gimenez-lopez

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez en López kennen tegenstanders in Copa América

Stan

Net als het EK, zal komende zomer ook in Zuid-Amerika om het continentale kampioenschap gespeeld worden. Donderdag werd er geloot om de groepsfase van de Copa América, waar 16 landen aan meedoen. Ook Santiago Gimenez (Mexico) en Marcos López (Peru) weten nu tegen wie zij het medio 2024 mogelijk mogen opnemen. 

Het landentoernooi dat is bedoeld voor het Zuid-Amerikaanse contintent wordt door het beperkt aantal landen altijd aangevuld met een aantal extra landen, die eenmalig mogen meedoen. Deze editie zijn er maar liefst zes landen uit de CONCACAF-zone (Midden/Noord-Amerika) uitgenodigd om deel te nemen aan de Copa América. Een van die landen is Mexico, waar Santiago Gimenez een vaste waarde is in de selectie. 

Santi heeft met zijn land een op papier gunstige loting getroffen: Mexico neemt het in Poule B als groepshoofd op tegen Ecuador, Venezuela en Jamaica. López, die steevast onderdeel is van zijn nationale ploeg, is met Peru ingedeeld in een beduidend zwaardere groep. Naast Argentinië en Chili, mogen de Peruanen het ook nog opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Canada en Trinidad & Tobago. 

Ook Igor Paixão zou in theorie kunnen schitteren op de Copa América. De kans dat de buitenspeler wordt opgeroepen voor zijn Brazilië, dat in een groep zit met Colombia, Paraguay en Costa Rica/Honduras, is door de moordende concurrentie op de flanken echter gering. 

De Copa América 2024 zal op 20 juni worden afgetrapt in de Verenigde Staten, waarna op 14 juli in Miami de finale zal plaatsvinden. 

Zie hieronder de volledige loting van de Copa América: 

Groep A
Argentinië
Peru (Mogelijk met López)
Chili
Play-off winnaar (Canada of Trinidad & Tobago)

Groep B
Mexico (Mogelijk met Gimenez)
Ecuador
Venezuela
Jamaica

Groep C
Verenigde Staten (gastland)
Uruguay
Panama 
Bolivia

Groep D
Brazilië (Mogelijk met Paixão)
Colombia
Paraguay
Play-off winnaar (Costa Rica of Honduras)

Delen

Reacties

Nog geen reacties