yv2023813yv2023813a1a08838

VK Sportphoto

Nieuws

Geen speciaal plan voor Ueda: "Als het nodig is dat Ayase invalt, dan valt hij in"

Stan

Voorafgaand aan het duel met Go Ahead Eagles sprak Arne Slot met Hans Kraay jr. van ESPN. Daarbij ging hij onder andere in op het goede spel van Quilindschy Hartman en een mogelijke invalbeurt van Ayase Ueda. 

Hartman
Slot ziet zijn linsback uitblnken in de ploeg. "Hij doet het inderdaad goed. Ik denk dat meerdere individuen het bij ons goed doen. Hartman is heel agressief in het verdedigen op de bal. Hij heeft een enorme drive om op te komen, daar overheen of onderdoor. En hij is aan de bal in de opbouw ook heel erg goed. Zijn passing van achteruit is ook heel bijzonder."

Nu is het aan Hartman om zijn goede prestaties voor een langere periode vol te houden, zo laat Slot weten. "Het zit hem vaak niet in iets dat nog beter kan, maar de consequentie in je prestaties. Dus elke keer op kunnen brengen, dat geldt niet alleen voor hem, als je de laatste 25 minuten tegen Ajax ziet, agressiviteit van spelen, terugsprinten, naar voren aansluiten. Dat zou je heel erg elke drie dagen willen zien en niet alleen als we 35 minuten spelen.'"

Ueda
Waar tegen Go Ahead Santiago Gimenez nog in de spits staat, zal Ayase Ueda de geschorste Mexicaan tegen Atlético Madrid moeten vervangen. Slot gaat de Japanner echter niet alleen oor die gelegenheid speeltijd geven. "Daar is geen plan voor. Het plan is om vandaag de wedstrijd te winnen. Als het nodig is dat Ayase invalt, dan valt hij in. Als dat vandaag niet nodig is, dan valt hij niet in. Het is niet zo dat wij woensdag als een belangrijker moment bestempelen dan vandaag."

Delen

Reacties

Nog geen reacties