gimenez-3

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez blikt terug op rode kaart tegen AS Roma: "Heel erg veel spijt"

Twan

Santiago Gimenez heeft in gesprek met FOX Sports MX teruggeblikt op een aantal momenten van het afgelopen seizoen. Zo bespreekt de Mexicaanse publiekslieveling de rode kaart tegen AS Roma, het missen van het WK en de samenwerking met Robin van Persie.

Rode kaart tegen AS Roma

Afgelopen seizoen verloor Feyenoord in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma. Diep in de verlenging kreeg Gimenez direct rood na een harde overtreding op Gianluca Mancini.  Achteraf heeft de Mexicaan spijt van de overtreding: "Ik verloor mijn rust. Soms zijn de emoties zo intens dat je niet meer helder nadenkt." Feyenoord stond op dat moment al 4-1 achter. "Toen ze op het laatste moment de gelijkmaker scoorden, provoceerden ze me... Ik gaf die trap en dat betreur ik." vertelt de spits die later nog heeft gesproken met Mancini. 

"Als je een fout maakt, betaal je daar de prijs voor." weet ook Gimenez, die de eerste twee wedstrijden van de groepsfase van de Champions League zal missen. Desalniettemin kijkt de spits uit naar zijn eerste deelname aan het miljoenenbal. Eind deze maand vindt de loting plaats. "Ik zou iedereen willen loten behalve Manchester City," stelt de Mexicaan, ondanks dat Feyenoord de Champions League-winnaars uberhaupt niet kan loten. Net als de tegenstander die hij het liefst zou willen treffen. "Het liefst wil ik tegen Barcelona spelen, maar dat kan niet in de groepsfase. Dus dan maar Real Madrid."

Het Mexicaanse elftal

Ondanks dat de publiekslieveling van Feyenoord ook in eigen land op handen en voeten wordt gedragen, werd Gimenez niet opgeroepen voor het WK in Qatar. De spits mocht vooraf mee op trainingskamp, maar kreeg van voormalig bondscoach Gerardo Martinez te horen dat het daar bij bleef. "Het is mijn droom om op het WK te spelen. Dat het niet gebeurde deed pijn, maar ik weet dat mijn carrière nog niet voorbij is."

De band met nieuwe bondscoach Jimmy Lozano is beter. Lozano liet Gimenez vaak invallen tijdens de gewonnen Gold Cup, waarbij de Feyenoord-spits uiteindelijk het winnende doelpunt scoorde. Gimenez ziet een langer verblijf van de bondscoach dan ook zitten. "Hij geeft vertrouwen aan zijn spelers en de spelers vertrouwen ook in hem. Hij presteerde op de Olympische Spelen en de Gold Cup, dus ik zie niet waarom hij geen kans zou krijgen."

Robin van Persie

Gimenez blikt ook positief terug op zijn tijd met Van Persie. "Sinds kleins af aan keek ik al tegen hem op. Ik vond hem altijd een indrukwekkende speler en tegewoordig heb ik het geluk met hem samen te werken," vertelt de Mexicaan over de oud-Feyenoorder die volgend seizoen in dienst is als trainer van Feyenoord O18 en veldtrainer bij het eerste elftal. "Hij heeft me verschillende adviezen en tips gegeven, die uiteindelijk zo eenvoudig en belangrijk zijn voor een spits. Ik heb ze toegepast en het heeft zich laten zien. Niet alleen hij, maar het hele team heeft me enorm geholpen.''

Delen

Reacties

Stevig leermoment, maar met Ueda erbij maak ik me over de consequenties daarvan voor Feyenoord nog de minste zorgen.
Let op, faker actief onder mijn naam. Bedank hem wel voor het website-bezoek steeds, vind het wel mooi die moeite die mensen in me steken.
Ah, nu weet ik wat FTM betekent. Dat ben jij dus.