VK Sportphoto

In beeld

Gimenez speelt met Mexico gelijk tegen Oezbekistan; Peru met Lopez verliest in slotminuten van Brazilië

Van de redactie

Santiago Gimenez moest in het oefenduel van Mexico tegen Oezbekistan op de bank beginnen. In de 77e minuut mocht de spits van Feyenoord invallen voor Carlos Rodriguez bij een 1-2 achterstand. Via Raúl Jiménez en Uriel Antuna kwamen de Mexicanen met geluk in de slotfase van de wedstrijd nog terug tot een 3-2 voorsprong, Otabek Shukurov schoot in de 92ste minuut nog een vrije trap binnen wat de eindstand op 3-3 bepaalde.

Voor Gimenez en Mexico zit de interlandbreak er nu op. De spits zal zich snel in Rotterdam moeten melden om zich op te kunnen maken voor de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen SC Heerenveen in De Kuip.

Marcos Lopez verloor met zijn land Peru door een doelpunt in de 90ste minuut, gemaakt door Marquinhos, van Brazilië. Ook oud-Feyenoorder Renato Tapia in de basis. Bij de Brazilianen werd meermaals een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk kopte Marquinhos de 0-1 voor de Brazilianen binnen uit een corner van Neymar. Lopez speelde de gehele wedstrijd bij Peru.