gimenez-feylaz

Analyse

Giménez in een illuster rijtje

Ruben1908

Afgelopen donderdag zette Santiago Giménez het stadion in vuur en vlam met zijn winnende goal tegen Lazio Roma (1-0). Dit doelpunt zorgde er niet alleen voor dat de spits Feyenoord hoogstpersoonlijk naar de laatste zestien van de Europa League schoot, maar ook dat hij in een heel bijzonder rijtje kwam met de meest trefzekere spitsen van Europa. 

Statistiekenbureau OptaJohan kwam namelijk met de opmerkelijke statistiek dat Giménez gemiddeld 43 minuten nodig heeft om een goal te maken in het shirt van Feyenoord. Hij heeft namelijk vier goals gemaakt in slechts 172 minuten. Dit uitzonderlijk hoge gemiddelde zorgt ervoor dat de Mexicaanse spits de minste tijd nodig heeft om tot scoren te komen van alle spelers in alle Europese competities (Champions League, Europa League en Conference League). Hierdoor laat de Mexicaan spelers als Erling Haaland, Giacome Raspadori en Ferran Torres achter zich. 

Delen

Reacties

Misschien dat we hem met city kunnen ruilen voor de nr 2 op de lijst. Pep is dol op statistieken. En Erling is een typische feyenoord spits 😁
Ik vind hem niet goed voetballen ofzo. Maar hij stond er, toen we hem echt nodig hadden. Soms heeft hij veel kansen nodig, maar toen het er echt omging, had hij aan een halve genoeg. Santi mag blijven ;-)
Gelukkkig doet Danilo het een stuk beter
@FTM bestaat er een kans dat feyenoord jahanbakhsh deze winter verkoopt? Zo ja denk je dan dat ze een nieuwe rechtsbuiten halen, of eerder slory doorschuiven naar het eerste ?
Als Jahanbakhsh vertrekt zal dat eerder met een zgn. 'vrije transfer' zijn, vermoed ik. N.B. Het gaat er ook niet om dat een club een speler 'verkoopt', het gaat erom dat een andere club het lopende contract afkoopt.
Komt bij dat met de aanwezigheid van Paixão en Idrissi het niet voor de hand ligt, Slory door te schuiven naar de a-selectie. Als er salarisruimte komt door het vertrek van een speler zal dat voor een controlerende middenvelder worden gebruikt. En terecht.
Zou wel eens een wedstrijd willen zien waar ze beiden tegelijkertijd spelen. Denk dat ze dat heel goed kunnen.

Danilo Giminez
Dilrosun Kokcu Timber Szymanski
Hartman Hancko Trauner Geertruida
Bijlow
Heb niks tegen Danilo, wat die scoort ook,maar dit is voor mij de spits van Feyenoord