team

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord zet succesreeks voort met historisch 'veelbelovende' overwinning

StanV1908

De ploeg van Arne Slot is na de overwinning op SC Heerenveen van woensdagavond al 16 duels ongeslagen in alle competities. Ook op internationaal gebied levert Feyenoord daarmee een bijzondere prestatie, want slechts een team in de hoogste Europese competities heeft nog langer niet verloren. Bovendien belooft de 0-1 winstpartij in Friesland historisch gezien succes in het bekertoernooi. 

Al sinds het UEFA Europa League-duel op 27 oktober 2022, toen Feyenoord in Oostenrijk aan het kortste eind trok tegen Sturm Graz (1-0 verlies), hebben de Rotterdammers niet meer verloren in competitie- beker-, of Europees verband. Toch is er nog een ploeg in Europa die het nog net eventjes wat beter doet dan het team van Slot: het Schotse Celtic is al sinds 2 november ongeslagen en is daarmee bezig aan een reeks van 18 niet-verloren wedstrijden.

Een ander feit is dat de Rotterdammers afgelopen woensdagavond voor de vierde maal met een 0-1 overwinning op SC Heerenveen verder bekerden. In de seizoenen 1983-1984, 1994-1995 en 2019-2020 won Feyenoord met 0-1 in Friesland ten koste van Heerenveen, waarna de Rotterdammers in 1984 en 1995 de beker wonnen. In 2020 ging de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht niet door vanwege corona.

Donderdagavond zijn de vier halve finalisten bekend voor het bekertoernooi van dit seizoen. Feyenoord en SV Spakenburg zijn al door. De coach van Spakenburg wil maar één ding, Feyenoord loten in de halve finale. "Ik ben bij Feyenoord - Lazio geweest, dat was geen voetbal, dat was leven. Wij willen maar één ding, de halve finale tegen Feyenoord in De Kuip spelen! Anders word ik helemaal gek," sprak Spakenburg coach Chris de Graaf tegenover ESPN na de bekerstunt (1-4) bij FC Utrecht.

De duels tussen ADO Den Haag - PSV en De Graafschap - Ajax bepalen de andere twee halve finalisten. Zaterdag om 22:30 uur is de loting van de halve finales van de TOTO KNVB Beker live te bekijken via ESPN.

Delen

Reacties

Nog geen reacties