Jim Breeman Sports Photography

Fotoverslagen

Foto's Feyenoord - Atletico Madrid (1-3)

Jim

Feyenoord heeft dinsdagavond de laatste kans op overwintering in de Champions League verspeeld. Atlético Madrid was  in een uitverkochte Kuip met 1-3 te sterk voor de ploeg van Arne Slot. Na de winterstop mag Feyenoord zich opmaken voor de UEFA Europa League.

In eerste deel van de eerste helft hadden de Madrilenen het betere van het spel in Rotterdam. De ploeg van trainer Diego Simeone had in tegenstelling tot de vorige wedstrijd tussen beide ploegen beter zijn huiswerk gedaan en speelde veelal goed onder de druk van Feyenoord vandaan.

Een ongelukkige eigen goal van Lutsharel Geertruida, die de bal uit een stuit in het eigen doel werkte, zorgde na veertien minuten voor de 0-1. In het tweede deel van de eerste helft kwam Feyenoord iets meer in de wedstrijd, maar tot echte grote kansen kwamen de Rotterdammers niet en dus bleef de stand halverwege 0-1.

Halverwege het duel wisselde Arne Slot Igor Paixão voor Ayase Ueda en gingen de Rotterdammers met meer druk naar voren voetballen. Antoine Griezmann schoot kort in de tweede helft van afstand hard op de paal. Na tien minuten in de tweede helft verspeelde Atlético-verdediger Axel Witsel de bal achterin door goed drukzetten van Quilindschy Hartman. De linksback van Feyenoord gaf direct de bal voor in het vijfmetergebied naar de aanstormende Santiago Gimenez, maar de Mexicaan miste de bal en daarmee de eerste echte grote kans van Feyenoord.

In de 57ste minuut kwam Atlético Madrid via Mario Hermoso op een 0-2 voorsprong door de bal met een boog over Feyenoord-doelman Bijlow in de verre hoek te werken. Feyenoord deed in de 77ste minuut iets terug. Uit een hoekschop kopte Mats Wieffer de aansluitingstreffer achter doelman Jan Oblak. Vier minuten later was de marge al weer twee doelpunten in het voordeel van Atlético. Uit een vrije trap vanaf de zijkant kopte Santiago Gimenez de bal in het eigen doel en bepaalde hiermee de eindstand op 1-3.

Door de nederlaag is Feyenoord uitgeschakeld in de UEFA Champions League en mag zich na de winterstop opmaken voor de UEFA Europa League. Het laatste groepsduel van de Rotterdammers in de Champions League wordt gespeeld op 13 december in Glasgow tegen Celtic. Voor beide ploegen staat op dat moment niets meer op het spel, behalve een fikse winstpremie bij een overwinning.

Feyenoord - Atlético Madrid 1-3

Scoreverloop:
14' 0-1 Geertruida (e.d.)
57' 0-2 Hermoso
77' 1-2 Wieffer
81' 1-3 Gimenez (e.d.)

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner (C) (64' Milambo), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber (78' Sauer), Stengs (70' Ivanusec); Minteh (64' Lingr), Gimenez, Paixão (46' Ueda).

Opstelling Atlético Madrid: Oblak; Molina, Witsel, Giménez, Hermoso, Riquelme; Llorente (56' Barrios), De Paul (74' Saul), Koke (C) (84' Correa); Griezmann, Morata (74' Memphis).

Foto's: Jim Breeman Sports Photography