kokcu-1

VK Sportphoto

Nieuws

Gouden Schoen-winnaar Kökcü emotioneel: "Het is niet altijd even makkelijk geweest"

Twan

Orkun Kökcü is door De Telegraaf verkozen tot voetballer van het jaar. De betrokken vader van de Feyenoord-aanvoerder verraste zijn zoon in de Kuip met het nieuws dat hij is gekozen tot de beste voetballer van de Eredivisie in het seizoen 2022/2023.

De 22-jarige middenvelder is enorm trots om naast het landskampioenschap ook een persoonlijke prijs binnen te slepen. "Je weet wie hem in het verleden hebben gewonnen natuurlijk. Zij hebben allemaal een hele mooie carrière gehad, dus dat betekent dat ik goed op weg ben. Ik kan niet wachten op nog meer individuele prijzen." 

Uitgerekend de vader van familiemens Kökcü mocht zijn zoon naar een lege kleedkamer in de Kuip lokken om hem met het nieuws te verrassen. "Je begint met elkaar aan een reis, een letterlijke reis, want we gingen van Haarlem naar Groningen en we hebben met elkaar zoveel meegemaakt." vertelt Kökcü senior, " Steeds werd het een stap hoger en dit, kampioen worden met Feyenoord, was de grote droom van Orkun. Nu dat is gelukt, hebben mijn vrouw en ik ons doel bereikt, want we stonden altijd achter zijn droom.”

Kökcü is zijn familie dan ook erg dankbaar. ''Natuurlijk! Ik ben voetballer geworden dankzij mijn familie, vooral door mijn broer die mij al op jonge leeftijd meenam. Familie is voor ons van groot belang en staat zeker op de eerste plaats.'' 

Vader Halis Kökcü is niet alleen een steunpilaar voor de winnaar van de Gouden Schoen, maar tevens contactpersoon voor de buitenlandse clubs die in de rij staan voor de middenvelder, die een overstap ook ziet zitten. "Als ik deze zomer een stap kan maken, zou dat mooi zijn. Maar ik maak me er niet meer zo druk om. Vorig jaar deed ik dat wel. Dat kwam vooral omdat er zo ontzettend veel spelers weggingen en ik dacht dat het niet goed zou komen met het elftal."

De Turks-international blijft rustig en wacht af wat de komende transferwindow gaat brengen. "Ik laat nu alles op me afkomen. Komt de ideale club niet, dan ga ik hier knallen in de Champions League.”

Delen

Reacties

Ik hoop en denk dat Kökcü zo verstandig is om voor een stabiel geleide club te kiezen, zoals Arsenal, Liverpool of Dortmund.
Mocht hij nog een jaar bij Feyenoord blijven, dan is dat ook meer dan prima.
Dit moet de opvolger van Kevin de Bruyne zijn..... Hopelijk leest Pep mee!
Totaal geen vergelijkbare spelers