Santiago Gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez over keuze nationale elftal: "Ik heb geluisterd naar mijn hart"

Twan

Santiago Gimenez is zowel bij Feyenoord als in Mexico één van de publiekslievelingen. Dat had anders kunnen lopen als de spits had gekozen te voetballen voor zijn geboorteland Argentinië. Tegenover het Argentijnse TyCsports licht hij zijn keuze toe.

Gimenez verhuisde op jonge leeftijd van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires naar de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad. Reden hiervoor was de voetballoopbaan van vader Christian Gimenez, die ook geboren werd in Argentinië, maar uiteindelijk een aantal interlands uitkwam namens het Mexicaanse elftal. Gimenez voelde zich meer thuis in de Mexicaanse hoofdstad en bewandelde met die reden hetzelfde internationale pad als zijn vader.

Toch heeft de Mexicaan een voorliefde voor de Argentijnse ploeg, vooral voor één van de grootste voetballers van de selectie. "Ik hou van Messi en ik denk dat hij de beste speler in de geschiedenis is, maar ik wilde hem niet als reden voor mijn beslissing hebben." vertelt Gimenez tegenover het Argentijnse sportmedium, "Ik heb geluisterd naar mijn hart en ben blij met mijn keuze. Mijn familie liet me nog twijfelen of ik voor Argentinië zou kiezen, maar in mijn hart voelde ik niets voor die optie. Ik kan elke dag nog dromen van de Mexicaanse nationale ploeg."

Één van de twee grote Argentijnse clubs, Boca Juniors, valt ook ter sprake. Vader Christian Gimenez speelde in totaal 49 wedstrijden voor deze club. "Ik wil graag voor Boca spelen. Mijn vader speelde voor Boca en van kinds af aan heeft hij mij die passie voor Boca meegegeven. Het zou een droom voor me zijn." Een overstap naar Argentinië zit er voorlopig echter nog niet in voor de spits die momenteel van zijn Europese avontuur geniet. "Eerst wil ik carrière maken in Europa. Ik wil ervan genieten. Daarna, als het gebeurt, zou ik het natuurlijk geweldig vinden."

Delen

Reacties

Nog geen reacties