gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

Giménez: "We moeten de drie punten pakken"

Van de redactie

Santiago Giménez maakte afgelopen zondag in het eredivisieduel tegen FC Twente zijn basisdebuut voor Feyenoord. De Mexicaan wist ondanks een aantal grote kansen geen doelpunt te maken. In de UEFA Europa League is 'el Bebote' topscorer met drie doelpunten, samen met Cody Gakpo. In gesprek met het Mexicaanse Fox Sports geeft de spits aan klaar te zijn voor het duel vanavond tegen Midtjylland.

"Ik hou van het spelen in onder andere de Europa League, het is iets nieuws voor mij, het is een droom om hier te strijden. De eerste wedstrijd die ik thuis speelde, was een gedeelte van de tribune gesloten, maar ze zeggen dat deze wedstrijd in een volle Kuip zal zijn. Het wordt een unieke ervaring," aldus de 21-jarige aanvaller.

Hoewel Giménez afgelopen weekend wat kansen miste tegen FC Twente is de spits kalm. "Ik voelde me fysiek redelijk goed; Ik had twee of drie kansen om een ​​doelpunt te maken, maar het gebeurde niet. Het enige wat me nog rest is om te blijven werken en verbeteren, want dit is nog maar het begin. Het betekent niet dat ik een slechte wedstrijd heb gespeeld omdat ik geen doelpunt heb gemaakt, en ook niet dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld toen ik scoorde; Ik probeer ze te analyseren en te zien wat ik goed of fout heb gedaan om te verbeteren."

Vanavond mag de spits zich opnieuw bewijzen in de basis tegen FC Midtjylland. "Het is een belangrijke wedstrijd waar we ons kunnen onderscheiden. Het is een redelijk gelijke groep waarin we hebben gezien dat iedereen, iedereen kan raken. Als thuisploeg moeten we de drie punten pakken."

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties