feyenoord-celtic-fc-jim-breeman-sports-photography-8

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Gemeente Rotterdam wil af van overlast in wijken rondom De Kuip

Karst

Het gemeentebestuur van Rotterdam gaat overlast van Feyenoordsupporters beperken in de wijken rond De Kuip. Feyenoord zal worden aangesproken op haar rol. Dat meldt locoburgemeester Robert Simons na een raadsdebat over de overlast van supporters.

Bewoners in Hillesluis zitten al tientallen jaren met de overlast die voor-, maar vooral na de wedstrijd wordt veroorzaakt door Feyenoordsupporters. De wijk Hillesluis is gelegen ten westen van het stadion, aan de overkant van het spoor. Veel supporters parkeren hier hun auto en lopen het laatste stuk naar De Kuip. Maar bewoners zijn er helemaal klaar mee. "Parkeren op de stoep en plassen op straat. Na de bekerwedstrijd tegen PSV (1-0) was het weer raak. Met twaalf man stonden ze hier tegen het hek van de speeltuin aan te plassen", zei bewoner Mik.

Denk-fractieleider Serkan Soytekin beschuldigt de directie van Feyenoord. "Het is onbestaanbaar dat de bewoners deze overlast maar moeten accepteren. Na de inzet van politie en handhaving is het probleem nog steeds niet opgelost. De directie van Feyenoord is onzichtbaar."

Volgens locoburgemeester Robert Simons doet de gemeente er alles aan om de overlast te beperken. "We doen al heel veel, er worden vijfhon­derd boetes per wedstrijd uitgedeeld. Maar supporters zelf moeten ook veranderen. De politie zit op maximale capaciteit bij de wedstrijden. De meeste supporters zijn welwillend, maar mensen moeten natuurlijk wel hun rommel in de prullenbak gooien, niet fout parkeren en niet overal wildplassen.”

Toch wil Simons luisteren naar de bewoners in de omliggende wijken. Hij zal in gesprek gaan met de wijkraden om te praten over de overlast. Ook komt wethouder Vincent Karremans binnen enkele weken met een update van de regeling rond de voetbalwedstrijden. Verder wordt Feyenoord gewezen op de rol die de club moet spelen om de overlast door supporters terug te dringen.
 

Delen

Reacties

Tientallen jaren de auto in de Sportwijk geparkeerd. Na de wedstrijd een snelle doorstroom door de wijk naar de Van Brienenoordbrug. Geen enkel probleem. Nu sinds enige maanden een gigantische verkeersopstopping met als gevolg bijna een uur in de file om uiteindelijk via Barendrecht op de ringweg te komen. Volgens Feyenoord een maatregel van de gemeente. Volgens de gemeente een maatregel van Feyenoord. Ik denk niet dat de bewoners blij zijn met al die uitlaatgassen. En wij, komende uit Enkhuizen, zijn een uur later thuis: geen pretje!
Man man man wat een gejank. Overlast... Wie houdt je voor de gek. Autos die verkeerd staan gewoon beboeten net als supporters die tegen hekken aan pissen. En parkeren mag omdat iedereen met een auto wegenbelasting betaald.
Ik woon op loopafstand van De Kuip en stel het niet op prijs als er tegen de muur van mijn huis wordt gepist, of tegen de kerk hier tegenover. Jij kan dat gejank noemen maar volgens mij is dat gewoon een kwestie van minimale beschaving.
Wellicht een idee om van de gamma een parkeer toren te maken met gratis toegang voor seizoen kaarthouders.( wel
Met vol is vol controle
En een ruimte met toiletten?
Wat veel bijzondere reacties onder dit artikel. Wat denken jullie dat de gemeente doet als een ander evenement voor overlast zorgt in de omgeving? Dan wordt de vergunning ingetrokken, of de organiseerder krijgt aanvullende eisen voor de vergunning.

Feyenoord MOET hier gewoon wat mee doen, want de gemeente kan in het uiterste geval gewoon de voorwaarden van de vergunning naar Feyenoord aanpassen.

Ohja, en het merendeel wat in de Kuip zit komt inmiddels niet meer uit Rotterdam.
Feyenoord moet hier helemaal niets mee. Gemeente moet gewoon verkeerwacht rond laten lopen op die momenten.
Omdat een Feyenoord supporter in Zwolle fout heeft geparkeerd, krijgt de club de schuld.

Even zonder gein. Parkeergelegenheid zeer matig, toegangswegen te druk (altijd enorme chaos) en het aanbod van het OV is ook amper goed te noemen. Bij 20u wedstrijden kom ik al niet meer thuis met de trein. Het station wordt vaak tussendoor gesloten, treinen vallen vaak uit, overstap op Centraal is ruk en je moet standaard drie/vier trams of treinen wachten voordat je eens mee kan. Daarnaast zijn zowel de parkeerkosten als de treinkaartjes onwijs duur. Openbare toiletten zijn nergens te bekennen.
Als je een oud wijf bent en zo'n slecht functionerende blaas hebt dat je het niet even op kan houden, dan ga je bij de dichtstbijzijnde snackbar/kroeg/whatever naar binnen en je gaat daar naar de plee. Ook al moet je dan een blikje cola kopen of kost het je 50 cent om naar de WC te gaan. Je gaat niet tegen iemands heg/huis/winkel/kerk aan staan zeiken als een of andere barbaar.
Mee eens, maar tegen een boom van de gemeente heb ik geen moeite mee. Als je moet dan moet je.
Alsof de directie van Feyenoord iets te zeggen heeft over mensen die zich buiten het stadion bevinden. Wat een kneus die Serkan.
Die gozer van DENK moet maar ff niet DENKEN. Dat denken kun je beter aan anderen overlaten ...
Als de directie niks van zich laat horen dan heeft hij toch gewoon gelijk. Heb je commentaar op hem puur omdat hij van DENK is of heb je zelf een betere oplossing om het probleem op te lossen?
Ik woon vlakbij De Kuip en ervaar wekelijks overlast, maar het slaat nergens op om Feyenoord als club daarvan de schuld te geven. Feyenoord en al haar supporters betalen vele miljoenen aan belasting, misschien kan daarvan eens een klein deel ingezet worden voor iets nuttigs in plaats van voor het kapotmaken van de Nederlandse boeren, het voortzetten van destructieve oorlogen etc.?
Nou zeg, de man heeft toch zeker groot gelijk!
Maximaal 2 x per week. In de Oosterflank staan ze 7x per week te zeiken in de straat. Parkeren doen de mensen die naar het IJsselland ziekenhuis gaan. Bij ons gratis en bij het ziekenhuis 2 euro per uur.. wat een zeikerds op zuid.
Okee, dus omdat het bij jou in de buurt nog erger is (wat we dan maar van jou moeten aannemen) mogen andere mensen niet klagen als er tientallen keren per jaar mensen tegen hun huis aan staan te pissen?
Zorg gewoon voor genoeg vuilnisbakken en toiletten in de omgeving van de Kuip en dan heb je de helft al opgelost.
Hartstikke leuk hoor, dat vingerwijzen, maar wat gaat Feyenoord hieraan doen?
Als je de parkeerdruk wilt verlagen zal je het stadion beter bereikbaar moeten maken met het OV, is volgens mij een taak van de overheid. Wildplassen is aan de handhavers vanuit de gemeente zolang het niet binnen de poorten van de Kuip gebeurt.

Beide problemen zou je relatief eenvoudig kunnen oplossen met een fatsoenlijk renovatie/nieuwbouwplan, drie keer raden wie de sleutel in handen heeft om dat financieel aantrekkelijk te maken.
zometeen lekker 10 km verder parkeren wat een gezeik
Weer gelul ga die explosies oplossen
Dat wilde ik ook plaatsen, ben het volledig met je eens, maar als een overheid of gemeentelijke politiek dat al opgegeven heeft, dan gaan ze vaak de focus op iets ander leggen. Ook bij de concurrent in Amsterdam gebeurt precies hetzelfde. Daar wijst Femke altijd met haar vingertje. Echte problemen worden niet opgelost.
Verder wel uiteraard lullig voor de mensen in de wijk, gooi wat openbare toiletten in de wijk, los je al veel op. Zelf ook wel eens bij concert wat toen nog Heineken music hall heette. Ja moest ik ook, zaal nog niet open, even naar bouwterrein, regende hard, nou ja hoor 5 man die even kwamen en hoppa een bon, was duur concert.
Joe Cocker with a little help of my friends, nou ik had er 5 nieuwe vrienden bij 😄
"Joe Cocker with a little help of my friends"
Pff, Opa vertelt ;) maar doet u sindsdien nog aan wildplassen?
Mischien kan de gemeente Rotterdam eens naar zichzelf kunnen kijken ipv altijd met de vinger naar Feyenoord te wijzen. Zorg voor genoeg parkeergelegenheid rond de Kuip waar ook een openbare toilet bij zit!
Onzinverhaal, de Kuip en Feyenoord waren er al voor die mensen er kwamen wonen. Als ze er zo'n vreselijke overlast van hebben gaan ze maar lekker ergens anders wonen.
Of het stadion of de mensen er nu eerder waren, het is nog steeds behoorlijk asociaal om bij iemand in de tuin te gaan staan zeiken.
Een buitje en het is weg. Regent vaak genoeg.
Tuurlijk. Of je gebruikt gewoon een toilet, zoals ieder mens met enige vorm van respect voor zijn medemens.
Dat is niet helemaal waar Hillesluis is grotendeels in de jaren 20 en 30 gebouwd. De Kuip is gebouwd vanaf 1935. Met andere woorden driekwart van de huizen stond er al. Dus met jouw logica moet driekwart van de Kuip vertrekken!
Mensen die er wonen waren voor 98% nog vloeibaar in 1937
Precies zo als de huidige bezoekers in de Kuip.
Wat kan de directie van Feyenoord hier aan doen?
Als ik de Kuip verlaat zijn er echt niet heel veel toiletten, daar kan de Kuip wel wat aan doen (pisstraatje voor de Kuip). Combineer een bezoek aan die pisstraat met een korting op je parkeertarief en het wordt nog aantrekkelijk om met een lege blaas te vertrekken. Natuurlijk komen veel mensen met de auto. Dat wordt pas minder als er een metrolijn vanaf Kralingse zoom of vanaf Wilhelminaplein gaat lopen naar de Kuip. De huidige trams kunnen het aanbod in ieder geval niet aan.