spits goed voor zijn tegenstander en kopte de bal in de verre hoek, 1-0 voor Feyenoord, wat ook de ruststand bleek.

Basisdebutant Ibrahim Osman beleefde een ongelukkige eerste helft en werd, al op scherp met een gele kaart, in de rust vervangen door Anis Hadj Moussa. De thuisploeg voerde direct na de hervatting opnieuw de druk op de verdediging van NAC op en creëerde via Ueda en Paixão in de eerste vijf minuten na rust een paar goede kansen om de voorsprong te verdubbelen. Na iets meer dan een uur voetballen vond er een dubbele wissel aan de kant van Feyenoord plaats: Givairo Read en Luka Ivanusec kwamen in het veld voor Igor Paixão en Jordan Lotomba.

In de 73e minuut schoot Quinten Timber de bal tegen de hand van een NAC-speler. Strafschop, oordeelt arbiter Van der Eijk. Timber, die de penalty zelf had afgedwongen, mocht vanaf elf meter aanleggen voor de 2-0. De aanvoerder van Feyenoord schoot de bal onberispelijk buiten het bereik van doelman Bielica, waardoor de Rotterdammers de voorsprong verdubbelen.

Na het doelpunt van Timber kwam Facundo Gonzalez binnen de lijnen. De verdediger, die wordt gehuurd van Juventus, maakte daarmee zijn debuut voor Feyenoord. Hij verving Thomas Beelen.

Feyenoord speelde de wedstrijd rustig uit en heeft duidelijk geleerd van het uitduel in Groningen. Dit keer verspeelde de ploeg van Brian Priske geen voorsprong van twee doelpunten en wint het van NAC Breda met 2-0.

Volgende week zaterdag speelt Feyenoord een uitwedstrijd tegen NEC. Vorig seizoen wonnen de Rotterdammers de KNVB Beker door in de finale de ploeg uit Nijmegen met 1-0 te verslaan.Om 18:45 uur wordt in het Goffertstadion afgetrapt tegen de nummer 13 van de Eredivisie.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba (62' Read), Beelen (75' Gonzalez), Hancko, Smal; Hwang, Timber (C), Milambo; Osman (46' Hadj Moussa), Gimenez (29' Ueda), Paixão (62' Ivanusec).