Bevestigd
spandoek kuip

VK Sportphoto

Nieuws

Geen uitsupporters bij Europa League-tweeluik tegen AS Roma

Moreno

Tijdens de aankomende Europese wedstrijden tegen AS Roma zijn zowel in Rotterdam (13 april) als in Rome (20 april) geen uitsupporters welkom.

Naar aanleiding van een besluit van de Italiaanse autoriteiten om Feyenoord-supporters te weren tijdens de return in Rome heeft UEFA Feyenoord opdracht gegeven om dan ook geen kaarten te verkopen aan supporters van AS Roma voor de heenwedstrijd in De Kuip. 

De afgelopen periode is er veelvuldig overleg geweest met AS Roma en UEFA om de opties te bespreken voor de kwartfinales van de Europa League. Inzet van Feyenoord en de gemeente Rotterdam was daarbij om uitsupporters aanwezig te laten zijn en er een prachtig voetbalfeest van te maken. Het leek daarbij geruime tijd een haalbaar scenario om in elk geval een gereduceerd aantal van 1200 uitsupporters naar de wedstrijden te laten gaan, maar uiteindelijk beslisten de Italiaanse autoriteiten anders, Feyenoord supporters zijn niet welkom in Rome. De UEFA heeft daarop vandaag laten weten dat er dan ook geen Italiaanse supporters naar Rotterdam mogen komen.

De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen AS Roma zal later vandaag starten. Door de afwezigheid van uitsupporters zullen ook de (buffer)vakken op de Willem van Hanegem-tribune alsmede het uitvak in de verkoop gaan voor Feyenoord-supporters.

Tekst: Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Iedereen die lult dat dit de beste beslissing is is nog nooit naar een Europese uitwedstrijd geweest. Dat zijn de krenten uit de pap voor een supporter. Een mooie away day. Wat de leed verzacht dat zij nu ook niet mogen komen, maar liever heb ik uitsupporters ook thuis erbij. Het verhoogd de sfeer aanzienlijk.

Volgend jaar Champions League. Grote stadions met grote uitvakken, dat is wel een mooi vooruitzicht. Bayer Leverkus en Union speelt in Anderlecht stadion wat beide relatief kleine stadions zijn.
Beste nieuws van de week. Geen onnodige eufa straf door zogenaamde echte supporters
Laat ze maar wegblijven. We delen geen voordeeltjes uit, en al helemaal niet aan die romeinen.
Enige juiste beslissing. Helaas lijden de goeden onder de kwaden.
0-3 regulatie nederlaag voor AS Roma. Ballen tonen UEFA
Ze hadden moeten zeggen tegen Roma: geen uitpubliek, dan ook geen thuispubliek. Dan was het zo geregeld geweest. En nu moeten ze maar een scheids met een opdracht naar Rome sturen, net zoals ze deden met Turpin.
Ik hoop dat het daar gigantisch uit de klauwen escaleert. Klote romeinen
UEFA een keer mee, wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Tja die Romeinen roepen de problemen nu over zichzelf af. Mensen die al geboekt trekken daar nu ongecontroleerd de stad in volgende week. Ken nooit goed aflopen
Goed dat de UEFA er in elk geval iets mee doet. Laat zien dat het wel belangrijk is voor ze, ook al wil Feyenoord/Rotterdam de uitsupporters wel toelaten. Nu hopen op vervolg van de UEFA en nieuwe afspraken die er voor zorgen dat als zoiets gebeurd dat de desbetreffende wedstrijd op neutraal terein gespeeld wordt
Top, wij niet, zij niet. En mochten we toch boos zijn, pakken we Happy Italy 🤣