schaal-proshots

Proshots

Feyenoord wint strijd om Johan Cruijff Schaal van PSV na strafschoppen

Niels

Feyenoord heeft de Johan Cruijff Schaal 2024 gewonnen! De ploeg van Brian Priske won de uiteindelijke strafschoppenserie met 2-4 van landskampioen PSV nadat het na 90 minuten voetbal 4-4 gelijk stond.

Feyenoord begon scherp aan het duel in Eindhoven. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de Rotterdammers via Igor Paixão. Na een minuut of vijf nam de thuisploeg het initiatief over, wat in de negende minuut zorgde voor de 1-0. Noa Lang ontving de bal in de zestien van Feyenoord en schoot onberispelijk de 1-0 tegen de touwen in de korte hoek. Feyenoord protesteerde bij scheidsrechter Manschot vanwege de geblesseerde Zerrouki op de middellijn. Na controle van de VAR werd het doelpunt bevestigd. Feyenoord wist de vroege achterstand nog voor rust om te draaien in een 1-2 voorsprong via een strafschop van Gimenez en de intikker van Bart Nieuwkoop.

In de tweede helft vlogen de doelpunten om de oren. PSV maakte eerst gelijk via aanvoerder Luuk de Jong, Feyenoord kreeg opnieuw een strafschop welke benut werd door Gimenez, PSV kwam wederom op gelijke hoogte, Milambo scoorde de 3-4 en in minuut 82 kwam de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte doordat De Jong de strafschop ook benutte, 4-4.

De 4-4 gelijke stand bleef ook na 98 minuten voetbal op het scorebord waardoor strafschoppen moesten gaan beslissen wie de Johan Cruijff Schaal 2024 ging winnen.

PSV - Feyenoord 4-4 (2-4 n.s.)
Scoreverloop:
9' 1-0 Lang
29' 1-1 Gimenez (pen.)
33' 1-2 Nieuwkoop
48' 2-2 De Jong
54' 2-3 Gimenez (pen.)
65' 3-3 Til
72' 3-4 MIlambo
80' 4-4 De Jong (pen.)

2-4 Ivanusec

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida (C), Beelen, Hancko; Nieuwkoop (69' Lingr), Zerrouki, Zechiël (60' Milambo), Lopez (77' Read); Stengs, Gimenez (69' Ueda), Paixão (77' Ivanusec).

Wissels: Bijlow, Van Sas, Kasanwirjo, Plug, Read, Timber, Lingr, Milambo, Sauer, Hadj Moussa, Ivanusec, Ueda.

Opstelling PSV: Benitez, Teze, Schouten (81' Dams), Flamingo, Oppegard; Veerman, Saibari (64' Til), Tillman; Bakayoko, De Jong (C) (90'+4 Pepi), Lang (64' Driouech).

Wissels: Drommel, Schiks, Van de Blaak, Dams, Til, Ledezma, Land, Babadi, Driouech, Pepi, Lozano.

WEDSTRIJDVERLOOP

Bekijk alle statistieken via ons spiksplinternieuwe Match Center!

• Ook Luka Ivanusec benut de strafschop waardoor Feyenoord de Johan Cruijff Schaal in Eindhoven WINT!

• Tillman scoort!

• Hancko scoort!

• Til schiet zijn penalty over.

• Ueda scoort de penalty.

• Bakayoko mist tweede strafschop PSV! Wellenreuther redt!

• Geertruida scoort de penalty voor Feyenoord.

• Pepi scoort de eerste strafschop voor PSV.

• 90'+8 Manschot fluit af. Strafschoppen gaan de winnaar bepalen.

• 90'+4 Wissel PSV. De Jong verlaat het veld voor Pepi.

• 90'+2 Kopkans Hancko. De Slowaak krijgt zijn hoofd tegen de bal uit een vrije trap vanaf de zijkant, maar kopt echter naast.

• 90' Er worden zeven minuten blessuretijd bij geteld. De stand is nog altijd 4-4 in Eindhoven.

• 88' Gele kaart Dams na overtreding op Milambo.

• 82' Gele kaart Ueda wegens vermeend aanstellen.

• 81' Wissel PSV. Schouten verlaat het veld voor Dams.

• 80' Doelpunt PSV, 4-4. Luuk de Jong benut de strafschop.

• 78' Strafschop PSV. Wellenreuther haalt Til neer, bal gaat op de stip. Wellenreuther mag van geluk spreken dat hij geen tweede gele kaart krijgt.

• 77' Dubbele wissel Feyenoord. Paixão en Lopez verlaten het veld voor Ivanusec en Read.

74' Gele kaart Peter Bosz vanwege praten.

• 72' DOELPUNT FEYENOORD! Invaller Antoni Milambo scoort de 3-4 voor de Rotterdammers!

• 69' Dubbele wissel Feyenoord. Gimenez en Nieuwkoop verlaten het veld voor Ueda en Lingr.

• 67' Gele kaart Nieuwkoop.

• 65' Doelpunt PSV, 3-3. Feyenoord krijgt de bal niet weggewerkt en de zojuist ingevallen Guus Til krijgt de bal in het doel, 3-3.

• 64' Dubbele wissel PSV. Lang en Saibari verlaten het veld voor Til en Driouech.

• 60' Wissel Feyenoord. Zechiël verlaat het veld voor Milambo.

• 58' Gele kaart Paixão wegens vragen om kaart.

• 54' Doelpunt Feyenoord! Santiago Gimenez benut ook zijn tweede strafschop van de wedstrijd, 2-3.

• 53' Strafschop Feyenoord! Gimenez gaat alleen op de doelman van PSV af, wordt neergehaald en de strafschop is voor Feyenoord. Benitez krijgt slechts geel.

• 48' Luuk de Jong scoort de 2-2. De aanvoerder van PSV tikt de bal van dichtbij binnen uit een lage voorzet van Tillman.

• 46' Er is afgetrapt voor de tweede helft!

• Het is rust in Eindhoven bij een 1-2 stand voor Feyenoord.

• 45'+4 Giga kans voor Feyenoord. Paixão moet scoren vanaf twee meter, maar Benitez weet nog niet te redden op de doellijn.

• 45' Ook Lang ontvangt een gele kaart wegens provoceren.

• 45' Gele kaart Zerrouki wegens overtreding op Lang.

• 45' Blessuretijd eerste helft: Drie minuten.

• 44' Gele kaart Gimenez wegens overtreding op Veerman.

• 33' 1-2 FEYENOORD! Bart Nieuwkoop tikt de bal binnen na een goede en strakke steekbal van Santiago Gimenez.

• 30' Onrust op de tribunes na doelpunt Feyenoord. Nadat Gimenez de 1-1 binnenschiet ontstaan er op diverse plaatsen op de tribunes problemen. Volgens de commentator van ESPN zijn er Feyenoordsupporters op de thuisvakken.

• 29' 1-1 GOAL SANTIAGO GIMENEZ! De Mexicaan benut de strafschop door hard en hoog in de bovenhoek te schieten achter Benitez.

• 27' STRAFSCHOP FEYENOORD! Zechiël wordt gevloerd in de zestien. Penalty Feyenoord!

• 10' Gele kaart Wellenreuther wegens protesteren.

• 9' Noa Lang schiet PSV op voorsprong. De aanvaller van PSV komt naar binnen en schiet de 1-0 binnen voor PSV in de korte hoek. Protesten bij de Feyenoorders omdat Zerrouki al enige tijd geblesseerd in de cirkel lag. De VAR heeft gekeken, maar keurt het doelpunt goed.

• 5' PSV gevaarlijk voor het doel van Wellenreuther. Na een actie en voorzet van Noa Lang vanaf de zijkant staat Luuk de Jong klaar om binnen te tikken. Hancko let op en werkt de bal vlak voor zijn voeten weg, gevaar geweken.

• 3' Eerste goede mogelijkheid is voor Feyenoord. Paixão speelt zichzelf goed vrij en vuurt het eerste schot op het doel van PSV. Benitez tikt de bal tot een hoekschop.

• 1' Er is afgetrapt in het Philips Stadion!