FMF Mexico

FMF Mexico

Giménez wint met Mexico, maar mist penalty

Moreno

Santiago Giménez heeft zijn tiende interland met 0-2 weten te winnen. Toch zal de spits van Feyenoord niet met een heel lekker gevoel terugreizen naar zijn thuisland voor het treffen met Jamaica.

Na een moeizame eerste helft, waarin Suriname te beste kansen had, kreeg de spits nog wel een kopkans die werd gepakt door Suriname-keeper Roggeveen. Maar de voornaamste reden waarom Giménez een slecht gevoel overhoudt aan het duel was zijn gemiste penalty. Halverwege de tweede helft mocht hij aanleggen voor een strafschop, maar met dezelfde overtuiging waarmee hij de bal in het uitduel tegen Lazio nog door het net joeg, schoot hij hem nu huizenhoog over.

Gelukkig voor Giménez had het missen van de strafschop geen invloed op het resultaat voor Mexico; zijn land won na een betere tweede helft uiteindelijk eenvoudig.