Geertruida met filter

VK Sportphoto

Nieuws

Geertruida: "Zolang ik hier ben, zal ik altijd honderd procent geven"

Van de redactie

Lutsharel Geertruida groeide op in de wijk Feijenoord op steenworp afstand van het stadion. Spelen in Feyenoord één was een droom die uitkwam voor de 23-jarige verdediger. Nu is het tijd voor de volgende stap, leiderschap tonen. "Zolang ik hier ben, zal ik altijd honderd procent geven", aldus Geertruida tegenover De Telegraaf.

Normaal over straat in Rotterdam zit er niet meer in voor de populaire verdediger van Feyenoord. "Mijn moeder wil niet eens meer met mij lopen in de stad", lacht Geertruida. Zijn moeder is net zo fanatiek als hijzelf. Voor iedere wedstrijd stuurt zij haar zoon een lap tekst met waar hij op moet letten, zo verklapte Geertruida na het behalen van de landstitel. Feyenoord zit al van kinds af aan in zijn bloed. "Al heel jong ging ik met mijn ouders, en anders met buurman Nico, naar De Kuip. Ik was altijd fan van Dirk Kuyt, later toen ik in de jeugd achterin speelde, werd ik fan van Terence Kongolo. In het buitenland keek ik naar Ronaldinho en Pogba. Maar het fan zijn is nu voorbij. Ik ben nu zelf profvoetballer."

Inmiddels is Geertruida uitgegroeid tot international en vaste waarde in het shirt van de Rotterdammers. Hij voelt zich klaar voor het leiderschap binnen het elftal. Met vriend Orkun Kökcü heeft hij een mooi voorbeeld gehad. "Ik spreek Orkun nog vaak. We zitten samen ook nog in een app-groep en dan belanden we soms heerlijk in een groepsgesprek. Orkun is een vriend, ik speelde vanaf mijn veertiende jaar tot deze zomer met hem samen. We hebben zoveel meegemaakt met elkaar. We kwamen samen bij het eerste elftal en daarom was ik ook trots toen hij aan het einde van het seizoen werd uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar."

Geertruida vindt dat hij boft met een topcoach zoals Arne Slot in zijn carrière. "Omdat wij elkaar goed begrijpen. Slot heeft me op een andere manier naar voetbal laten kijken. En hij is in staat om me elke keer wéér te triggeren en te raken. Ik voel dat ik bij hem kan blijven bijleren." Ook Cor Adriaanse is belangrijk voor hem geweest. "Hij en Arne Slot hebben de grootste invloed op mijn ontwikkeling gehad. Met Adriaanse als coach speelde ik ook mijn mooiste wedstrijd in de Youth League ooit tegen Napoli. Er stond druk op, wij moesten winnen om door te gaan en ik scoorde die middag. We gingen door. Heerlijke herinneringen."

Op het trainingskamp in Oostenrijk is de huidige selectie klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. "Er is weer superhard gewerkt. Ik heb onder deze coach nu een paar van die trainingskampen gehad, dus ik weet wat je te wachten staat. Het hoort bij het vak van prof. En we moeten weer zo hard werken, want we gaan de Champions League in. Dat is qua niveau het hoogste wat er bestaat in het clubvoetbal. Ik wil dat we daarin goed voor de dag komen."

De afgelopen seizoenen heeft de 23-jarige verdediger zich uitstekend ontwikkeld. De trainer van Red Bull Leipzig liet deze zomer zijn blik op de Rotterdammer vallen toen Manchester City zich met een bod van 70 miljoen euro meldde voor hun eigen centrale verdediger Josko Gvardiol. "Ik ben blij en gelukkig met wat ik heb. Het is altijd mijn droom geweest om voor Feyenoord te spelen en dat gevoel is niet anders nu er belangstelling is. Zolang ik hier ben, zal ik altijd honderd procent geven."

Delen

Reacties

@FTM de eerste keer dat ik je wat vraag hahah.
Er werd een aantal dagen geleden gemeld dat Feyenoord concrete toenadering zocht voor Isaksen. Echter melden verschillende ******* j.l. dat ze niet meer concreet zijn. Weet jij hoe het zit.
Isaksen is duur op dit moment van de markt, later in de markt kan het transferbedrag lager uitvallen. Ik hoop ook erg dat die komt, zou een goede versterking zijn.
Ahja het bod was resoluut van tafel geveegd dus het zal nu inderdaad wel op een lager pitje staan.
Deze vogel binnenhalen en dan nog een goede cv en/of rb erbij en we zijn op oorlogssterkte.
Wanneer een it’s happening. Zit er vandaag wat aan te komen @FTM?
Ga daar maar niet vanuit dit weekend
https://www.soccernews.nl/news/toptransfer-feyenoord-komt-rond/

HYPE
geen idee wat dit is want ik klik niet op links naar soccernews. Wat een *** nieuwsplatform is dat, niet vertrouwen.
Al dagen terug en 100x overal over bericht. En nog steeds niet daar.. goh wat weten ze het allemaal goed van de telegraaf etc.. die jongen speelt gewoon vandaag en woensdag nog bij Zagreb let maar op
Dit is gewoon verkeerd na-papegaaien van de Telegraaf...
En is hier in de reacties al uitgebreid ontkracht...
Deel anders even geen soccernews onzin hier
Volgens een een of andere watcher. Dus de **** komt niet van SN zelf. Als ze geen **** hadden gebruikt had ik het niet gedeeld.
@FTM barst het weer los vandaag??🎖️👍🏻😉
@FTM is er nog nieuws over Ivanusec ? Beetje stil allemaal
Nog lekker 1 jaar knallen bij feyenoord luts!
En dan nog maar de helft waard zijn van nu. Top idee. Gewoon verkopen en er wat voor terughalen.
Deze baas verdiend het om een mooie transfer maken. Verwacht ook nog wel dat hij weg gaat, dit seizoen.
@ftm, waarom eigenlijk nooit meer een studio1908?
Lijkt mij een combinatie van gebrek aan tijd en minder info die zeer druppelsgewijs naar buiten komt.

Als er geen of weinig te melden valt, kan je moeilijk een uur aan elkaar lullen. Je kan moeilijk iedere episode zeggen "ze zijn nog bezig met Ivanusec"
Waarschijnlijk veel minder info dan vorig jaar om deze tijd? Op z'n vingers getikt misschien door de club?
Misschien maar concreet voor een paar spelers nu in plaats van een halve selective vorig Jaar.
Ik denk dat hij nog gaat vertrekken
Misschien op dit moment wel de beste speler van Feyenoord 1. Topper!
Voor mij persoonlijk is dat Hancko maar Geertruida is zeker in onze top 3.

Zou hem graag met de aanvoerdersband zien als hij zichzelf er klaar voor acht en hij ons verzekert om nog een jaartje te blijven.