soesterberg

Nieuws

Feyenoordfans wrijven landstitel in bij Koning Willem Alexander

Van de redactie

Het koningshuis zal weten dat Feyenoord landskampioen is geworden. Met die gedachte hingen een aantal Feyenoordsupporters op zondagavond een 40 meter lang spandoek aan de hekken van Paleis Soestdijk.

“Het paleis (vroeger het woonadres van de Oranjes, red.) rood-wit verven was een beetje veel werk, dus dan maar een spandoek”, zo zegt Aernoudt van der Wilk, een van de initiatiefnemers, in De Stentor. 

“De koning maakte onlangs wereldkundig dat hij Ajaxsupporter is, dus daar wilden we graag op inspringen. Hem even subtiel laten weten dat Feyenoord nu landskampioen is”, aldus Van der Wilk. Het idee voor de ludieke acties ontstond een week geleden en met een ontwerper en iemand uit de wereld van drukkerijen in de appgroep ‘Feyenoorders Baarn’ stond de actie zo op touw. Op het spandoek is de tekst ‘Feyenoord vorstelijk landskampioen 2023’ te lezen. 

“Het ophangen was niet eens veel werk. Er reed wat politie voorbij, maar die hadden nauwelijks aandacht voor ons. Schijnbaar ingezet voor een belangrijkere klus dan een paar enthousiaste Feyenoord-fans tot de orde roepen’’, zo vertelt Van der Wilk.

Het spandoek is tot maandagochtend half elf blijven hangen. Volgens Van der Wilk is dat helemaal goed. “Zolang de boodschap maar over is gekomen bij de koning.”

Delen

Reacties

Zal je zien dat ie op vakantie is in Davos 😂
Mooie actoe helaas is paleis in particuliere handen maar hij zal het vast hebben gelezen en gelachen