legioen-vlaggen-supporters

De Feijenoorder

FSV De Feijenoorder: 'Onbegrijpelijk besluit Feyenoord-Osasuna'

Dennis

Feyenoord speelt zondag de oefenwedstrijd tegen Osasuna in een lege Kuip. Afgelopen week heeft de club bekend gemaakt dat de gemeente Rotterdam geen toestemming geeft om publiek toe te laten. 

De gemeente wilde voor één oefenwedstrijd een vergunning verstrekken. Naar verluidt kon Feyenoord kiezen; of de wedstrijd tegen Olympique Lyon met publiek, of tegen Osasuna. Beide wedstrijden was geen optie. 

FSV De Feijenoorder heeft inmiddels van zich laten horen. De supportersvereniging komt op voor de belangen van Feyenoordsupporters en rept over een onbegrijpelijk en belachelijk besluit van de gemeente.

Over geruchten dat vervoersproblemen en politiecapaciteit de oorzaken zijn van het besluit, is FSV De Feijenoorder duidelijk. “In het verleden heeft de gemeente meermaals succesvolle pilots gedraaid door wedstrijden van Feyenoord zonder politie-inzet te draaien. Deze wedstrijden zijn stuk voor stuk incident loos verlopen. Het argument ‘onvoldoende politiecapaciteit’ is daarmee een overbodig argument”. Ook de vervoersproblematiek in verband met evenementen elders in de stad wordt niet gezien als onoverkomelijk. “Feyenoord-supporters zijn inventief genoeg om op plekken te komen waar openbaar vervoer niet bestaat. Dit geldt helemaal voor thuiswedstrijden in eigen huis”. 

De supportersvereniging spreekt over onvermogen van Rotterdam om evenementen naast elkaar plaats te laten vinden en dat supporters daar nu de dupe van zijn. Helemaal omdat het een risico-vrije wedstrijd betreft.

FSV De Feijenoorder zegt de situatie voor te gaan leggen bij Feyenoord.

Delen

Reacties

Met z'n alle de stad in dan. Hebben ze ineens wel genoeg
Iemand met een groningen broek was het hoogtepunt tijdens de wedstrijd tegen lyon. Wedstrijd tegen osasuna heb je toch geen politie eenheid nodig
Echt niemand is geïnteresseerd in die FSV de Feijenoord bende.
Nope, alleen maar criminelen pyro tokkies die de boel verzieken. Deze bende moeten ze maar snel opdoeken. Laat er maar een nieuwe supporters vereniging komen die wel hart voor de club heeft!
Sinds de fysie met de Feijenoorder is het bergafwaarts gegaan met de prachtige Feyenoord supportersvereniging die we hadden.
Na ca 25 jaar lidmaatschap contributie ook snel opgezegd. Helaas.
Dat doet op zich niets af aan het feit dat het vreemd is dat er geen publiek bij de wedstrijd kan zijn. Zeker als je ziet dat fruitschaal (risicowedstrijd) en alfabet pride in dezelfde stad wel te doen is.
Aboutaleb is een vijand gebleken voor de stad en onze club
De politie is er bij Feyenoord altijd als het niet nodig is, en juist nooit als het wél nodig is..