kuip leeg

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord worstelt met passe-partouts gele zijde

Van de redactie

Feyenoord onderzoekt de mogelijkheden voor het aanbieden van passe-partouts voor de thuiswedstrijden in de groepsfase van de Europa League. Het struikelblok in deze kwestie is het feit dat de vakken Q, R, S, T, U en X tijdens de eerste thuiswedstrijd van het Europese seizoen gesloten moeten blijven.

Bij de club liggen op dit moment voorstellen om met passe-partouts te werk te gaan. Echter ligt de constructie hiervan wat ingewikkeld. Voor de gele zijde zouden er passe-partouts besteld kunnen worden voor twéé wedstrijden, of een losse kaart per duel. 

Voor alle overige vakken is een passe-partout voor alle drie de groepswedstrijden wel mogelijk. Losse verkoop is het alternatief. De club maakt hierover binnenkort een beslissing, zo meldden ingewijden aan 1908.nl. Naar alle waarschijnlijkheid blijft vak Z ook dit seizoen (gedeeltelijk) gesloten tijdens Europese wedstrijden.

De loting voor de groepsfase van de Europa League vindt plaats op vrijdag 26 augustus 2022 om 13.00 uur vanuit het Zwitserse Nyon. 1908.nl zal hier live verslag van doen.

Delen

Reacties

Hoeft toch niet hele geke zijde. Alleen vakjen die gesloten blijven
Hoeft toch niet hele gele zijde. Alleen vakken die gesloten blijven
Dat is toch de hele zijde.
R, s,t,rr,ss,tt
Niet te ingewikkeled over doen. Billen gebrand, blaren zitten.
Ik weet dat de kwaden altijd onder de goeden moeten lijden, maar het is niet zo dat aan die kant maar een enkeling zich niet aan de regels wil houden.
Dus lisse verkoop, zijn ze een keer wat duurder uit
Zouden ook de passe partouts voor de gele zijde gewoon voor de prijs van 3 wedstrijden moeten verkopen. Dan blijft de financiële schade voor de club beperkt.
Hopelijk krijgen Legioenleden ook 20% korting op pp 🤞
Doe dan de verkoop open voor seizoenskaart houders en waar je maar wilt zitten. Vind de vuurwerk acties best leuk voor de sfeer maar er zijn ook droppies die ze bij anderen in de nek gooien. Dat gaat een keer vreselijk mis. En daarbij wil ik liever erbij zijn bij alle wedstrijden. Sfeer maken we toch wel.
Ik zou als we wijze mensen onder de echte fans hebben gewoon niet meer aan het vuurwerk meedoen kost de club klauwen met geld.

Wees slim mensen die het voor je club gewoon niet meer...
Een lege tribune niet.
Dus nu weer met vuurwerk klooien betekent wellicht heel leeg stadion.
In het ergste geval kwalificeren we ons voor de champions league en worden we uitgesloten, omdat we lekker sfeerverhogend bezig zijn.
Ook al lijkt het soms op met 2 maten meten,Feyenoord staat er gewoon heel slecht op bij de UEFA
Daar kunnen ze geen netten plaatsen omdat daarachrer de camera's staan voor de tv. Netten zijn nodig omdat mensen het telkens nodig vinden om spullen op het veld te gooien.
Daarom moet het dus leeg blijven....
Kan wel, als je er supporters neerzet die zich gedragen.
Dat was toch om die reden ook tijdens Europese wedstrijden een familievak?
Tja, je kunt ook in een heel leeg stadion gaan spelen. Dan weet je 100% zeker dat er niets gebeurt. Ik snap dat de club onder een vergrootglas ligt maar ergens is dit ook wel een makkelijke oplossing. Het echte probleem pak je hier namelijk niet mee aan.
Dat wil de UEFA ook niet. Die wil dat Feyenoord het pribleem aanpakt.
Lege tribune is voor de bond oplissing genoeg.
Omdat op Z ook van die mafkezen zitten die het niet kunnen laten om spullen op het veld te gooien….
Ik denk dat het probleem ook bij Feyenoord ligt. Iedereen wil op vak S zijn en dat kan niet. Ze kopen een ticket op een vak ernaast en stappen vervolgens over de afbakening heen en gaan op de trappen zitten. Zet gewoon een groot scherm, zoals bij vak D tussen de vakken, waar niet overheen geklommen kan worden en iedereen is genoodzaakt in zijn eigen vak de wedstrijd te kijken. Zet desnoods meer supposten in om de trappen schoon te houden, altijd nog goedkoper dan voor een half miljoen aan boetes
Net of dat helpt. Ze gaan bij de buitentoegang naar binnen met hun kaartje gele zijde 2e ring (of bij Europese wedstrijden met Legioenzaal Outdoor zelfs iedere willekeurige kaart) en pakken dan de mail van een maat erbij met de kaart van vak 1e ring en gaan daarmee naar binnen.

Als ze het op willen lossen moeten ze op de binnenring en op de vakken ook gaan scannen en dubbele scans weigeren.
Dan toch maar genummerde plaatsen, MAAR ook daarvan is het effect grotendeels afhankelijk van het gedrag van de supporters.
En sorry hoor (jaren op R gezeten) het zijn niet de meest fijnbesnaarde fans op die tribunes
Het is ook gewoon schitterend, de sfeeractie en vuurwerk.
Maar iedereen weet dat het niet mag en het de club en mede supporters een straf oplevert en een hoop geld.
Ik geniet van een vol stadion! Laten wij er gewoon voor zorgen dat deze vol mag blijven.
Gele zijde voor 3 wedstrijden laten betalen, dan klopt het iig voor dit seizoen dat pyroboetes in de ticketprijs zijn verwerkt. xD
Mede door de acties op de gele tribune ontstaat de magische sfeer van de kuip. Spandoeken, fakkels, vuurwerk, etc. hoort daar bij. Dat geeft die donderdagavonden zo een fantastische sfeer. Anders krijg je een wedstrijdje heerenveen thuis.

Daar horen helaas boetes bij. De sluiting vind ik overdreven al begreep ik niet waarom de fakkels op het veld werden gegooid in Tirana.
Als de een gaat gaat de ander zo was dat ook bij ons in tirana
Dan vind ik wel dat je een grote vent moet zijn en tegen de club zegt ik betaal de boetes wel maar daar hoor je nooit iets over....

Wees gewoon eens een verstandig mens en doe het niet dat vuurwerk en bier aansteker en weet ik het wat gooien. Doe het niet en iedereen kan weer samen genieten van het voetbal in inderdaad een volle Kuip
Boetes zijn bedoeld om een gedragsverandering tot stand te brengen. Dat straffen progressief zijn voor recidivisten is ook heel normaal. Dus eerst steeds hogere boetes en vervolgens overgaan naar nog hardere maatregelen zoals lege vakken of nog zwaarder.

Ga je nu in de 1e EL wedstrijd weer over de schreef door op andere vakken met pyro’s te gaan zwaaien, dan kan het zomaar zijn dat ze dan als straf een wedstrijd helemaal zonder publiek opleggen en iedereen dan met een passe-partouts zit waar een wedstrijd niet bezocht mag worden. Wellicht wel de mooiste wedstrijd, bijv tegen ManU.
En zodra ze weer mogen , gaat 't op dezelfde voet verder. Zo jammer dat je club hiermee raakt. Boetes, gemiste inkomsten van kaartjes en horeca. Enkel voor wat vuurwerk, en in mindere mate de trappen vrijhouden.

Dat het er mooi uitziet ga ik niet ontkennen. Maar na zo veel " waarschuwingen" moet het toch wel een keer duidelijk zijn dat we al jaren onder een vergrootglas liggen.

Steun je club , doe het vocaal. Kunnen we gewoon in een uitverkochte kuip spelen
Ik ben het 100% met jou eens,en je dupeerd je mede Feyenoorders om te gaan als hun vak gesloten blijf,ha ha wat een lol hebben we toch met dat pyro gedoe, stelletje mon……?
Het is een zelf veroorzaakt probleem, dus tja, wellicht een les voor de volgende wedstrijden
Hoe bedoel je een zelf veroorzaakt probleem??? Ik neem toch aan je bedoeld dat het probleem door zogenaamde fans veroorzaakt is en niet gaan wijzen naar anderen. Degene aan deze zijde zorgen voor vuurwerk problemen. De gewone echte fans zitten vaak op de lange zijden en willen gewoon een feest.
Wat ik ermee bedoel is, dat de mensen op de gele zijde dit probleem hebben veroorzaakt en nu dus die vakken dicht blijven. Ik heb daar echt geen medelijden mee, net zoals Z , de zijde waar door de tv geen netten kunnen hangen en toch gasten die voorwerpen op het veld gooien. Nou kan ik me met vuurwerk nog wel wat voorstellen, maar probeer dat eens op een andere manier bijv. in samenwerking met Feyenoord. Op deze manier doorgaan gaat ertoe lijden , dat je een keer voor een leeg stadion moet spelen. Trappen vol en voorwerpen naar het veld goooien snap ik echt niet.
Zelf een seizoenkaart op Z. Altijd maar weer de vraag hoe Feyenoord de problematiek op dat vak oplost. Soms vergeten ze heel dat vak gewoon, en mag je het in een verkoopmoment uitzoeken waar je in het stadion terecht komt.
Weet je hoe het zit met netten voor de vakken dit seizoen?
Zolang debieltjes blijven gooien, zullen we wel aan die netten vastzitten vrees ik.
ik denk het ook, scheelt weer een hoop boetes en het is onnodig om bier of andere dingen te gooien.
Ik zou als we wijze mensen onder de echte fans hebben gewoon niet meer aan het vuurwerk meedoen kost de club klauwen met geld.

Wees slim mensen die het voor je club gewoon niet meer...
Dit komt dus door jou mede supporters noemende figuren, eigenlijk moeten ze gewoon een stadion verbod krijgen