Bevestigd
dsc00271

Nieuws

Feyenoord woedend om stadionbesluit

Van de redactie

Feyenoord heeft met grote teleurstelling het besluit vernomen van de stadiondirectie om een deal te sluiten met de gemeente Rotterdam. De afspraak omvat onder andere dat Stadion Feijenoord haar geluidsvergunning kwijtraakt en daarvoor een miljoenbedrag aan compensatie krijgt. Dat geld is hard nodig als oplossing voor de schuld bij Goldman Sachs. Het stadion dreigt te verdrinken in de rentelasten die de lening bij de Amerikaanse zakenbank met zich brengt. 

Met dit besluit bewandeld het stadion haar eigen weg. Feyenoord was echter in de veronderstelling dat er werd gezocht naar een oplossing, waar de voetbalclub een rol in zou spelen. Zowel Feyenoord als De Kuip spraken eerder van een nauwe samenwerking, waarbij stadiondirecteur Lilian de Leeuw zelfs aanschoof bij directie overleggen van de club. Het eenzijdige besluit valt Feyenoord dan ook rauw op het dak. 

“Feyenoord is niet betrokken bij het tot stand komen van de afspraken, maar is hier onlangs door de leiding van het Stadion van op de hoogte gesteld”, zo vertelt een woordvoerder van de club aan Rijnmond. Bronnen melden aan 1908.nl dat Feyenoord enkele maanden geleden is geïnformeerd over de op handen zijnde deal. De club heeft daarna nog pogingen gedaan om de deal tussen gemeente en stadion tegen te houden, onder meer door gemeenteraadsleden en ambtenaren te benaderen om het besluit te herzien. Naar verluidt is met name de fractie van de VVD in de gemeenteraad een grote aanjager geweest om door te zetten. 

Inmiddels is de relatie tussen club en stadion afgekoeld tot het nulpunt. Dit staat in schril contrast tot de nieuwjaarsreceptie, toen algemeen directeur Dennis te Kloese nog sprak over de ‘voornaamste goede voornemen’ uit om een stap te zetten richting de eenwording van beide bedrijven. Door de eenmalige miljoeninjectie van de gemeente verdwijnt waarschijnlijk de noodzaak voor Stadion Feijenoord om de mogelijkheden tot eenwording verder te onderzoeken. “De ambitie van de club om op termijn eigenaar te worden van Stadion Feijenoord blijft onverminderd groot”, zo reageert de club op het stadionnieuws. Die kans lijkt na gisteren echter eerder kleiner dan groter geworden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Goldman Sachs, is dat niet die club mannen die met Nederlands pensioengeld de V&D de nek heeft omgedraaid? Alle vastgoed verkopen en dan de boel laten klappen...Kwam de Bijenkorf ook wel goed uit. Zoek de overeenkomsten van GmS en de oorsprong van de Bijenkorf.....nooit schuld maken bij die lui, ze verkopen zelf hun eigen moeder nog als ze er beter van worden.
Antisemitisch hondenfluitje, deze reactie. Bah.
Volgens mij ageert hij tegen Amerikaanse banken en hedge funds en dat zijn ook hebzuchtige klootzakken die het geen zak interesseert wat ze veroorzaken als ze maar veel geld verdienen, dat veel van de oude bankiers toevallig een joodse achtergrond hebben maakt zijn verhaal niet Anti Semitisch
Hoe is de Bijenkorf een Amerikaanse bank of hedge fund?
Hij ageert tegen Goldman Sachs, Bijenkorf wordt alleen genoemd als bedrijf wat geprofiteerd heeft van hun praktijken
Neehoor, zijn gewoon feiten. Soros moet ik zeker ook prijzen met zijn 'goede doelen' en NGO's. Enge mensen, die zich verschuilen achter antisemitisme als je ze doorziet en bekritiseerd.
Laatste mogelijkheid om te bouwen op zuid, lijkt mij naast p+r Beverwaard. Als dit geen Ridderkerks grondgebied is.
Je moet alsnog voor een haalbaar nieuw stadion gaan.
En zo blijken de autonome eilandjes club en stadion nog steeds twee werelden op zich met alle schadelijke gevolgen van dien.
Het bizarre feit is dat met deze overeenkomst het stadion alleen nog de functie heeft als thuisbasis van de club (met af en toe een interland) maar dat het beleid gemaakt wordt zonder afstemming met die zelfde club. Dat is bizar.
Maar de club valt ook het een en ander te verwijten: Veel te lang is vastgehouden aan de verkeerde plannen omdat er hoe dan ook een 'nieuw' stadion moest komen. Als in een (veel) eerder stadium er tijd en ruimte was gemaakt om een 'vernieuwbouwde' Kuip als aanjager van de stadsontwikkeling te kunnen benutten, was er nu mogelijk (!) een heel andere werkelijkheid geweest. Maar toen toenmalig Algemeen Directeur Jan de Jong in ieder geval 'voorwaarden' ging stellen namens de club aan een nieuw te bouwen stadion vertrok hij binnen de kortste keren wegens 'verschillen van inzicht' met de RvC. Het luchtkasteel van Gerald Hoetmer en co moest en zou er komen. Een ieder die daar ook maar kanttekeningen of voorwaarden bij plaatste was ongewenst.
Helemaal waar goede bijdrage aan deze discussie Dick van Well, Gerard Hoetmer en Eric Gudde etc wilden per se nieuw stadion namens de club. Stadion moest geld voorschieten omdat bvo bijna failliet was. Later kreeg V Merwijk alle shit maar het was de bvo die plannen eerst ontwikkelde
Dank voor het compliment maar één kritische kanttekening wil ik wel maken. De vraag is, volgens mij (!), of je Gudde in dit geval zoveel moet verwijten. Het stadiondossier was (en is) in feite een RvC-kwestie en een directielid is daarin eerder uitvoerder dan beleidsbepaler. (Zie ook het vertrek van Gudde's opvolger De Jong)
Los van de vraag of je voor een nieuw stadion bent of voor een vernieuwbouwde Kuip (Ik ben zelf voor de oplossing die Feyenoord op de lange termijn het meeste oplevert, welke van de twee dat ook is.) kun je achteraf zeggen dat het plan dat het eerste driemanschap met Gudde en Van Merwijk erin presenteerde nog het dichtstbij een haalbaar project is gekomen. N.B. Het verbeterde plan van Volker-Wessels dat door het tweede driemanschap (met o.a. Bontes erin) is genegeerd is het beste nieuwbouwplan dat er tot nu toe is geweest en wat mij betreft met het laatste vernieuwbouwplan nog steeds een te overwegen optie.
Met alle respect, behalve het veel te hoge kostenplaatje is er geen enkel goed argument geweest tegen een nieuw stadion, alleen sentiment. Door dit akkoord wordt het volgens mij straks niet eens mogelijk om de Kuip winstgevend te maken na renovatie en uitbouwen lijkt al helemaal onmogelijk geworden. Een betaalbaar niet stadion lijkt mij nu dus de enige oplossing als er meer inkomsten uit het stadion gehaald moeten worden. Maar ik laat me graag overtuigen als ik ongelijk heb
Zoals ik al aangeef (!) ben ik zelf voor de oplossing die de club Feyenoord op de lange(re) het meeste oplevert en niet perse voor nieuwbouw of juist voor verbouw. Het tweede ontwerp van Volker-Wessels vond ik bv een prachtig nieuw stadion. Dat had van mij best gebouwd mogen worden en als het voorstel van het eerste driemanschap niet zo was gemangeld dan had er als verbeterde versie van het oorspronkelijke plan al hoog en breed kunnen staan.
Het eerste vernieuwbouwplan Red de Kuip was bv een slecht plan omdat dat, als ik me goed herinner, capaciteitsuitbreiding wilde realiseren middels een verlengde tweede ring. Maar de laatste versie 'de Moderne Kuip', was in dat opzicht een aanzienlijk betere optie.
Of het effectief zo is dat uitsluitend een nieuw stadion de gewenste inkomstensprong oplevert, is vooralsnog een onbewezen die tot nu toe vooral de belangen van de bouwsector moest dienen.
Hoe dan ook, echte vooruitgang begint met een stadion waarvan de BVO eigenaar is en in dat opzicht is de afgelopen week, ondanks de bekerwinst, geen gunstige geweest,
Er komen nieuwe huizen in de buurt van het stadion. Dus die mensen kiezen er bewust voor dat ze "last" hebben van het stadion door er langs te gaan wonen. Maar vervolgens moeten er dingen veranderen m.b.t. het stadion 🤣 gekke wereld leven we in tegenwoordig.

Genoeg andere plekken waar huizen gebouwd kunnen worden maar daar bouwen ze niet.
De gemeente die bakken met geld uitgeeft om concerten tegen te houden. Ongelooflijk beleid. Stop met geld verbrassen, en verlaag de belastingen.
Volgens mij willen ze de club op die manier dwingen om de Kuip te verlaten
De tijden dat echt grote artiesten naar de Kuip kwamen is toch al lang verleden tijd, dus oké. MAAR wat betekend dit voor Lee Towers voor een wedstrijd, de Hermes House band op de open dag of voor DJ Pánic ed als opwarmer bij Europese wedstrijden?
Slot nog een paar jaar houden en van alle inkomende transfersommen en geld uit de champions league bouwen we binnen 10 jaar uit eigen geld een nieuw stadion.
Ja want je hoeft geen vervangers te halen voor al die spelers die je verkoopt.
Wat een domme opmerking zeg.
Inderdaad. Je verkoopt gimenez voor 40 miljoen. Haals een vervanger voor 12 miljoen. Hoppa 28 miljoen in het laatje voor stadion. Zolang je je blijft plaatsen voor de champions league en dit soort transferwinst kan maken is mijn domme opmerking een stuk dichterbij dan de slimme jij nu kan bedenken.
Je zegt ALLE inkomende transfersommen. Dat kan dus niet.
Je bent echt dom als iemand je fout zelfs nog uit moet leggen.
Ook niet mee gekregen dat van de transferinkomsten slechts ongeveer de helft maar geherinvesteerd kan worden? En dat je ook nog verschillende commissies en afdrachten aan bv zaakwaarnemers betaald? Als je een speler verkoopt voor 40 hou je dus kleine 20 over en als je vervanger koopt voor 12 kost je dat dus ook paar miljoen extra. Hou je als alles mee zit miljoentje of 5 over in plaats van die 28 van jou.
Niet alles geloven wat er in de media verschijnt☺️ Het is voor Feyenoord nou eenmaal een stuk gunstiger als anderen denken te weten hoe het precies zit met de financiën van Feyenoord. Meer ga ik over dat vlak niet uitwijden.
Dat is hier op de site gewoon allemaal bevestigd door onze transfergoeroe.
Jij bent in deze gewoon degene die zich niet goed geïnformeerd heeft.
En als je dat wel hebt dan ben je dus te dom geweest om het te snappen.
Nogmaals. Niet alles geloven wat je leest😉
Ik geloof niet alles, maar jou al helemaal niet 🤡🤡🤡
Laat iedereen nou eens goed lezen voordat er conclusies worden getrokken. De Kuip moest iets doen. De lening va; Goldman Sachs was een molensteen. Die moest er dus vanaf. De Kuip heeft in het seizoen 2022-2023 een winst geboekt van 1,6 miljoen euro zonder concerten. Aflossing van de lening zal de exploitatie beter maken. Dus ook meer armslag voor opknappen.
De Kuip maakt ook in 2021-2022 winst terwijl ter vergelijking de Amsterdam Arena verlies draaide.
Mooi he, en nog verdienen neuzen (Goldman Sachs) eraan. Als ze geld kunnen verdienen door kernwapens aan Iran te verkopen dan doen ze het nog...Mag je vandaag de dag niet meer denken....
Schreef ik hieronder ook al. Plaats gewoon het hele artikel van Rijnmond of in ieder geval een link.
De tendens van dat artikel is heel anders dan die polariserende kop die boven dit artikel staat.
Maar je mag hier niet zeggen dat ze dat alleen maar doen voor de clicks.
Klopt dat ze iets moesten doen, maar of dit nou de beste keuze voor de toekomst is vraag ik me wel af.
Ben bv ook benieuwd of voetbalwedstrijden ook onder dit geluidsniveau gaan vallen.
Normaliter gaat zo'n afspraak nl niet specifiek over concerten maar over geluid. Kijk maar naar zandvoort daar speelt ook zo'n issue. je mag dan x dagen geluid produceren, wat met het groeiend aantal wedstrijden ook een potentieel issue kan worden (denk aan miniaal 4 thuiswedstrijden voor sjampionnenleauge om te beginnen ipv 3)

Daarnaast speelt dit dan ook voor andere zaken als bv monstertruck? die maken ook geluid. Mochten deze zaken ook wegvallen als inkomsten dan wordt het ieg een lastige situatie
Gaat niet alleen om het besluit, maar vooral om de eenzijdigheid van de beslissing. Waar werd gewerkt aan een nauwere samenwerking met als doel verdere eenwording, is Feyenoord niet betrokken in het besluit.
De Kuip heeft nu een behoorlijk bedrag toegezegd gekregen van de gemeente waarmee ze de GS schuld kunnen herfinancieren, onder minder wurgende voorwaarden. Daarentegen valt een groot stuk inkomen weg met de concerten, waardoor het stadion zeer afhankelijk is van de hoofdhuurder, Feyenoord. Die paar Oranje-wedstrijden redden het stadion, dus Het Stadion is net zo afhankelijk van Feyenoord als andersom. Feyenoord heeft dus echt wel een aardige onderhandelingspositie. Mijn gevoel zegt me dat dit wel eens goed voor Feyenoord kan uitpakken.
Inkomsten uit welke concerten? Er zijn al vijf jaar geen concerten meer geweest in de Kuip!
Betekent niet dat ze er met goed beleid niet hadden kunnen zijn...
Vorig seizoen niet. In 2021-2022 was er een 2-daags muziekfestival
Feit blijft dat de inkomsten voor het Stadion sterk afhangen van wat Feyenoord wil, dus Feyenoord kan met vertrouwen een wensenlijstje opstellen. Laat Feyenoord nog een paar jaar de ontwikkeling doormaken die ze nu doormaken en dan staat er een financieel stevig fundament, waardoor de kaarten ook weer anders geschud kunnen worden.
In Abcoude Noord zien we dat het ook weer zo om kan slaan; laten we leren van hun (heerlijke) ellende.
Er waren plannen om weer concerten te houden in de toekomst. Dit gaat om dus om inkomsten die er theoretisch gezien misgelopen worden.
Verkoop veel spelers, opbrengst naar stadion.
Als je niks beters weet te zeggen dan dit, hou dan gewoon je klep dicht.
Domme idiote opmerking.
Misselijke streek van de gemeente. Die schuld bij Goldmann Sachs was onze snelste weg naar overname.
Tip voor de redactie:
Plaats de tekst eerst daar waar spellings- en grammaticacontrole actief is.

Met dit besluit bewandeld het stadion haar eigen weg.

Dan zou onder 'bewandeld' direct een streep worden gezet.
Dit is nu politiek....
Op deze wijze wordt het land ook geregeerd
In Eindhoven hadden ze het anders opgelost..... Gewoon de grond onder het stadion verkopen.
En 10k plaatsen erbij, zonder een gemeente die een mes in je rug drukt
Bouw zelf een nieuw stadion ben je van dat gezeik af. Sponsors die een steentje willen bijdrage zijn er genoeg.
Buiten de stad aan de rand van Rotterdam. Eenmalige uitgave waar je 50 jaar mee vooruit kan. Maar dan moeten de haviken buiten schot blijven want die willen alleen zichzelf verrijken. Samen investeren met de multinationals die er genoeg zijn in Rotterdam.
Tijd voor een nieuw stadion van de club zelf. Geen stuiver naar de Kuip behalve voor de huur. Opeenvolgende besturen van het stadion hebben een enorme puinhoop gecreëerd in het nadeel van de club. Tijd voor consequenties
Je bent echt niet goed op de hoogte Van Well en Hoetmer werkten bij bouwbedrijven en waren tevens leidinggevenden van de club. Samen met Gudde, die namens de gemeente naar voren werd geschoven, werden stadionplannen gemaakt voor Varkenoord. Club had geen geld toen en vroeg stadion flink deel mee te betalen. Ckub heeft nu ook schuld bij Goldman. Club wilde nieuw stadion!!!
De vvd.. Wie had dat gedacht. De partij die liever alles kapot maakt door hun eigen wil door te drukken dan te luisteren naar andere die betere oplossingen hebben
Misschien dat onze nieuw sponsor iets kan bouwen met zeecontainers op Varkenoord?
Q terminals (Kramer).
Zou dat eerder voor sparta doen.
Is volgens mij een spartaan.
Als ik op de Maasvlakte hing af en opzetten, kon je de ingelijste sparta shirts op het kantoor zien hangen.
Is al jaren hoop ellende tussen beide partijen.
Stadion Feyenoord maakt nu een deal, ik begrijp dat wel, hebben geld nodig.
Gewoon binnenkort weer op de tafel en kijk hoe je verder kan gaan.
Ik vind juist goed dat er iets gebeurt. Jarenlang dat geleuter van de vorige directeur, kwam nooit iets uit. Deze mevrouw de Leeuw doet dat wel.
Over de rug van de club..ik zou zeggen mijn rug op met je ouwe puinhoop
Waar gaat Feyenoord dan spelen?
Alleen huur betalen en eisen dat de faciliteiten op orde komen, verder geen geld in stoppen
In arnhem komt binnenkort een stadion vrij 😆
De kuip weet toch wel dat we blijven omdat we nergens anders heen kunnen. Of uitkopen of nieuwe bouw maar het wordt voor Feyenoord en supporters alleen maar erger.
Ehm we konden al elders zitten als we gewoon jaren geleden hadden doorgedrukt, maar doordat een stel raddraaiers directieleden in prive omgeving gingen bedreigen enzo is er een bouwplan eerst op de de lange baan geschoven en daarna afgekegeld

En nu dit opeens staan we allemaal te roepen dat we gewoon een eigen nieuw stadion moeten hebben.... Nu wel dus???
Ben altijd al voorstander geweest van een nieuw stadion. Dus nee niet nu opeens
Verdiep je anders even in de plannen die er lagen.
Dan hadden we nu met een miljoenenschuld gezeten die als strop om de nek van de club had gehangen.
Prima besluit om niet mee te gaan in dat bizarre plan.
Meeste Feyenoorders zijn ook niet per se tegen een nieuw stadion, maar wel tegen het plan wat er lag.
Ik was eigenlijk ook voor een nieuw stadion, maar niet tegen die voorwaarden. Lees de column van Frans reichardt hier op deze site ff terug.
Hoeft niet het plan te zijn was er lag, maak een plan van 50d die je later kan uitbouwen naar 70/75 ofzo
Misschien handig om gewoon het artikel van Rijnmond volledig te plaatsen (of in ieder geval een link daarnaar) in plaats van dit knip- en plakwerk?! De titel die hier boven dit artikel staat komt namelijk niet overeen met de strekking van het gehele artikel van Rijnmond.
Dat men niet blij is bij Feyenoord zou goed kunnen, maar "woedend" is echt veel te sterk als je het gehele artikel leest en de reactie van Feyenoord die daarin staat.
Hier spelen meer belangen vermoed ik zo, misschien een mooie regeling voor lilian, mogen we nog wel juichen met zijn allen of 1 zijde per keer?
Lilian die tegenwoordig neukt met een 👃
Dan maar hoog spelen dat alle onvolkomenheden in het stadion spoedig gerepareerd gaan worden. Achterstallig onderhoud oplossen, zoals een goede verhuurder betaamt. Zo niet, dan hebben we vast recht op huurkorting.
Gaan ze niet doen wat ze moeten de schulden afbetalen. Nu zijn ze niet meer eigen baas
Gewoon Huurcommissie inschakelen 😁
Maar uitbreiding wordt onmogelijk omdat er straks helemaal geen ruimte meer voor is...kortom ,leuk voor nu ,maar volgens mij slecht nieuws voor de toekomst
Wat een zooitje blijft dat toch omtrent het stadion.